Fülszöveg
Ki az igazi ínyenc?
Az igazi ínyenc számára az étel több,
mint szükséges táplálék. Számára az asztal izgalmas,
varázslatos örömforrás:
először is a szépség, aztán az illatok
és ízek élményével kecsegtet.
Az igazi ínyenc nem habzsolja a feltálalt ételt, hanem
nagy átéléssel élvezi annak minden falatját. Csipeget
Nem a hatalmas adagokért rajong,
a minőségre, a különlegességekre kíváncsi.
Az igazi ínyenc nyitott szellemű, először kóstol, aztán
mond véleményt Nincsenek előítéletei
az egyszerűbb alapanyagokkal szemben sem,
ha azok jó minőségűek, érdekli az újszerűség,
de nem dobja el a jó hagyományokat sem.
Követi a tájak és évszakok lehetőségeit
Keresi azokat a helyeket, ahol hozzá hasonlóan
gondolkodnak a vendéglátásról.
Mostanában nehéz helyzetben vannak az ínyencek. Nehezen találnak ilyen helyeket, vagy csak ritkán van módjuk felkeresni az arra érdemes vendéglőket. Nekik szól ez a könyv. Ha van kedvük és elszántságuk, újítsák meg hát otthon a hazai konyhakultúrát....
Tovább
Fülszöveg
Ki az igazi ínyenc?
Az igazi ínyenc számára az étel több,
mint szükséges táplálék. Számára az asztal izgalmas,
varázslatos örömforrás:
először is a szépség, aztán az illatok
és ízek élményével kecsegtet.
Az igazi ínyenc nem habzsolja a feltálalt ételt, hanem
nagy átéléssel élvezi annak minden falatját. Csipeget
Nem a hatalmas adagokért rajong,
a minőségre, a különlegességekre kíváncsi.
Az igazi ínyenc nyitott szellemű, először kóstol, aztán
mond véleményt Nincsenek előítéletei
az egyszerűbb alapanyagokkal szemben sem,
ha azok jó minőségűek, érdekli az újszerűség,
de nem dobja el a jó hagyományokat sem.
Követi a tájak és évszakok lehetőségeit
Keresi azokat a helyeket, ahol hozzá hasonlóan
gondolkodnak a vendéglátásról.
Mostanában nehéz helyzetben vannak az ínyencek. Nehezen találnak ilyen helyeket, vagy csak ritkán van módjuk felkeresni az arra érdemes vendéglőket. Nekik szól ez a könyv. Ha van kedvük és elszántságuk, újítsák meg hát otthon a hazai konyhakultúrát. Ez a könyv is ezt kívánja inspirálni. Azoknak szól, akik gondolatban már a piacon, egy üzletben, sőt akár vezetés közben is főznek. Akik olyanok mint a jó szabó, aki a szövet láttán már elképzeli a ruhát, vagy mint az a szobrász, aki a rusztikus kőben már látja a szobrot. És azoknak szól, akik szerényebb lehetőségeik ellenére sem kívánnak végképp lemondani az asztali örömökről, és azoknak, akiknek fontos, hogy a hűtőjükben, kis kamrájukban mindig legyen egy-két inspiráló, akár házilag eltett különlegesség, azoknak, akik szeretik elkápráztatni vendégeiket és elég ügyesnek érzik magukat Lehet bár vékony a pénztárcájuk, ha képesek kiegészíteni egy kis találékonysággal és egy kicsit több naunkával. A gasztronómia iránti rajongás magában hordozza a hétköznapok bearanyozásának lehetőségét is.
Vissza