1.059.247

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ízes Itália 2012. január

Régiók konyhája - II. évfolyam 5. szám

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mobil Kiadó és Grafikai Stúdió Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím: Ízes Itália-Főzzünk, játsszunk, utazzunk együtt!
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
RÉGIÓ ÉS ALPOK ÉS AZ ADRIA KÖZÖTT
Ebben a vonzóan félreeső tartományban, amely földrajzilag Magyarországhoz a legközelebb esik, ahol az Alpok hegyláncai majdnem összeérnek az... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
RÉGIÓ ÉS ALPOK ÉS AZ ADRIA KÖZÖTT
Ebben a vonzóan félreeső tartományban, amely földrajzilag Magyarországhoz a legközelebb esik, ahol az Alpok hegyláncai majdnem összeérnek az Adriai tengerrel, a friuli dombvidék háziasabb, rusztikus konyhája történetileg mindig is ellenpontját képezte a tengerpart kifinomultabb, arisztokratikusabb, a velencei stílust követő konyhaművészetének. Az idők során a két gasztronómiai stílus nagyszerű ételekben egyesült, amelyek magukon hordozzák persze az osztrák, szláv szomszédok ízlését is, hiszen ezeknek a népeknek az Osztrák-Magyar Monarchián belül Trieszt biztosította a tengeri kijáratot.
Az alpesi Carniában, de Udine, Gorizia szőlőborította dombjain a jellegzetes nyitott tűzhelyet, a fogolár-t használják marha, bárány, kecske, szárnyasok, kolbászok és gombák sütésére, modernebb kifejezéssel grillezésre. Az ételek mellől nem hiányozhat soha a kukoricakása, a polenta. Eszik sajttal, szaftos, pörköltszerű húsokkal, véreshurkával, vadhússal, vad szárnyasokkal. Vissza

Tartalom

Bevezető 1
Pompásan édes illatos 3
A Villa Regina nedűje 13
Receptek 13
Előétel, mártások
Vörös mártás 17
Zöld mártás 17
fokhagymaszósz 17
Meleg mártás 18
Klasszikus paradicsomszósz 23
Szardellás paprika, előétel 26
zöld szardella, előétel 26
Piemontei pástétom 27
Vargányagombás pástétom 27
Első fogások
Tojásos nokedli 28
Húsos derelye 28
Öreg boros rizottó 31
Spagetti friss paradicsommal 33
Főételek
Marengói csirke 35
Finánctál 35
Piemontei vegyes tányérhús 38
Exkluzív
Torinói kávéillat lengi be Debrecent 37
Édességek
Baba piskóta 47
Anyósnyelv 47
Csokis lekváros bajusz 48
kandírozott gesztenye 48
Mogyorós csokitorta 49
Muskotályos tojásdesszert 50
Rágós csont 55
Ostya 55
Főtt tejszínhab 55
Különleges, egyedi olasz élelmiszerek
Lökjük a rizsát 56
Gasztro-szótár 65
Ez meg az 66
Turizmus
Síparadicsomok, jó borok és narancsháború 74
Gasztro-kvíz 79
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem