1.066.806

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Indiai vegetáriánus receptgyűjtemény 2.

India gasztronómiai nagykövetének egyszerű és könnyű ételei

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: D&B2001 Show & Entertainment
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 141 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ebben, a második hotelben a szerző, Shakuntala Saraf asszony bevezet bennünket a sokízű indiai konyha sűrűjébe.
Itt az idő, hogy megismerkedjünk az indiai és a nyugati konyha házasításából kerekedett izgalmas ízekkel, alapanyagokkal, ételkészítési eljárásokkal, és azzal az életörömmel, amit maga a főzés jelent.
Shakuntala legnagyobb álma, hogy megismertessen az indiai konyhával, melynek vegetáriánus ételeit minden esetben nagy adag változatossággal, kreativitással fűszerezi.
Úgy tartja, hogy a jó ételhez, - mint ahogy az élet sok más dolgához - is egy kevés munka, és egy jó adag fantázia szükségeltetik, s hogy a főzés élvezete ugyanaz az élvezet, amit alkotás közben és után érezhetünk.
Receptjei könnyen követhetőek, elkészítésük pedig nem igényel senkitől bonyolult és mélyreható szakácstudományt, ám annál több lelkesedést, hiszen a szerző szerint igazán jól főzni csak szívből és szívvel lehet.
„Aki végigolvassa ezt a könyvet, és elkészíti az ételeket, megtanul szeretettel... Tovább

Fülszöveg

Ebben, a második hotelben a szerző, Shakuntala Saraf asszony bevezet bennünket a sokízű indiai konyha sűrűjébe.
Itt az idő, hogy megismerkedjünk az indiai és a nyugati konyha házasításából kerekedett izgalmas ízekkel, alapanyagokkal, ételkészítési eljárásokkal, és azzal az életörömmel, amit maga a főzés jelent.
Shakuntala legnagyobb álma, hogy megismertessen az indiai konyhával, melynek vegetáriánus ételeit minden esetben nagy adag változatossággal, kreativitással fűszerezi.
Úgy tartja, hogy a jó ételhez, - mint ahogy az élet sok más dolgához - is egy kevés munka, és egy jó adag fantázia szükségeltetik, s hogy a főzés élvezete ugyanaz az élvezet, amit alkotás közben és után érezhetünk.
Receptjei könnyen követhetőek, elkészítésük pedig nem igényel senkitől bonyolult és mélyreható szakácstudományt, ám annál több lelkesedést, hiszen a szerző szerint igazán jól főzni csak szívből és szívvel lehet.
„Aki végigolvassa ezt a könyvet, és elkészíti az ételeket, megtanul szeretettel főzni, és biztosan beleszeret az indiai konyhába." Vissza

Tartalom

Levesek:
Lencseleves 19
Moong csíra leves 19
Saláták:
Babcsíra saláta 23
Borsó és burgonyasaláta 21
Dinnye és papajasaláta 23
Kapros céklasaláta 25
Padlizsánsaláta 27
Pikáns uborkasaláta 27
Répa és datolyasaláta 25
Ropogós édes-savanyú banánsaláta 21
Raiták:
Gyümölcsös raita 69
Paprika raita 65
Parajos raita 71
Répás raita 73
Retek raita 63
Shahi raita 67
Apró falatok
Banán Chatt 41
Búzadarás lepény kókuszos chutney-val 29
Chutney szendvics 49
Csicseriborsós chapata chutney-val 41
Csípős-fűszeres Paneer rolók 31
Fűszeres sült banán 57
Kókusz chutney 29
Kukorica Bhel 55
Luchi Puri 35
Pav Bhaji 47
Ragda Pattis 39
Rawa Dosa 61
Rizs bhajiyas 51
Rizstésztás umpa 33
Ropogós burgonyalepény Zöld chutney-val 37
Spenótos zöldborsós lepény 53
Tavaszi burgonyás szendvics 45
Túrós szendvics 45
Wada Pav 59
Zöldborsós szendvics 43
Curry-k és zöldséges ételek:
Aloo Pasanda 75
Aloo Petha 103
Chapatta Gobhi 87
Dahi Aloo 85
Dahi Tamater 85
Dhai padlizsán 91
Gohi Gulistan 79
Kadai Aloo 101
Karfiol moong babbal 97
Kasmiri Aloo 89
Milijuli sabji 105
Nawabi Karfiol 87
Palak malai matar 105
Paneer Bhurji 93
Pudina Aloo 107
Tamater Lunjee 107
Tehri 77
Indiai töltött paprika 99
Túrós meglepetés 83
Zöld Dal 95
Zöldséges Seekh kebab 81
Rotik:
Biscuit roti 109
Házi túrós paratha 111
Misi roti 113
Roti 109
Zöldborsó puri 111
Rizs ételek:
Ananászos pulao 121
Fűszeres kuszkusz 115
Mogyorós pulao 117
Panchratna Khichadi 121
Paradicsom Khichadi 123
Parajos Khichadi 125
Répás rizs 115
Sült házi túrós rizs 117
Vagharali Khichadi 123
Zöld pulao 119
Zöldséges pulao 119
Tekercsek:
Babos tekercs 133
Csicseriborsós tekercs 131
Házi túrós tekercs 129
Kukoricás - sajtos tekercs 127
Kukoricás tekercs 129
Rizzsel töltött tekercs 133
Vegetáriánus tekercs 127
Édességek:
Ananász Sandesh 137
Csészés mandula és pisztácia 137
Datolya álom 139
Édes sáfrányos rizs magvakkal 141
Suhai Halwa ananásszal 135
Sült marcipánkosárkák 139
Túrós pite 141

Shakuntala Saraf

Shakuntala Saraf műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Shakuntala Saraf könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem