1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Így főznek a borászok

Szerző
Budapest
Kiadó: O&P Média
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 171 oldal
Sorozatcím: Így főznek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 24 cm
ISBN: 978-963-06-9963-1
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. CD-melléklet nélkül, élménykatalógus-melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Így főznek a borászok. Vagy úgy. Mindegyik egy kicsit másképpen, de végül is úgy, mint akármelyikünk, akik szeretnek, szeretünk főzni. Mert a borászok bizony szeretettel főznek, a szívükkel, a másik ember szívének. Amolyan szív küldi ez is, boldogságtranszfer. Humánenergia-gazdálkodás. Testi és lelki gyógymasszázs, restauráció.
Mitől lesz hát a borász főztje más, több, különb, vagy csak különböző a szívvel-lélekkel főző ember által készített ételtől? Attól bizony, hogy kivételes teljesítmény áll mögöttük saját szakmájuk területén. Ennélfogva méltán ismertek, híresek, egészséges kíváncsiság övezi őket, vagy még olykor ennél is több: a médiafigyelem középpontjában állnak, mintát adnak, példát mutatnak... És még hosszan sorolhatnám a nyilvánvaló okokat - mondhatnánk: a közhelyeket.
Csakhogy a közhely nem kizárólag egy negatív valami. Köztér, közfeladat, közjó és közszolgálat, közember, közkatona és közélet - köznyelvünk közkeletű kifejezései - is azt mutatják, hogy a közösségi dolgok... Tovább

Fülszöveg

Így főznek a borászok. Vagy úgy. Mindegyik egy kicsit másképpen, de végül is úgy, mint akármelyikünk, akik szeretnek, szeretünk főzni. Mert a borászok bizony szeretettel főznek, a szívükkel, a másik ember szívének. Amolyan szív küldi ez is, boldogságtranszfer. Humánenergia-gazdálkodás. Testi és lelki gyógymasszázs, restauráció.
Mitől lesz hát a borász főztje más, több, különb, vagy csak különböző a szívvel-lélekkel főző ember által készített ételtől? Attól bizony, hogy kivételes teljesítmény áll mögöttük saját szakmájuk területén. Ennélfogva méltán ismertek, híresek, egészséges kíváncsiság övezi őket, vagy még olykor ennél is több: a médiafigyelem középpontjában állnak, mintát adnak, példát mutatnak... És még hosszan sorolhatnám a nyilvánvaló okokat - mondhatnánk: a közhelyeket.
Csakhogy a közhely nem kizárólag egy negatív valami. Köztér, közfeladat, közjó és közszolgálat, közember, közkatona és közélet - köznyelvünk közkeletű kifejezései - is azt mutatják, hogy a közösségi dolgok közkincsek, közös értékek. A kedves Olvasó kezébe kerülő album erénye éppen az, hogy nem fél ezt a közkincset - jeles magyar borászaink kedvenc fogásait és lelkivilágát - felmutatni. Szerzője bátran teszi fel nekik a világ által teremtett és a sors (szeszélye) által kínált legfontosabb kérdéseket.
A válaszokból pedig kiderül, hogy ez a sok (81) magyar borász mélyen gondolkodik, a pince mélyéről a munka végeztével a felszínre érve is. Kiderül, hogy nemcsak príma sült karajjal állnak elő, hogy nemcsak unikális pácolt hússal örvendeztetik meg az éhes közönséget, hanem még egy jó zsíros kenyeret is bevállalnak, ha valaki úgy kívánja. Én úgy kívánom. S egyben kívánom, hogy egyenek finomat és igyanak egy pohár szép bort Őszy-Tóth Gábriel könyve mellé. És köszönjük meg szépen, hogy ezt kaptuk. Vissza

Tartalom

Előszó 7
ÁTS KÁROLY: A csütörtöki pacalpörkölt 8
BALASSA ISTVÁN: Knédlihegyek 10
BÁRDOS SAROLTA: A paprikás hal 12
BÁRDOS TAMÁS: Egy tál szilvás gombóc 14
BERECZ STEPHANIE: Borleves és fehérvajas csuka 16
BEZERICS CSABA: Bogrács a kajakban 18
BOCK JÓZSEF: A chicagói dózersteak 20
BODRI ISTVÁN: Show-s halászlé 22
BOTT FRIGYES: Meglepetésfánk 24
BUJDOSÓ FERENC: Napi száz flekken 26
CSUTORÁS FERENC IFJ.: A szűrt húsleves 28
DEMETER CSABA: Tea a pörköltben 30
DEMETER ZOLTÁN: A kaliforniai lecsó 32
DULA BENCE: Séfcsere 34
DÚZSI TAMÁS: Alkalmi barátfüle 36
ESZTERBAUER JÁNOS: A reggeli kakaó 38
FEIND LAJOS: Óriás csipetke 40
FEKETE BÉLA: A déli vadnyúl 42
FIGULA MIHÁLY IFJ.: Keszeg a lisztben 44
FONTÁNYI OTTÓ: Két üst töltött káposzta 46
GARAMVÁRI VENCEL: A négyórás kínai tál 48
GÁL LAJOS: Az újévi muflon 50
GÁL TIBOR IFJ.: Osztrigateszt 52
GERE ATTILA: A paradicsomos rizs 54
GERE TAMÁS & ZSOLT: Kagylóért polipot 56
GERGELY VINCE: Gyümölcs jóllakásig 58
GÜNZER TAMÁS: A spanyol harcsa 60
GÜNZER ZOLTÁN: Huszonhét fogásos vacsora 62
HAGYMÁSI JÓZSEF: A strasbourgi kenyér 64
HEIMANN ZOLTÁN: Medvetalp és töltött uborka 66
HERNYÁK LÁSZLÓ: Pisztrángos naplemente 68
HORVÁTH JÓZSEF (RÁSPI): Éjféli palacsinta 70
IPACS SZABÓ ISTVÁN: A burgundi békacomb 72
JÁSDI ISTVÁN: A pirított fokhagyma 74
JEKL BÉLA: A születésnapi sült csirke 76
JEKL FLÓRA: A panírozott kagyló 78
JUHÁSZ ATTILA: Languszta ebédre 80
KAMOCSAY ÁKOS IFJ.: A „pucolatlan" húsleves 82
KATONA FERENC: A böllérsegéd 84
KATTRA IMRE: Szakács a vonaton 86
KELLER GYÖRGY: A reggeli gulyáslves 88
KISS ISTVÁN: A „magányos" húsleves 90
KOCZOR KÁLMÁN: Vacsora vacsorára 92
KOLONICS KÁROLY: A másnapos hatlapos 94
KONYÁRI JÁNOS: Testőrrántotta 96
KOVÁCS NIMRÓD: Cukrászda a földszinten 98
KOVÁCS TIBOR: A thai csuka 100
LAPOSA BENCE: Három michelin-csillag 102
LENKEY GÉZA: A „tűzrőlpattant" lecsó 104
LÉGLI OTTÓ: A vatikáni pacalpörkölt 106
LŐRINCZ GYÖRGY: A mézes-borsos szendvics 108
LUDÁNYI JÓZSEF: A főkóstoló 110
LUKA ENIKŐ: A túlméretes tepsi 112
MAJOROS LÁSZLÓ ifj.: „Vad" menü 114
MALATINSZKY CSABA: Mindhalálig paprikás krumpli 116
MATOLCSY SÁRA: Öreganya szakácskönyve 118
MÉSZÁROS LÁSZLÓ: Alma a meggyes pitében 120
MÉSZÁROS PÁL: Nyolcvan adag halászlé 122
MIKLÓS CSABI: A 21-es vacsora 124
MOLNÁR PÉTER: Liba kövérszőlőben 126
NYÁRI ÖDÖN: Kenyér kovásszal 128
PFNEISZL KATRIN: Nagyapa főztje 130
POLGÁR ZOLTÁN: Sós bor és kagyló 132
PÓK TAMÁS: A kaliforniai pörkölt 134
PRÁCSER MIKLÓS: A bográcsos lecsó 136
ROMSICS LÁSZLÓ: A burgundi csiga 138
RÓKUSFALVY PÁL: A dömsödi bableves 140
SEBESTYÉN CSABA: Déli bárány vacsorára 142
SPIEGELBERG ISTVÁN: A hétfogásos menza 144
SZEMES JÓZSEF: Kétezer ebéd 146
SZEPSY ISTVÁN: Ezeregy bográcsos 148
SZŐKE MÁTYÁS: Kengurusteak és disznófül 150
TAKLER ANDRÁS: Szeplős palacsinta 152
TASCHNER KURT: "Bigyós" a spájzban 154
THUMMERER VILMOS: Hajnali szalonna 156
TIFFÁN EDE & ZSOLT: Csobanac és tarator 158
TURCSEK ORSOLYA: A lagzis sütemény 160
VÉCSEI BÉLA: Polip a nyárson 162
VIDA PÉTER: Csuka a halászlében 164
WUNDERLICH ALAJOS: A bográcsgyűjtemény 166
ZSURKI SÁNDOR: Lecsó az üstben 168
Receptkereső 170
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Így főznek a borászok Így főznek a borászok Így főznek a borászok Így főznek a borászok

CD-melléklet és élménykatalógus melléklet nélküli példány.

Állapot:
6.480 Ft
4.530 ,-Ft 30
41 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Így főznek a borászok Így főznek a borászok Így főznek a borászok Így főznek a borászok Így főznek a borászok

A gerinc vászonnal javított.

Katalógus és CD-melléklet nélküli példány.

Állapot:
6.480 ,-Ft
58 pont kapható
Kosárba