Előszó
Az Ízletes ételek a magas vérnyomás ellen igazán különleges szakácskönyv: az ínycsiklandó ételek bemutatásán túl olyan étrend kialakításához is segítséget nyújt, amellyel sikeresen vehető fel a harc korunk egyik legsúlyosabb egészségügyi problémájával, a magas vérnyomással .Ehhez először is meg kell értenünk, valójában milyen szerepet is játszik a táplálkozás a magas vérnyomás leküzdésében - kiderült, hogy ez a szerep sokkal jelentősebb, mint azt korábban hittük. Azután kiválogattuk a legalkalmasabb ételrecepteket, ügyelve arra, hogy azok a lehető legfinomabbak és legváltozatosabbak legyenek.
Az itt következő receptek tehát ízletesek és könnyen elkészíthetők - biztosra vesszük, hogy aki csak belelapoz e könyvbe, egykettőre megéhezik! Hétköznapokra való, egyszerű, mégis csábító ételeket mindannyian ismerünk, de néha nem árt néhány apró trükköt ellesni, hogy kedvenc finomságainkat még ínycsiklandóbbá tehessük. Reméljük, hogy könyvünk újszerű szemléletmódja és praktikus tanácsai még azok tetszését is elnyerik, akiknek a családjában nem fordul elő magas vérnyomás, és úgy gondolják, az utolsó, egészségügyi kérdésekkel foglalkozó fejezet nem nekik szól.
Az ízletesség, az ételek élvezhetősége azonban csupán az egyik fő szempontunk volt: legalább olyan fontosnak tartottuk, hogy a kiválasztott receptek megfeleljenek az egészséges táplálkozás alapelveinek. Olyan, természetes nyersanyagokon alapuló, hatékony étrendtervet igyekeztünk összeállítani, amelynek segítségével megszüntethető a magas vérnyomás. Mindehhez egy, az Egyesült Államokban kidolgozott étkezési programot, az úgynevezett DASH-diétát vettük alapul, majd kibővítettük olyan életmódbeli tanácsokkal, amelyekről immár minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy jelentősen hozzájárulnak a magas vérnyomás csökkentéséhez.
Vissza