kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazda Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 659 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 18 cm |
ISBN: | 963-9358-70-3 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Töredék kötet. |
Beke György: Előszó | 5 |
Gulyás Béla: Bevezetés: az élelmiszerhűtés és -fagyasztás története | 7 |
Hűtőipar Magyarországon | 9 |
Rekonstrukció, felújítás, korszerűsítés a hűtőiparban a '80-as években | 14 |
A hűtőipar fejlődésének legújabb szakasza | 14 |
Privatizáció a hűtőiparban | 15 |
Irodalom | 16 |
Beke János: Élelmiszer-tartósító eljárások | 17 |
Az élelmiszerek tartósítsáa | 17 |
Élelmiszerek romlásos jelenségei | 18 |
Fizikai romlásos jelenségek | 18 |
Kémiai romlásos jelenségek | 20 |
Biológiai (mikrobiológiai) romlások | 20 |
Az élelmiszer-tartósítás előkészítő műveletei | 21 |
Előfőzés, blansírozás | 21 |
Az élelmiszerek tartósítóeljárásai | 24 |
Fizikai tartósítási eljárások | 24 |
Kémiai tartósítóeljárások | 39 |
Biológiai tartósítóeljárások | 47 |
Kombinált és egyéb tartósítóeljárások | 51 |
Irodalom | 59 |
Beke János - Csury István - Várszegi Tibor: A hűtés elméleti alapja és technikái | 61 |
Beke János: Termodinamikai alapfogalmak | 61 |
A termodinamikai rendszer értelmezése | 61 |
A termodinamikai rendszer egyensúlya | 63 |
A termodinamikai rendszer állapotjellemzői | 64 |
A termodinamikai rendszer energiatartalma | 65 |
A termodinamika II. főtétele | 67 |
Az abszolút zéruspont problémája | 69 |
Jellemző állapotváltozások | 70 |
Többfázisú rendszerek | 75 |
Gőztáblázatok | 79 |
Gázdiagramok | 79 |
Többkomponensű rendszerek | 84 |
Gáz-gőz rendszerek | 84 |
A nedves levegő jellemző diagramjai | 84 |
a nedves levegő jellemző állapotváltozásia | 88 |
Folyadék-gőz rendszerek | 89 |
Hőközlés | 92 |
Hőközlési formák | 93 |
Hővezetés | 94 |
Hősugárzás | 97 |
Konvektív hőátadás | 104 |
Hőátadás halmazállapot-változás nélkül | 106 |
Hőátadás kényszerített áramlás esetén | 106 |
Hőszállítási tényező szabad konvekció esetén | 118 |
Hőátadás halmazállapot-változás esetén | 119 |
Forrásban lévő folyadékok hőátadása | 119 |
Hőátadás gőz kondenzációjakor | 121 |
Összetett hőátvitel | 123 |
A hőátvitel számításának indirekt módszerei | 132 |
Hőcserélők | 136 |
Hőcserélő-méretezés hőcserélő-hatásosság alapján | 141 |
Csőköteges hőcserélőkk | 145 |
Hőátadás a köpenytérben | 148 |
Regeneratív hőcserélők | 151 |
Keverő hőcserélők | 153 |
A hűtés termodinamikája | 154 |
A hűtés fogalomrendszere | 154 |
Gőznemű hűtőközeggel működő dugattyús hűtőgép | 156 |
Gűzsugár hűtőgépek | 179 |
Hűtőközegek | 180 |
Közvetítőközegek | 189 |
A hőszivattyú | 191 |
A gázüzemű hűtőgépek elmélete | 193 |
Mesterséges hűtés és fagyasztás | 202 |
A hűtés technikája | 205 |
Kompresszoros hűtés | 206 |
Csury István: Hűtőkompresszorok | 206 |
Alternló, vagy lengődugattyús kompresszorok | 207 |
Az eszményi és a valóságos alternálódugattyús kompresszor és hűtőteljesítménye, valamint teljesítményszükséglete | 212 |
Hatásfokok | 216 |
A lengődugattyús (alternálódugattyús) hűtőkompresszorok teljesítményszabályozása | 218 |
Olajmentes dugattyús kompresszor | 220 |
Kétfokozatú kompresszor | 221 |
Forgódugattyús kompresszorok | 222 |
Gördülődugattyús kompresszor | 222 |
Forgólapátos (cellás) kompresszorok | 223 |
Kétcsavaros csavarkompresszor | 225 |
Egycsavaros, két csillagkerekes csavarkompresszor | 229 |
Spirálkompresszor (Scroll-kompresszor) | 232 |
Turbókompresszorok (centrifugális kompresszorok) | 235 |
Kondenzátorok | 236 |
Várszegi Tibor: Elpárologtatók | 249 |
Hűtőbútorok elpárologtatói | 261 |
szennyeződés- és déreltávolítási eljárások | 269 |
Korrózió | 274 |
Tervezés, kiválasztás | 275 |
Csury István: Egyéb hűtéstechnikai berendezések | 298 |
Várszegi Tibor: A hűtőgép dinamikája | 322 |
A hűtőgép és a hűtés energetikája | 333 |
A hűtőgépek és a hűtési folyamat automatizálása | 350 |
Az elpárologtató üzemének automatizálása | 351 |
A hűtés berendezései | 384 |
Az élelmiszer-feldolgozás hűelvonáson alapuló eljárásai és berendezései | 404 |
Csury István: Jégakkumulátorok | 411 |
Irodalom | 419 |
Kádas János: Élelmiszerek táplálkozás-élettani jelentősége | 421 |
Tápanyagok - az élelmiszerek összetevői | 421 |
Energia- és tápanyagszükséglet | 422 |
Energiaszükséglet | 422 |
Tápanyagok és tápanyagszükséglet | 424 |
A jelenlegi hazai táplálkozási helyzet | 436 |
Táplálkozási ajánlások | 437 |
Irodalom | 439 |
Csury István - Kiss Sándor - Szoboszlai Károly: Hűtőházak, hűtőlánc | 441 |
Csury István: Hűtőházak | 441 |
Fő létesítmények | 442 |
A hűtőházak fogalommeghatározása és funkció szerinti csoportosítása | 443 |
Technológiai hűtőháza | 444 |
Gyümölcs-zöldség hűtőházak | 444 |
Tároló hűtőházak | 446 |
Univerzális hűtőházak | 447 |
Gyorsfagyasztott élelmiszereket is előállító univeerzális hűtőházak | 447 |
A hűtőházak technikai kialakítása | 448 |
Földszintes hűtőházak | 449 |
Hűtőhelyiségek hűtéstechnikai berendezései | 450 |
Légcirkulációs vagy készerkerinegtésű hűtés | 451 |
Légfüggönyök | 451 |
Hűtőberendezések | 452 |
Hűtő- és fagyasztóberendezések | 455 |
Hűtőberendezések | 455 |
Fagyasztóberendezések | 455 |
Szoboszlai Károly: Hőszigetelés | 465 |
A hőszigetlő képességet meghatározó tényezők | 466 |
A vízgőzzáró képesség,a vízgőzdiffúzió és ellenállás-tényezőkeűűje | 476 |
Hőszigetelő anyagok | 482 |
Hőszigetlő szendvicspanelek, szigetelt térhatárolk | 493 |
Hőszigetlések méretezése | 503 |
Csőszigetlések hőtechnikai méretezése | 525 |
Épületszigetelés-konstrukciók | 538 |
Technológiai hőszigetlések | 546 |
Talajfűtés | 550 |
A padló hőterhelése | 551 |
A talajkifagyás ellen védő eljárások talajfűtés nélkül | 554 |
A mélyhűtött terek alatti talaj védelme kifagyás ellen talajfűtéssel | 557 |
Kiss Sándor: Anyagmozgatás | 575 |
Kézi anyagmozgatás | 575 |
Gépesített anyagmozgatás | 575 |
Hűtőházi árutárolás | 586 |
Hűtőajtók | 591 |
A hűtajtóknál fellépő hőveszteségek | 592 |
A hőveszteség csökkentésének módjai | 595 |
Hútőajtó-konstrukciók | 597 |
Szoboszlai Károly: A hűtőlánc | 601 |
A hűtött és fagyasztott termékek szállítása | 603 |
Az élelmiszerek csoportosítása szállításuk szempontjából | 604 |
Be- és kirakodás, áruelhelyezés a szállító járműben | 608 |
A hűtött és fagyasztott termékek szállításának eszközei | 609 |
A hűtött és fagyasztott termékek szállításának hűtési igénye és megengedhető időtartama | 611 |
Az egyes hűtött járművek használatának főbb szempontjai | 613 |
Hűtő járművek | 613 |
Csury István: Az átemneti hűtőtárolás területei, eszközei | 621 |
Az átmeneti hűtőtárolás területei, eszközei | 623 |
Hűtőházi élelmiszerek átementi hűtése | 624 |
Kereskedelmi hűtőbútorok | 624 |
Hűtés a háztartásban | 624 |
Irodalom | 626 |
Hajdu Istvánné - Lakner Zoltán: A hűtőlánc logisztikája | 627 |
A logisztikai rendszer | 627 |
A termleés anyagszükségletének biztosítása | 628 |
A beszerzéssel kapcsolatos stratégiai döntések | 630 |
Venni vagy vásárolni? | 630 |
A beszállítók körének kialakítása | 631 |
A beszerzési részleg elhelyezése a vállalati szervezetben | 632 |
A mezőgazdasági termékek beszerzésének sajátosságai | 633 |
A beszerzési tevékenység folyamata | 635 |
A termelés logisztikája | 641 |
Az anyaggazdálkodás | 641 |
Az anyag mozgatása | 644 |
A raktározási folyamatok | 645 |
A hűtőipari termékek disztribúciós rendszere | 649 |
A hűtőipari termékek árupályái | 650 |
A nagyvevőkezelés | 653 |
Irodalom | 653 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.