kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szegedi Nyomda |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott kemény papírkötés |
Oldalszám: | 172 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 6 cm x 5 cm |
ISBN: | 963-02-4305-9 |
Megjegyzés: | Könyvtervező: Czégé László és Varga József Betűtípus: Englis Times Nyomda: Szegedi Nyomda Szedés módja: Fényszedés Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 48 x 62 mm. |
Bevezetés | 5 |
Húsételek | 19 |
Húsokról általában | 21 |
A húsok előkészítése és sütése | 23 |
Roston- és nyársonsültek | 26 |
Rostonsütés | 27 |
Fatányéros | 28 |
Nyársonsültek | 30 |
Zsiványpecsenye, vagy rablóhús | 30 |
Vegetás disznóhús | 31 |
Peremes fasírozott | 32 |
Rácpaprikás | 34 |
Aprópecsenye csülökből | 35 |
Bébiszelet Ivkovics-módon | 37 |
Brassói sertéscsülök | 39 |
Scsevabcsicsa I. | 41 |
Scsevabcsicsa II. | 42 |
Scsevabcsicsa III. | 43 |
Mititei | 43 |
Raznijici | 45 |
Szegedi cupákos | 46 |
Bundás csirke | 48 |
Töltött tyúknyak | 49 |
Csirke nyárson | 51 |
Cigánka | 52 |
Birkapörkölt | 54 |
Vasi töltöttkáposzta | 56 |
Szárma szerb módra | 58 |
Vasi kocsonya | 60 |
Kocsonya Gregor-módra | 61 |
Vasi pecsenye | 63 |
A vadhúsételek | 65 |
A vadhúsételekről általában | 67 |
Főzés | 67 |
Sütés | 69 |
Párolás | 73 |
Vadhúsételek zsiradékszükséglete | 75 |
Vadhúsételek fűszerszükséglete | 77 |
Fácán bácskai módon | 78 |
Fácán töltve | 79 |
Tűzdelt nyúl pácolva | 81 |
Nyúlcomb vagy gerinc vadasan | 81 |
Hagymás vadnyúlhús | 83 |
Szalonnás őzcomb | 84 |
Bográcsgulyás vaddisznóból | 86 |
Vaddisznó-vesepecsenye frissen sütve | 87 |
Paprikás vaddisznószelet | 88 |
Vaddisznópörkölt | 89 |
Borsos tokány vaddisznóból | 90 |
Halászlevek | 93 |
Szegedi halászlé a múlt század végéről | 101 |
Dunapentelei halászlé | 103 |
Halászlé Gregor-módra | 104 |
Mártások | 107 |
Tormamártás | 109 |
Kapormártás | 110 |
Hagymamártás | 111 |
Zsemlyemártás | 111 |
Fokhagymamártás | 112 |
Fokhagymás tormamártás | 113 |
Levesek | 115 |
Uborkaleves | 117 |
Korhelyleves | 118 |
Szoljanka | 120 |
Scsi | 121 |
Savanyúleves tüdőgombóccal | 122 |
Vasi bableves | 123 |
Hamis gulyásleves | 124 |
Helyi különlegességek | 127 |
Dödöle | 129 |
Sonkás derelye | 130 |
Ficege | 132 |
Vasi pirított burgonya | 133 |
Bozsoki krumpli | 134 |
Savanyúságok | 135 |
Vizes uborka | 137 |
Tárkonyecet | 138 |
Ajvar - I. | 139 |
Ajvar - II. | 140 |
Paprikasaláta | 141 |
Paprika-paradicsom saláta | 142 |
Pórésaláta | 143 |
Zöldbabsaláta | 143 |
Sütemények | 145 |
Túrós lepény (Móra Ferencné receptje) | 147 |
Gyors almás | 149 |
Sajtos-sós rúd | 150 |
Sajtos tészta | 151 |
Almásbéles | 152 |
Túrós pogácsa | 153 |
Kefíres kalács | 154 |
Joghurtos kalács | 155 |
Belgrádi gyógykalács | 156 |
Stangli | 157 |
Palacsintabomba | 158 |
Egyebek | 161 |
Bodzaital | 163 |
Rebarbarakompót | 164 |
Befejezésül még néhány dolog | 165 |
A kedves (éhes) olvasónak utószóként | 167 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.