kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Képzőművészeti Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 204 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 16 cm |
ISBN: | 963-336-974-6 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. Tankönyvi szám: 59612/1 |
Bevezetés | 5 |
Alkoholtartalmú italok | 7 |
Bor | 11 |
A szőlőművelés és a bortermelés hagyományai Magyarországon. | 11 |
Magyarország borvidékei | 16 |
A borkészítés alapanyaga: a szőlő | 26 |
A bor készítése | 29 |
A bor kezelése | 32 |
A bor tárolása és érlelése | 39 |
A bor forgalomba hozatala | 41 |
A bor minősége | 46 |
A borok fő típusai | 52 |
A külföld nevezetesebb borvidékei | 74 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 76 |
Sör | 77 |
Sörtörténet Mezopotámiától napjainkig | 77 |
A sörgyártás nyersanyagai | 79 |
A sör készítése | 81 |
A sör forgalomba hozatala | 86 |
A sör minősége | 88 |
A sörök fő típusai | 92 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 93 |
Szeszesital-ipari készítmények | 94 |
Párlatok | 95 |
Likőrök | 103 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 105 |
Alkoholmentes italok | 107 |
Víz | 108 |
Ivóvíz | 108 |
Palackozott ivóvíz | 112 |
Asztali víz | 113 |
Szikvíz | 113 |
Természetes víz | 114 |
Üdítőital-ipari termékek | 125 |
Az üdítőital-ipari termékek táplálkozás-élettani jelentősége | 126 |
Az üdítőital-ipari termékek csoportosítása | 127 |
Az alkoholmentes italok palackozása | 136 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 137 |
Gyakorlatok | 138 |
A laboratóriumi munka szabályai | 138 |
Laboratóriumi munkarend | 138 |
Elsősegélynyújtás | 138 |
Laboratóriumi eszközök | 139 |
Tömegmérés | 140 |
Térfogatmérés | 144 |
Sűrűségmérés | 145 |
Térfogatos elemzés | 145 |
A bor kémiai összetevőinek vizsgálata | 147 |
Az alkoholtartalom meghatározása Malligand-készülékkel | 147 |
A bor összes titrálható savtartalmának meghatározása | 149 |
A bor állóképességének vizsgálata | 150 |
A bor vizezésének kimutatása | 151 |
Érzékszervi vizsgálatok | 152 |
A bor érzékszervi vizsgálata | 152 |
A pezsgő érzékszervi vizsgálata | 159 |
A sör érzékszervi vizsgálata | 162 |
Alkoholmentes üdítőital érzékszervi vizsgálata | 168 |
Egyéb vizsgálatok | 172 |
Zöldség- és gyümölcslevek vízben oldható szárazanyagtartalmának meghatározása kézi refraktométerrel | 172 |
A likőrök vízben oldható szárazanyag-tartalmának meghatározása kézi refraktométerrel | 174 |
A pálinka alkoholtartalmának meghatározása szeszfokolóval | 177 |
Kislexikon | 179 |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 197 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.