kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szövorg |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 177 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Bevezetés | 5 |
Az italforgalom helye a kereskedelemben | 7 |
A kereskedelem növekvő szerepe az italok forgalmazásában | 7 |
Az italok kereskedelmi forgalmának alakulása | 9 |
Az italforgalom növekedésének problémái | 14 |
A növekedés gondjai a sörforgalomban és a megoldás lehetősége | 15 |
Borfogyasztásunk alakulásának jellemzői és új tendenciái | 18 |
Az égetett szeszesitalok forgalmának főbb tendenciái | 22 |
Az üdítőitalok növekvő szerepe | 25 |
Az italok beszerzése | 29 |
A beszerzés forrásai | 29 |
Az italáruk beszerzése a nem hagyományos forrásokból | 34 |
Általános tudnivalók az ital-árualapok beszerzéséről | 39 |
Az italáruk megrendelésének módozatai | 40 |
A szállítási szerződésekről és a szakmai szállítási alapfeltételekről | 42 |
Az italok útja a készletezéstől az eladásig | 50 |
Az italok tárolásának alapkövetelményei | 50 |
Az egyes italfélék szállítása és tárolása | 55 |
Az italok az értékesítés helyén: eladás, kimérés, felszolgálás | 60 |
Italáruismeret | |
Az italok minőségével kapcsolatos tudnivalók | 66 |
A megjelenési forma és a minőség összefüggései | 66 |
Az egyes italok fogalmának meghatározása, főbb minőségi jellemzői, termékcsoportjai | 70 |
Egyéb italok | 83 |
Az italok eltarthatósága | 85 |
Az italok kifogástalan minőségben való eltartása | |
Káros minőségi elváltozások és azok megszüntetése | 88 |
Az italok kezelése, a tároló edények gondozása | 101 |
Egyszerűbb italkezelési műveletek | 101 |
Házasítás, keverés, alkoholfok beállítása | 108 |
A tároló edényzet gondozása | 113 |
Az italok mérése és érzékszervi minősítése | 117 |
Mennyiségi mérések az italoknál. Töltési teljesség | 118 |
Az italok alkoholtartalmának meghatározása. Alkoholfok tűrések | 121 |
Az italok szárazanyagtartalmának mérése | 127 |
Az italok érzékszervi vizsgálata | 130 |
Mintavétel italokból | 136 |
Az italforgalom ellenőrzése | 143 |
A kereskedelem italforgalmának ellenőrei | 143 |
Az ellenőrző munka személyi és tárgyi feltételei | 144 |
Útmutató az ÁFÉSZ vezetői-ellenőrzéshez | 145 |
Az italfogyasztás élettani és társadalmi vonatkozásai | 151 |
Milyen ételhez milyen ital "illik" | 152 |
Az italok hatása az emberi szervezetre | 155 |
Az alkoholfogyasztás társadalmi vonatkozásai | 157 |
Zárszó | 164 |
1. sz. függelék | 166 |
A pálinka- és likőrkészítmények fontosabb jellemzői | |
Kimutatás a pálinka- és likőrkészítmények minőségét meghatározó legfontosabb összetevőkről | |
2. sz. függelék | 170 |
Az italokra vonatkozó szabványok | |
3. sz. függelék | 173 |
Az italok forgalmazásával kapcsolatos jogszabályok | |
Irodalomjegyzék | 176 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.