1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ízek Itáliája

Tankönyv haladóknak, kézikönyv séfeknek

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta
Pécs
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 623 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-297-048-6
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

„Egy olasz feladata az életben az, hogy másokat etessen. Bőségesen. Ezen nem tudunk, és nem is akarunk változtatni."
Giorgio Locatelli
Olaszországban tanult meg főzni, Párizsban tökéletesítette tudását, londoni éttermében varázsolta ünneppé az étkezést. A világhírű olasz séf számára az evés nem pusztán ételek fogyasztása, hanem rítus, az élet tisztelete. Az emberek leülnek az asztalhoz, beszélgetnek, finom falatokat kínálnak egymásnak, jóféle bort isznak, s közben kitárgyalják az életet, az egész világot. Locatelli büszkén végignéz az elégedett vendégeken, aztán közéjük ül, mert az étkezés bűvös kapocs, amely közösséggé formálja az asztal köré telepedőket.
Az Ízek Itáliája több mint receptgyűjtemény.
Tankönyv a kedvtelésből szakácskodóknak, mert kézen fogva, az alapoktól kezdve magyarázza el az igazi olasz ételek trükkjeit.
Kézikönyv a séfeknek, mert enciklopédikus alapossággal tárgyalja az ételkészítés évszázados fortélyait, az alapanyagok kombinálásának titkát, az ízek,... Tovább

Fülszöveg

„Egy olasz feladata az életben az, hogy másokat etessen. Bőségesen. Ezen nem tudunk, és nem is akarunk változtatni."
Giorgio Locatelli
Olaszországban tanult meg főzni, Párizsban tökéletesítette tudását, londoni éttermében varázsolta ünneppé az étkezést. A világhírű olasz séf számára az evés nem pusztán ételek fogyasztása, hanem rítus, az élet tisztelete. Az emberek leülnek az asztalhoz, beszélgetnek, finom falatokat kínálnak egymásnak, jóféle bort isznak, s közben kitárgyalják az életet, az egész világot. Locatelli büszkén végignéz az elégedett vendégeken, aztán közéjük ül, mert az étkezés bűvös kapocs, amely közösséggé formálja az asztal köré telepedőket.
Az Ízek Itáliája több mint receptgyűjtemény.
Tankönyv a kedvtelésből szakácskodóknak, mert kézen fogva, az alapoktól kezdve magyarázza el az igazi olasz ételek trükkjeit.
Kézikönyv a séfeknek, mert enciklopédikus alapossággal tárgyalja az ételkészítés évszázados fortélyait, az alapanyagok kombinálásának titkát, az ízek, aromák vegyítésének tudományát. Ötleteket ad arra is, hogyan lehet egy hagyományos ételt újjáéleszteni úgy, hogy a legelőkelőbb éttermek étlapján is megállja a helyét.
Gasztronómiai útikönyv Itália rajongóinak, mert a tévéműsorokból is ismert sztárszakács bebarangolja országa varázslatos tájait, s közben csodás történeteket mesél a modenai balzsamecetről, a pármai sonkát szárító szél illatáról, a barlangokban érlelt gorgonzoláról, az ízek filozófiájáról. Vissza

Tartalom

14 Ételek
21 La Convivialitá
30 Előételek
164 Leves
196 Rizottó
274 Tészta
400 Hal
442 Hús
504 Desszertek
23 „Locatelli, belőled sosem lesz szakács!"
24 Étel, szerelem és élet...
160 Nagymama és unokája
192 A nagy szabadulóművész
270 Éjszakák a Sohóban
396 Párizs
440 Pealla motorkerékpáron...
498 Az élet Londonban
602 Élet a konyhán
606 Tárgymutató
623 Köszönetnyilvánítás

Giorgio Locatelli

Giorgio Locatelli műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Giorgio Locatelli könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem