1.060.427

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Indiai konyha

Szerkesztő

Kiadó: O-Press
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím: A világ konyhái
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 978-836-071-970-1
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az indiai konyha sokszínűségére óriási hatással volt és van ma is színes szertartásaik, különféle vallási szokásaik és hitük.
Számukra az étel elkészítése nem egy közönséges hétköznapi dolog. Az... Tovább

Előszó

Az indiai konyha sokszínűségére óriási hatással volt és van ma is színes szertartásaik, különféle vallási szokásaik és hitük.
Számukra az étel elkészítése nem egy közönséges hétköznapi dolog. Az isteni ajándék iránt való tisztelettel, figyelmük teljes összpontosításával bánnak az ételekkel. A hindu részére a főzés majdnem hogy a festészet és szobrászathoz hasonlítható művészet. Konyhája mindig tiszta, köténye fehér.
Az indiai konyhára a gazdag fűszerezés és annak változatos összetétele a jellemző. Általában erős ízűek az ételek és szép, színes kompozíciót alkotnak, sokszor átszínezve az alapanyagokat. Legkedveltebb fűszereik közé tartozik a gyömbér, fahéj, kardamon, koriander, chili és a garam masala fűszerkeverék, mely konyhánként is különböző, mivel a szakácsok maguk keverik. Legjobban a vegetáriánus ételekről ismert az indiai konyha, bár ez tájanként és közösségenként is változó. Északon több húsos ételt készítenek, a déli és szegényebb vidékeken évszázadokon át és most sem fogyasztanak húst. Ennek ellenére ebben az összeállításban elég sok húsos ételt mutatunk be, de vallásukra való tekintettel hiányoznak belőle a marhahúsból készíthető ételek. Sütéshez a hagyomány szerint gheet, avagy különleges tisztított vajat használnak, melyet Indiában nemcsak a konyhán, hanem az egyházi szertartásban is használnak. Vissza

Tartalom

Levesek7
Mulligatawny - curry-leves7
Red Hot Chili - burgonyaleves8
Tomato Rasam - Tamil Nadu kedvenc levese9
Fűszeres joghurtleves10
Paradicsomleves11
Baromfi és húsételek12
Currys csirke12
Csirkefilé joghurtos mártással13
Finom biriani csirke14
Jalfrezi csirke15
Piros csirke16
A maharadzsa csirkéje18
Hagymában párolt csirke19
Indiai paprikás csirkemell20
Zöldbabos-ananászos csirkemell21
Joghurtos csirkemell22
Bársonyos csirkemell23
Csirkesaslik24
Csirkecomb mézes paradicsomban25
Currys csirkecomb mumbai módra26
Rakott csirke27
Báránypiláf28
Hagymás bárány29
Mini kolbász birkahúsból30
Currys birkahús31
Currys sertéshús32
Currys-fahéjas darált hús33
Finom gyümölcsös-rizses hús34
Zöldséges sertéskaraj35
Póréhagymás sertéskaraj currys rizzsel36
Zöldségételek37
Illatos rántott karfiol37
Sült padlizsán erősen38
Mustármagos padlizsán39
Paprikás csicseriborsó40
Gombás curry41
Lencsés tojás curryval42
Egzotikus hagymás omlett43
Burgonyával sütött karfiol44
Kásmír rizs gyümölccsel45
Vegetáriánus sajtgombócok sülve46
Csicseriborsóból készített gombóc48
Gyümölcsgombócok paradicsomszósszal49
Burgonya-masala50
Lángoló zöldségek garam masalával51
Gangeszi spenót52
Finom vegetáriánus rizsgombóc53
Mangós rizs54
Paradicsomos rizs55
Indiai fűszerekkel illatosított zöldségek56
Erősen illatos spenót57
Bundás zöldségek - pakora58
Szezámos burgonya59
Hagymával sült burgonya60
Halból és tengeri gyümölcsből készített ételek61
Kalkuttai aromás falatok61
Sáfrány illatú tőkehal62
Tojással töltött tonhalgombóc63
Curry-mártás rántott halhoz64
A szegény hindu hala65
Erős panírban sült hal66
Rakott rizs hallal67
Garnélarák mustármártásban68
Tarisznyarák curry69
Paradicsomos garnélarák70
Kurkumás garnélarák71
Tarisznyarákkal töltött samosa "tarisznya"72
Papad lepény meglepetéssel73
Kísérő ételek74
Indiai naan kenyér74
Korianderes csatni75
Savanyúalma csatni76
Fokhagyma illatú mangós csatni77
Mangós csatni másképp78
Garam Masala, az indiai fűszerek királynője79
Indiai kenyér: chapati80
Másik indiai kenyér: paratha81
Pikáns lepénykék82
Puri83
Currys-paprikás rizs84
Kesudiós rizs85
Zöldborsós rizs86
Rebarbara szósz87
Zöldséges rizslepény - uttpam88
Burgonya mumbai módra89
Curry pasztában panírozott burgonya90
Saláták91
Egzotikus gyümölcsök curry szósszal91
Színes hússaláta92
Lángoló ananászos rizssaláta93
Pikáns gyümölcssaláta94
Raita95
Raita másképp96
Ikersaláta97
Kachumber saláta98
Keleti saláta99
Kínai kel-saláta100
Kínai kel-saláta őszibarackkal101
Mangósaláta102
Uborkasaláta kukoricával103
Lencsesaláta104
Sütemények és édességek105
Gangeszi sütemény105
Mandulás banán106
Mangós koktél107
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem