1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Italok a kereskedelemben

Útmutató az ÁFÉSZ-ek italforgalmazásához

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Szövorg
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 177 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
Az italforgalom helye a kereskedelemben7
A kereskedelem növekvő szerepe az italok forgalmazásában7
Az italok kereskedelmi forgalmának alakulása9
Az italforgalom növekedésének problémái14
A növekedés gondjai a sörforgalomban és a megoldás lehetősége15
Borfogyasztásunk alakulásának jellemzői és új tendenciái18
Az égetett szeszesitalok forgalmának főbb tendenciái22
Az üdítőitalok növekvő szerepe25
Az italok beszerzése29
A beszerzés forrásai29
Az italáruk beszerzése a nem hagyományos forrásokból34
Általános tudnivalók az ital-árualapok beszerzéséről39
Az italáruk megrendelésének módozatai40
A szállítási szerződésekről és a szakmai szállítási alapfeltételekről42
Az italok útja a készletezéstől az eladásig50
Az italok tárolásának alapkövetelményei50
Az egyes italfélék szállítása és tárolása55
Az italok az értékesítés helyén: eladás, kimérés, felszolgálás60
Italáruismeret
Az italok minőségével kapcsolatos tudnivalók66
A megjelenési forma és a minőség összefüggései66
Az egyes italok fogalmának meghatározása, főbb minőségi jellemzői, termékcsoportjai70
Egyéb italok83
Az italok eltarthatósága85
Az italok kifogástalan minőségben való eltartása
Káros minőségi elváltozások és azok megszüntetése88
Az italok kezelése, a tároló edények gondozása101
Egyszerűbb italkezelési műveletek101
Házasítás, keverés, alkoholfok beállítása108
A tároló edényzet gondozása113
Az italok mérése és érzékszervi minősítése117
Mennyiségi mérések az italoknál. Töltési teljesség118
Az italok alkoholtartalmának meghatározása. Alkoholfok tűrések121
Az italok szárazanyagtartalmának mérése127
Az italok érzékszervi vizsgálata130
Mintavétel italokból136
Az italforgalom ellenőrzése143
A kereskedelem italforgalmának ellenőrei143
Az ellenőrző munka személyi és tárgyi feltételei144
Útmutató az ÁFÉSZ vezetői-ellenőrzéshez145
Az italfogyasztás élettani és társadalmi vonatkozásai151
Milyen ételhez milyen ital "illik"152
Az italok hatása az emberi szervezetre155
Az alkoholfogyasztás társadalmi vonatkozásai157
Zárszó164
1. sz. függelék166
A pálinka- és likőrkészítmények fontosabb jellemzői
Kimutatás a pálinka- és likőrkészítmények minőségét meghatározó legfontosabb összetevőkről
2. sz. függelék 170
Az italokra vonatkozó szabványok
3. sz. függelék173
Az italok forgalmazásával kapcsolatos jogszabályok
Irodalomjegyzék176
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem