kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Gastro Manager Vendéglátóipari Dolgozók Szakközépiskolája |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 198 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 20 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Bevezetés | 4 |
Alkoholtartalmú italok | 5 |
Bor | 10 |
A szőlőnövény jellemzése | 11 |
A szőlő növénytani leírása | 11 |
A szőlő környezeti adottságai | 12 |
A hazánkban termesztett szőlőfajták | 13 |
A bor készítése | 16 |
A szőlő feldolgozása | 16 |
A must kierjesztése | 17 |
A bor kezelése | 20 |
Alapvető pinceműveletek | 21 |
Iskolázó pinceműveletek | 23 |
Javító pinceműveletek | 26 |
A bor forgalomba hozatala | 27 |
A borok palackozása | 29 |
A borok szállítása | 33 |
A borok tárolása | 34 |
A bor minősége | 35 |
A bor kémiai összetétele | 36 |
A bor érzékszervi tulajdonságai | 40 |
A bor rendellenes elváltozásai | 45 |
A borok fő típusai | 56 |
Természetes borok | 56 |
Likőrborok | 61 |
Szénsavas borok | 69 |
Magyarország borvidékei és természetes borai | 76 |
A bor helye az étrendben | 96 |
A bor fogyasztása | 96 |
Az ismertebb borfajták jellemzői | 98 |
Borfogyasztási szoksok, kulturált borfogyasztás | 101 |
A szőlőművelés és a bortermelés hagyományai Magyarországon | 117 |
Sör | 124 |
Mezopotámiától napjainkig | 124 |
A sörgyártás nyersanyagai | 127 |
A sör készítése | 130 |
Malátagyártás | 130 |
Sörlékészítés | 131 |
A sör minősége | 136 |
A sör kémiai összetétele | 136 |
A sör érzékszervi tulajdonságai | 139 |
A sör rendellenes elváltozásai | 142 |
A sörök fő típusai | 144 |
A sör forgalomba hozatala | 147 |
Szeszesital-ipari készítmények | 154 |
Pálinkák | 155 |
Valódi pálinkák | 156 |
Különleges pálinkák | 161 |
Kereskedelmi pálinkák | 162 |
Egyéb készítmények | 162 |
Likőrök | 164 |
Kereskedelmi likőrök | 164 |
Különleges likőrök | 165 |
Kevert italok | 167 |
Egyszerű kevert italok | 167 |
Kevert báritalok | 168 |
A szeszesital-ipari készítmények minősége | 169 |
A szeszesital-ipari készítmények forgalomba hozatala | 172 |
Ismertebb külföldi pálinka- és likőrkészítmények | 173 |
Alkoholmentes italok | 180 |
Gyümölcs- és zöldséglevek | 182 |
Szörpök | 185 |
Szénsavas üdítőitalok | 187 |
Cukrot nem tartalmazó szénsavas üdítők | 188 |
Cukortartalmú szénsavas üdítők | 192 |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 195 |
Ábrajegyzék, táblázatok jegyzéke | 198 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.