1.059.247

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ízes Itália 2012. február

Régiók konyhája - II. évfolyam 6. szám

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mobil Kiadó és Grafikai Stúdió Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 63 oldal
Sorozatcím: Ízes Itália-Főzzünk, játsszunk, utazzunk együtt!
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
RÉGIÓ ÉS ALPOK ÉS AZ ADRIA KÖZÖTT
Ebben a vonzóan félreeső tartományban, amely földrajzilag Magyarországhoz a legközelebb esik, ahol az Alpok hegyláncai majdnem összeérnek az... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
RÉGIÓ ÉS ALPOK ÉS AZ ADRIA KÖZÖTT
Ebben a vonzóan félreeső tartományban, amely földrajzilag Magyarországhoz a legközelebb esik, ahol az Alpok hegyláncai majdnem összeérnek az Adriai tengerrel, a friuli dombvidék háziasabb, rusztikus konyhája történetileg mindig is ellenpontját képezte a tengerpart kifinomultabb, arisztokratikusabb, a velencei stílust követő konyhaművészetének. Az idők során a két gasztronómiai stílus nagyszerű ételekben egyesült, amelyek magukon hordozzák persze az osztrák, szláv szomszédok ízlését is, hiszen ezeknek a népeknek az Osztrák-Magyar Monarchián belül Trieszt biztosította a tengeri kijáratot.
Az alpesi Carniában, de Udine, Gorizia szőlőborította dombjain a jellegzetes nyitott tűzhelyet, a fogolár-t használják marha, bárány, kecske, szárnyasok, kolbászok és gombák sütésére, modernebb kifejezéssel grillezésre. Az ételek mellől nem hiányozhat soha a kukoricakása, a polenta. Eszik sajttal, szaftos, pörköltszerű húsokkal, véreshurkával, vadhússal, vad szárnyasokkal. Vissza

Tartalom

Bevezető 1
Robosztus hegyi konyha francia beütéssel 3
Illatos hegyi ürömből illatos hegyi ital 12
Receptek 15
Első fogások
Aotsa-völgyi fondű (Fondue valdotaine) 15
Sűrű leves (Zuppa "ueca") 17
Lóbab (Favó) 18
Cognéi leveske (Seupetta di Cogné) 19
Árpaleves (Seup de gri) 19
Gesztenyés rizs (Minestra di castagne e riso) 19
Ízes tészta hidegen (Pasta agli aromi a freddo) 19
Főételek
Aosta-völgyi őzpörkölt (Capriolo alla valdostana) 21
Nyárson sült malac töltve (Porchetta alla brace farcita) 21
Rántott borjú valdosztán módra (Valdostane di vitello) 22
Gesztenye szalonnával (Castagne al lardo) 23
Borjúmáj parasztosan (Fegato alla paesana) 24
Valdosztán palacsinta (Crespelle alla valdostana) 25
Hátszín carbonada módra (Filetto alla carbonade) 26
Sajtos puliszka (Polenta concia) 27
Sajttal töltött göngyölt borjú (Involtini di fenis) 28
Pisztráng zöldfűszerekkel (Trote alle erbe) 28
Gasztro-szótár 31
Édességek
Aosta-völgyi tetőcserepek (Tegole valdostane) 32
Saint-Vincent karikái (Trocettini di Saint-Vincent) 32
Tejes-boros krém (Brochat) 33
Áfonyás sajtkrém (Crema di formaggio con i mirtilli) 35
Tejszínes puding (Blanc manger) 35
Exkluzív
Hölgykoszorú 38
Ez meg az 45
Turizmus
Sielőknek nagyon, de nem csak azoknak 54
Aosta, a kastélyrajongók paradicsoma 56
Középkori vendégkönyv 60
Gasztro kvíz 64

Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem