1.063.454

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Izelitő

200 esztendő magyar ételeiből eredeti leirással és mai főzés-sütési szokások szerint/Kérjük készitsék el és fogyasszák egészséggel

Budapest
Kiadó: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 10 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 1000 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Veres Szöllö Leves
A méze jól meg-főzvén, a' veres szöllőt szedd-meg szemenként, hogy gazos ne legyen, az után mézbe tévén, főzd-meg vélle, bort is egy keveset belé töltvén, pirits... Tovább

Előszó

Részlet:
"Veres Szöllö Leves
A méze jól meg-főzvén, a' veres szöllőt szedd-meg szemenként, hogy gazos ne legyen, az után mézbe tévén, főzd-meg vélle, bort is egy keveset belé töltvén, pirits Czipót, s add-fel. (Nánási István: Kézzel írt szakácskönyvéből, 1771.)

Szőlő-leves
Hozzávalók 5 személyre: szemezett Otelló szőlő 25 dkg, méz 8 dkg, vörösbor 1 dl, tejszin 0,5 dl, zsemle 1 db, kevés só, liszt.
A szőlőt leszemezzük, jól megmossuk és forrásban lévő vizben pár percig főzzük. Hozzáadjuk a mézet, a vörösbort, csipetnyi sót. A tejszinből kevés liszttel habarást készitünk és a levest süritjük vele. Közben állandóan keverjük, ügyelve arra, hogy a szőlőszemeket ne törjük össze. A két zsemlét kis kockákra vágjuk és sütőben megpiritjuk. Tálaláskor a leves mellé adjuk." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem