Tartalom | 5 |
Bevezető | 9 |
Az ételkészítés meggyorsításának módszerei | 11 |
Néhány jó tanács a sütés-főzés meggyorsítására | 11 |
Eszközök és gépek | 13 |
Segítőtársunk, a hűtőszekrény | 15 |
Kuktafazék | 16 |
Egyéb eszközök az ételkészítés meggyorsítására | 17 |
Gyorsan készíthető ételek | 18 |
Levesek | 18 |
A gyors levesekről | 18 |
Néhány jó tanács a levesekre vonatkozólag | 18 |
Mártások | 26 |
A gyors mártáskészítésről | 26 |
Főzelékek, köretek | 31 |
A gyors főzelékkészítésről | 31 |
A salátákról | 38 |
Tojásételek | 45 |
A tojásételekről általában | 45 |
Rántották | 45 |
Omlettek | 48 |
Habart tojások | 54 |
Tálon sült tojások | 56 |
Egyéb tojásételek | 60 |
Rizses ételek és makarónifélék | 64 |
A rizses ételekről általában | 64 |
A szárított tésztákról általában | 69 |
A gyors hidegkonyha | 73 |
Hideg mártások | 73 |
Hideg sültek és egyéb húsfélék | 74 |
Hideg halfélék | 77 |
Összewtett saláták | 79 |
Egyéb gyorsan készíthető saláták | 86 |
Egyéb hideg ételek | 88 |
Sajtfélék | 90 |
Gyors szendvicskészítés | 91 |
Halételek | 95 |
A halételekről általában | 95 |
Süllőből készíthető halételek | 95 |
Pontyból készíthető halételek | 99 |
Húsok | 102 |
Sertéshúsételek | 102 |
Főtt sonkából, füstölt húsfélékből és felvágottakból készíthető ételek | 112 |
Virslivel készíthető ételek | 113 |
Páros debreceni vagy füstölt kolbász | 114 |
Marhahúsételek | 119 |
Hátszínszeletekről és rostélyosokról | 125 |
Borjúhúsételek | 127 |
Bárány- és ürühúsból készíthető gyorsételek | 129 |
Belsőségekből készíthető gyorsételek | 130 |
Szárnyasból készíthető gyorsételek | 133 |
Vadak húsából készíthető gyorsételek | 137 |
Gyorstészták | 139 |
A szárított gyári tésztákról általában | 139 |
A félkész piskótatorták | 143 |
Édes mártások | 146 |
Réteslapból készíthető rétesek | 148 |
Egyéb félkész tészták | 149 |
Néhány házilag készíthető gyorstészta | 150 |
Gyümölcskészítmények | 155 |
Gyümölcssaláták | 156 |
Egyéb gyümölcskészítmények | 158 |
Hideg krémek | 165 |
Gyors házi parfékészítés | 169 |
Üdítőitalok | 171 |
Gyümölcslevek | 171 |
Egyéb hűsítő italok | 172 |
Konzervek felhasználása és feljavítása | 177 |
Hasznos tanácsok az ételkonzervek gyors elkészítésére | 177 |
Gyorsfagyasztott (mirelit) készítmények gyors elkészítése | 201 |
Néhány jó tanács a mirelit készítmények felhasználásához | 201 |
Idény szerinti gyors menük összeállítása és elkészítése | 207 |
Étrendminták évszakonként összeállítva | 207 |
Nyári menük | 208 |
Őszi menük | 209 |
Téli menük | 210 |
Tavaszi menük | 211 |
Nyári menük elkészítésének részletezése | 213 |
Őszi menük elkészítésének részletezése | 221 |
Téli menük elkészítésének részletezése | 228 |
Tavaszi menük elkészítésének részletezése | 235 |
Gyors egytálételek és reggeliminták | 243 |
Egytálételek | 243 |
Néhány változatos reggeli-összeállítás | 253 |
Melegszendvicsek és hideg-meleg gyorsfalatok | 254 |
Melegszendvicsek | 254 |
Hideg-meleg gyorsfalatok | 258 |
Tárgymutató | 265 |