1.059.247

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ízes Itália 2012. július-augusztus

Régiók konyhája - II. évfolyam 10. szám

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mobil Kiadó és Grafikai Stúdió Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 95 oldal
Sorozatcím: Ízes Itália-Főzzünk, játsszunk, utazzunk együtt!
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
RÉGIÓ ÉS ALPOK ÉS AZ ADRIA KÖZÖTT
Ebben a vonzóan félreeső tartományban, amely földrajzilag Magyarországhoz a legközelebb esik, ahol az Alpok hegyláncai majdnem összeérnek az... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
RÉGIÓ ÉS ALPOK ÉS AZ ADRIA KÖZÖTT
Ebben a vonzóan félreeső tartományban, amely földrajzilag Magyarországhoz a legközelebb esik, ahol az Alpok hegyláncai majdnem összeérnek az Adriai tengerrel, a friuli dombvidék háziasabb, rusztikus konyhája történetileg mindig is ellenpontját képezte a tengerpart kifinomultabb, arisztokratikusabb, a velencei stílust követő konyhaművészetének. Az idők során a két gasztronómiai stílus nagyszerű ételekben egyesült, amelyek magukon hordozzák persze az osztrák, szláv szomszédok ízlését is, hiszen ezeknek a népeknek az Osztrák-Magyar Monarchián belül Trieszt biztosította a tengeri kijáratot.
Az alpesi Carniában, de Udine, Gorizia szőlőborította dombjain a jellegzetes nyitott tűzhelyet, a fogolár-t használják marha, bárány, kecske, szárnyasok, kolbászok és gombák sütésére, modernebb kifejezéssel grillezésre. Az ételek mellől nem hiányozhat soha a kukoricakása, a polenta. Eszik sajttal, szaftos, pörköltszerű húsokkal, véreshurkával, vadhússal, vad szárnyasokkal. Vissza

Tartalom

Bevezető 1
Buta kenyér és húsok fejedelme 3
Jellegzetes helyi termékek
A marhahús apoteózisa 9
San Gimigano kincse: a sáfrány 13
Chianti, egyenlők között az első 16
Egy kis Toszkána Magyarországon 19
Az út Montalcinón át vezetett Rómába 22
Receptek 26
Első fogások
Arezzói széles metélt 26
Kedvencek 26
Főtt víz 28
Fanyar mártás 28
Bruschette fekete kelkáposztával 28
Feketekáposztás bab 29
Kenyérsaláta 31
Paradicsomos papi 32
Serpenyős kockatészta 35
Az etruszk hadvezér tésztája 36
Kenyérmorzsás pici 37
Pici aglione-szószban 39
Főételek
Bárány pörkölt pácolva 40
Firenzei csülkös pacal 42
Sütőben holt nyúl 43
Pesciai toszkán fejhús 44
Pistoiai börtötöltelék 45
Vaddisznó édeserős mártásban 47
Vörösborban főtt marha 49
csirke becsinált 49
Az olasz cirtusok páratlan íze 50
Exluzív
Egy toszkán hentes önvallomása 51
Főzőiskola
Barátokm közt a Studio Italia Olasz Főzőiskolában 55
Ánizsos ostya 56
Sienai mandulás 56
Sienai töltött ostya 57
Pratói serclik 58
Luccai koszorú 58
Toszkán sisak 63
Panforte 66
Rácsos rizstorta 66
Szent Bertalan koronája 71
Ez meg az 71
Turizmus
Eat Art 82
Toszkánai embereink 83
Ferde torony, pisztolyok városa, középkori felhőkarcolók 86
Volt-e élet a nagy reneszánsz után? 88
A füllentő veterán 90
A világ legszebb tere évente kétszer a lovaké 92
Gasztro-kvíz 96
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem