kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 245 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 133 fekete-fehér ábrával illusztrálva. Tankönyvi szám: K-791. II. kiadás. |
Borok | 3 |
Bevezetés és történeti áttekintés | 3 |
A borkészítés technológiája | 14 |
Szüret | 14 |
A must erjesztése | 22 |
A bor egyszerű kezelése | 30 |
Iskolázó pinceműveletek | 36 |
A palackozás alapelvei | 41 |
A boripai termékek áruismerete | 50 |
Borok | 50 |
A Bortörvény és a borszabványok; a borok márkázása | 59 |
Termesztés és készített csemegeborok | 62 |
Borbetegségek, borhibák | 76 |
A borok érzékszervi értékelése | 80 |
A borok tárolása | 87 |
A borok szállítása | 99 |
Sörök | 105 |
Bevezetés és történeti áttekintés | 105 |
A sörkészítés technológiája | 105 |
Malátagyártás | 106 |
Sörfőzés | 108 |
A sörök áruismerete | 112 |
A sörök és minőségi jellemzőik | 112 |
Sörhibák, sörbetegségek | 116 |
A sör kezelése, kimérése, a csapolás és a minőség összefüggései | 117 |
A sör csapolása | 119 |
A sörszabvány | 124 |
A sörök tárolása | 124 |
A sörök szállítása | 125 |
Szeszesipari készítmények (pálinkák, rumok, likőrök, ratafiák) | 127 |
Bevezetés és történeti áttekintés | 127 |
A szeszesitalipari készítmények jelentősége | 128 |
Történeti áttekintés | 130 |
A likőrgyártás rövid története | 130 |
A szeszesipari készítmények technológiája | 130 |
Eredeti gyümölcspálinka készítése | 131 |
Keményítőtartalmú nyersanyagok szeszesipari feldolgozása | 139 |
Mesterséges pálinkák és rumok készítése | 139 |
Likőrök és ratafiák készítése | 140 |
A szeszesipari készítmények áruismerete | 148 |
Eredeti gyümölcspálinkák | 148 |
Borpárlat | 153 |
Törköly- és seprőpálinka | 154 |
Gabonapálinkák | 155 |
Különleges gyümölcspálinkák | 155 |
Borpálinka | 156 |
Kommerszpálinkák | 157 |
Rumok | 158 |
Kommersz likőrök, különleges likőrök és ratafiák | 158 |
Néhány fontosabb külföldi termék | 160 |
A minőség és az érlelés összefüggése | 161 |
A mesterséges érlelés | 161 |
A szeszesipari termékek leggyakrabban előforduló minőségi hibái | 163 |
A szeszesipari készítmények szabványai | 163 |
Érzékszervi értékelés | 166 |
Alkoholmétria | 169 |
A szeszesipari készítmények tárolása | 171 |
A szeszesipari készítmények szállítása | 178 |
Egyéb szesztartalmú italok (kevertek, báritalok) | 181 |
A bár felszerelése | 181 |
Egyszerű kevert italok | 183 |
Kommersz-kevertek | 183 |
Minőségi-kevertek | 184 |
Kevert báritalok | 184 |
A báritalok készítése | 185 |
A báritalok és jellemzésük | 186 |
Üdítő italok, ásványvizek | 191 |
Üdítő italok | 192 |
Gyümölcslevek és folyékony gyümölcsök | 195 |
Gyümölcsszörpök | 198 |
Mesterséges ízesítésű szörpök | 200 |
Szénsavval telített gyümölcsszörpök | 201 |
Szikvíz | 208 |
Ásványvizek-gyógyvizek | 208 |
A vendéglátóiparban használatos felszerelési tárgyak és karbantartásuk | 214 |
Felszerelési tárgyak a söntésben | 214 |
Az előkészített áruk tárolására szolgáló eszközök és felszerelési tárgyak | 214 |
Az italáruk kimérésére szolgáló eszközök és felszerelési tárgyak | 217 |
Az italáruk fogyasztását megkönnyítő eszközök és felszerelési tárgyak | 219 |
Tisztogatási és karbantartási eszközök | 221 |
Felszerelési tárgyak a pincében | 223 |
A fahordók karbantartása és gondozása | 223 |
A fahordók töltésének és ürítésének eszközei | 235 |
A kosárüvegek és palackosáruk gondozása és tárolásuk eszközei | 240 |
A pince padozata és karbantartása | 241 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.