1.062.439

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Italok A-tól Z-ig

Szerző
Fordító
Grafikus
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 175 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 10 cm
ISBN: 963-7518-07-X
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
Az italokról általában6
A víz8
Szódavíz8
Ásványvíz9
A tej, tejkészítmények11
A kakaó12
Gyümölcslevek, szörpök13
A gyümölcsökről általában13
Hogyan készítsünk gyümölcs- és zöldségleveket?14
Válogatás, mosás15
Zúzás, pihentetés15
Lényerés17
A gyümölcslevek tisztítása22
A gyümölcslevek tartósítása22
Valódi, szűrt gyümölcslevek27
Málna-anyalé (és egyéb bogyósok anyalevének) készítése27
Anyalé készítése csonthéjasokból27
Édes gyümölcsmustok készítése28
Nektáritalok készítése28
Nektárital készítése friss gyümölcsből29
Nektárital készítése féltermékből29
Gyümölcsszörpök31
Valódi szörpök31
Ízesített szörpök33
Egyéb szörpök34
Zöldséglevek35
Alkoholmentes kevert italok37
Tejes italok39
Tej alapú kevert iralok40
Joghurt alapú kevert italok47
Író alapú kevert italok48
Gyümölcsös és zöldséges italok49
Gyümölcs alapú kevert italok49
Zöldség alapú kevert italok54
Gyümölcsborok58
Néhány elméleti tudnivaló58
Az erjesztésig végzendő munkák59
A gyümölcslevek erjesztése60
A fejtés62
A kénezés64
A palackra töltés65
Néhány gyümölcsbor házi receptje65
A bor és a pezsgő72
A szőlő, a must és a bor összetétele73
Röviden az erjedésről75
Tehcnológia mindenki számára76
Bor házilag77
Pezsgő (habzóbor) házilag77
Hogyan csoportosítják a borokat?78
Ismertebb és fontosabb minőségi boraink81
Fűszerezett borok és gyümölcsitalok83
Ürmösborok készítése83
A sör85
Miből főzik a sört?85
Sör házilag86
Milyen söröket ismerünk?87
Hogyan különböztetjük meg a söröket?87
A sör felszolgálásának szabályai88
Párlatok és likőrök89
Hogyan keletkezik az alkohol?89
Hogyan nyerjük a párlatokat?89
Milyen szeszesital-ipari termékeket ismerünk?90
Valódi és vágott pálinkák90
Likőrök97
Alkoholtartalmú kevert (bár) italok103
A báritalok készítésének alapelvei105
Főbb italtípusok106
A báritalok készítéséhez szükséges eszközök107
Mérőedények107
Poharak108
Keverő-, aprítóberendezések, egyéb eszközök109
Hogyan mixeljünk jó koktélféléket?111
Röviditalok112
Aperitifek112
Koktélok113
Flipek117
Hosszúitalok118
Fixek119
Fizzek119
Kobblerek121
Kruszták124
Limonádék125
Sourok126
Szlingek127
Tojásos-tejes báritalok128
Egyéb kevert italok130
Bólék130
Grogok133
Puncsok134
Szorbetek137
A kávé139
Kávéitalok, kávéspecialitások140
A tea143
Teaitalok144
Tudnivalók az italok felszolgálásához147
Bor a konyhában147
A borok felszolgálása148
Milyen ételekhez milyen italokat?151
Előételekhez ajánlott borok154
Főételekhez ajánlott borok156
Salátákhoz ajánlott borok158
Sajtokhoz ajánlott borok158
Desszertekhez ajánlott borok159
Gyümölcsökhöz ajánlott borok159
Az italokhoz kínálható étvágyfalatok159
Milyen italt milyen hőmérsékleten és milyen pohárból?160
Idegen szakkifejezések magyarázata162
Ital ábécé167
Mértékegységek172

Matuska Pomnen

Matuska Pomnen műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Matuska Pomnen könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Italok A-tól Z-ig Italok A-tól Z-ig
Állapot:
1.630 Ft
810 ,-Ft 50
12 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Italok A-tól Z-ig Italok A-tól Z-ig Italok A-tól Z-ig

A lapélek foltosak.

Állapot:
1.630 Ft
1.140 ,-Ft 30
17 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Italok A-tól Z-ig Italok A-tól Z-ig

Megkímélt állapotú példány.

Állapot:
1.630 ,-Ft
24 pont kapható
Kosárba