Előszó
Részlet a könyvből:
A TANFOLYAM CÉLJA , FELADATA
1. A tanfolyam célja:
Az italboltok, borozók, büfék, falatozok, bisztrók szakszerű üzemeltetéséhez szükséges termelési és értékesítési...
Tovább
Előszó
Részlet a könyvből:
A TANFOLYAM CÉLJA , FELADATA
1. A tanfolyam célja:
Az italboltok, borozók, büfék, falatozok, bisztrók szakszerű üzemeltetéséhez szükséges termelési és értékesítési feladatokat ellátni képes speciális eladó-szakmunkások képzése.
2. A tanfolyam feladata, hogy a résztvevők ismerjék meg:
- a vendéglátóipar feladatait, tevékenységi köreit, külön kiemelve a borozók, büfék, falatozók, bisztrók területeit;
- munkájuk végzéséhez szükséges technikai eszközök szakszerű kezelését, elemi karbantartását;
- a balesetek megelőzését szolgáló munkavédelmi előírásokat;
- a feldolgozásra kerülő nyersanyagok félkész-kész, illetve konyhakész termékek tulajdonságait, felhasználási lehetőségeit; a borozók, büfék, falatozók, bisztrók jellegének megfelelő speciális ételek, italok szakszerű készítését, tálalását, csomagolását, kiszolgálását;
- a vendég előtt történő munkavégzés higiéniai és szakmai követelményeit;
- a legalapvetőbb ideológiai és politikai fogalmakat.
Vissza