1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Információforrások a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeink főbb export piacain várható távlati strukturális változások műszaki fejlesztési vonatkozásaihoz

Elemző tanulmány

Szerző
Budapest
Kiadó: Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv 80 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyar élelmiszeripar távlati fejlesztéséhez és az exportálandó termékek mennyiségének és áru- ill. választékstruktúrájának tervezéséhez, végül pedig a realizálás feltételeit képező műszaki... Tovább

Előszó

A magyar élelmiszeripar távlati fejlesztéséhez és az exportálandó termékek mennyiségének és áru- ill. választékstruktúrájának tervezéséhez, végül pedig a realizálás feltételeit képező műszaki fejlesztési irányok kijelöléséhez a külpiaci kereslet várható alakulásának ismerete nélkülözhetetlen. Az értékesítés élesedő versenyében az időben történő sokoldalú tájékozottság, a szükséges információkkal való rendelkezés a konkurensekkel szemben előnyt biztosít.
Tanulmányunkban ezen információforrásokkal elsősorban a magasszintű döntések kellő megalapozása szempontjából foglalkozunk, azzal a további célkitűzéssel, hogy e makró szintre kialakított információrendszer - megfelelő kiegészítéssel - az operatív irányítás részére is modellül szolgálhat. Ennek megfelelően igyekszünk ezen ismeretek forrásait, megszerzésük lehetőségét, rendszerezésük célszerű módjait és felhasználási területeit bemutatni. Vissza

Tartalom

BEVEZETÉS 5
Összefoglaló következtetések és javaslat 6
I. rész
1. Célkitűzés 8
2. Az Angliába irányuló és a vizsgálat tárgyát képező élelmiszerexport potenciális termékkörének elsődleges kiválasztása 10
3. A "convencience foods" termékek piaci helyzete Angliában 18
4. Általános áttekintés az angol élelmiszerfogyasztásról és kereskedelemről 23
5. Export következtetések és meggondolások 31
II.rész
1. Az informálódás forrásai és az információkkal szemben támasztott követelmények 34
2. Hazai forrásból való primer informálódás lehetőségei 35
2.1 A hazai érintett szervek szakembereinek megkérdezése 36
2.2 Külkereskedelmi külföldi megbízottak megkérdezése 38
2.3 Külföldi ügynökségek, elosztók, nagyfogyasztók megkérdezése 38
2.4 A külföldi kamarai javaslatok megismerése 39
2.5 Felmérés külföldi kiállításokon, árubemutatókon 39
2.6 Külföldi üzletekben végrehajtott választékanalízisek 40
2.7 Mintabeszerzés 40
2.8 Hazai árubemutató-szervezés 40
2.9 Ismeretszerző külföldi tárgyalások, tanulmányutak 40
3. A külföldi intézmények segítségével való primer informálódás lehetőségei 41
3.1 A nagy élelmiszeripari konszernek kutató központjai 41
3.2 A piackutató intézetek szolgáltatásai 42
3.3 A marketing intézmények szolgáltatásai 53
3.4 A consulting intézmények szolgáltatásai 56
4. A szekunder információforrásokkal szemben támasztott tartalmi követelmények és formai igények 60
4.1 Hazai források 61
4.2 Külföldi források 65
4.3 Az információk feldolgozási metodikája a tartalmi és formai követelmények teljesítésének figyelembevételével 68
MELLÉKLETEK
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Információforrások a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeink főbb export piacain várható távlati strukturális változások műszaki fejlesztési vonatkozásaihoz Információforrások a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeink főbb export piacain várható távlati strukturális változások műszaki fejlesztési vonatkozásaihoz Információforrások a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeink főbb export piacain várható távlati strukturális változások műszaki fejlesztési vonatkozásaihoz Információforrások a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeink főbb export piacain várható távlati strukturális változások műszaki fejlesztési vonatkozásaihoz Információforrások a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeink főbb export piacain várható távlati strukturális változások műszaki fejlesztési vonatkozásaihoz

A borító kissé töredezett, széle és gerince sérült. A borítón tulajdonosi bejegyzés, a könyvben aláhúzások találhatók.

Állapot: Közepes
1.540 Ft
610 ,-Ft 60
3 pont kapható
Kosárba