1.062.359

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Indiai konyha lépésről lépésre

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: HVG Kiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Ízek és kultúrák
Kötetszám: 6
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 23 cm
ISBN: 978-963-304-036-2
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Indiában a világ legjelentősebb tradicionális konyhaművészetével találkozunk. Mérhetetlen változatosságában több kultúra lenyomata is tükröződik: magában foglalja az egyszerű és ínycsiklandó... Tovább

Előszó

Indiában a világ legjelentősebb tradicionális konyhaművészetével találkozunk. Mérhetetlen változatosságában több kultúra lenyomata is tükröződik: magában foglalja az egyszerű és ínycsiklandó vegetáriánus fogásokat éppúgy, mint a tucatnyi alapanyagból készült ízletes hús-, hal- és csirkeételeket. Minden régió saját specialitással rendelkezik, amely vallását, történelmét és földrajzi adottságait tükrözi, de minden étterem is hozzáad még egy kis egyedi változtatást. Ahogy a XVI. század végén megjelentek az első európai kereskedők, majd 1600-ban megjelent a Kelet-Indiai Társaság, fokozatosan alakult ki a speciális konyhaművészeti stílus, az anglo-indiai. A XIX. századi brit uralom (Pax Britannica, 1857) kiteljesedése hozta az ún. rádzs konyhát, amelyre a szelídebb, kevésbé csípős és fűszeres ízek jellemzők. Vissza

Tartalom

Namaste: Isten hozott Indiában!6
Egzotikum és kaland8
Az északi területek gasztronómiája
A rizsben gazdag dél
A mediterrán Goa
Savanykás és pikáns kelet
Vegetáriánus nyugat
Változatos étrend
Alapvető élelmiszerek10
Basmati rizs
Ötezer éves konyha12
Gasztronómiai leletek
Luxusvadászatok
Bárányhús
A rádzs ízei
Az anglo-indiai konyha
Szent konyhaművészet14
Ájurvéda: az élet tudománya
Vegetarianizmus
Istennel étkezni
Lelki táplálék: a jóga
Szigorú szabályok
Jellegzetes konyhai eszközök16
A mozsártól a robotgépig
Az indiai étkezés18
Ízek és színek
Ebéd Indiában
Kenyérfélék
Vegetáriánus finomságok
A terített asztalnál
Módszerek és hozzávalók20
Főzési technikák
Különleges eljárások
Különleges alapanyagok
Csatni és acsar22
Savanyú és édes
A kelet édes íze24
Otthon, édes otthon
Cukor: nádból és pálmából
Kesudió
Legendás kávé, fűszeres tea
Italok mértékkel
Kulfi, az indiai fagylalt
Fűszeres italok26
Áldott bazsalikom
Fűszerkavalkád28
Fűszernevek
A kari
Maszala: forró lélek30
Frissítő diók
Korianderes répakrémleves34
Paradicsomleves
Szamosza40
Hústöltelék szamoszával
Puláv46
Angol piláf
Bengáli lencse52
Vörös lencse
Kókuszos garnélakari58
Mediterrán kari
Halbatyu64
Haltikka
Tandúri csirke70
Kasmíri csirke
Lazackari76
Fűszeres padlizsán
Indiai fasírt82
Krumplis fasírt
Bárányhúsos birjáni88
Zöldséges birjáni
Sertésvindálu94
Csípős kofta
Mangócsatni100
Ananászcsatni
Guláb dzsámun106
Indiai eperturmix
Kardamomos sárgabarack112
Habos barack
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása118
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem