1.059.688

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ízek és formák

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: Book Kiadó Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 239 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 22 cm
ISBN: 978-963-8894-29-8
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes ételfotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Segal Viktor a hazai csúcsgasztronómia egyik legfontosabb képviselője. Első szakácskönyve, a díjnyertes Színek és ízek hatalmas szakmai és közönségsikert aratott, bebizonyítva azt, hogy a fúziós konyhaművészet iránt itthon is szép számmal akadnak érdeklődők. Második szakácskönyvében Segal Viktor séf újra kísérletezésre hív, ezúttal azonban nem az egyes alapanyagok, hanem különböző (kulináris) alkalmak köré csoportosítja vadonatúj receptjeit. Az egyes fogásokat úgy válogatta össze, hogy azok önmagukban is újszerűek és különlegesek legyenek, igazi lényegüket azonban együtt, egymással kombinálva fedik fel - legyen az alkalom egy családi ebéd, egy kerti sütögetés vagy akár egy hétköznapi vacsora. Az első Segal-szakácskönyv hagyományait folytató, ám annál még intenzívebb, még színesebb, még látványosabb és egy vadonatúj rendszerű étkészlet segítségével illusztrált kötetben a mesterszakács 75 vadonatúj recepttel örvendezteti meg a gasztronómia szerelmeseit.

Tartalom

12 Reggeltől estig reggeli
14 Vietnami csirkeleves
18 Görög joghurtos saláta zöld spárgával
20 Orda sajtos paradicsomsaláta friss fügével
22 Feta sajtos quiche sóskával és cukkinivel
24 Közel-keleti, édesköménymagos csirkecomb
28 Sókéregben sült durbincs zsályás párolt zöldségekkel
30 Karamellizált sertésoldalas bazsalikomos zöldségekkel
32 Almás-rebarbarás rácsos sütemény
34 Csajbuli
36 Csavart, parmezános grissini
38 Háromszínű mártogatós zöldségekkel
42 Távol-keleti rákleves üvegtésztával
44 Fűszeres borjúnyárs rákhússal, párolt édesköménnyel
48 Szardíniafilé rucolás papardellével és aszalt koktélparadicsommal
50 Szójás csirkesaláta fokhagymás kenyérchipsszel
52 Thai bazsalikomos-lime-os panna cotta
56 Fehércsokoládés krémmel töltött csokoládéfondant
58 Forró nyári nap
60 Grépfrút-eper granita
62 Citromfüves gyömbérszörp és vaníliás málnafröccs
64 Gyömbéres sárgadinnyeleves kókusztejjel
66 Joghurtos spenótsaláta padlizsánnal
70 Görögdinnye-saláta fetával és olajbogyóval
72 Rostélyos petrezselymes bulgursalátával
74 Passiógyümölcs és mangó tejszínhabbal
78 Gránátalmasorbet mandulás-diós morzsával
80 Másnapos kábulat
82 Csípős bundás kenyér paradicsomsalsával
84 Currys csicseriborsó
86 Csilis vajban sült tükörtojás szardellával
90 Paprikás sóval sült édesburgonya fokhagymás tejföllel
92 Római köményes, hagymás, padlizsános csirkemáj
94 Zabkása joghurttal és friss gyümölccsel
96 Kerti parti
98 Fokhagymakrémleves
102 Zsályás füstben grillezett csirkecomb sült paprikával
104 Grillezett római saláta lazaccevichével
106 Grillezett rákfarok csicseriborsó-salátával
110 Sertéskaraj kókuszos thai és fűszeres pácban
112 Gyümölcssaláta karamellizált pisztáciával és grillezett ananásszal
116 Kardamonos rizottó fekete szederrel
118 Fiúbuli
120 Zöldségleves indiai fekete babbal és csirkehúsgombóccal
124 Római köményes paradicsomsaláta
126 Csilis halpogácsa
130 Balzsamecettel karamellizált borjúmáj
132 Retek- és karalábésaláta kolozsvári szalonnával
134 Sütőtökös röszti burgonya fűszeres padlizsánlekvárral
136 Pisztáciás báránykebab tejszínes kelkáposztával
138 Érlelt marhahátszín mangós polentával
142 Csokoládés créme brülée
144 Villámgyors fogások
146 Távol-keleti tésztasaláta ropogós csirkeszárnyakkal
148 Marhabélszín bazsalikomos ceruzababsalátával
152 Sült barna csiperke narancsos olajbogyókrémmel
154 Wokban pirított kacsamell fűszeres mazsolával és zöldségekkel
156 Polentás bundában sült hekk zöldségekkel és zöld fűszeres majonézzel
158 Balzsamecetben párolt branzino currys zellerrel és rókagombás kuszkusszal
160 Ribizlis trifle
162 Kakukkfűvel, fügével, sajttal sült körte
164 Színház után
166 Pirított bok choy kucsmagombával és paprikaolajjal
170 Mentás-korianderes csirkehúsgombócok
172 Indonéz édes szójaszószban sült makrélafilé csicsókapürével
174 Póréhagyma- és paradicsomleves
176 Egészben sült borjúszűz papajasalátával
180 Egészben sült hagyma spenóttal és húsos szalonnával töltve
182 Mandulakrémes-szilvás tartlette
184 Kettesben
186 Sült libamáj fügével és narancsredukcióval
190 Rákfarkak citromnádnyárson és tökmagolajban sült piskótán
192 Lassan sült rozmaringos sertésszűz paprikás tagliatellével
194 Spenótos puy lencsesaláta sült vörös tonhallal
196 Sütőtökrizottó sült articsókával
200 Kakukkfűvel sült sárgabarack
202 Sült erdei gyümölcsök zabaglionéval
204 Ünnepek
206 Mandarinos kecskesajtsaláta
kókuszecetes öntettel
208 Vízitorma-krémleves
212 Sült libamáj fűszerpaprikás vörös lencsével
214 Sült tőkehalfilé napraforgómagos gyökérzöldségekkel
216 Bárányborda karamellizált hagymával
218 Fűszeres forró csokoládé kaláccsal
221 Menüjavaslatok
222 Fűszerek, alapanyagok
225 Kenyérfajták
228 Főzési, sütési eljárások
230 Csokoládéfajták
238 Tárgymutató

Segal Viktor

Segal Viktor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Segal Viktor könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ízek és formák Ízek és formák Ízek és formák

Szép állapotú példány.

Állapot:
4.480 ,-Ft
22 pont kapható
Kosárba