kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari Főiskola |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 237 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 20 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Megjelent 250 példányban. |
A hűtőberendezések automatizálása | 5 |
Bevezetés, alapfogalmak | 5 |
A szabályozóberendezések hűtőtechnikai alkalmazása | 9 |
Hőmérsékletszabályozás | 10 |
Elpárologtatók szabályozása | 16 |
Az elpárologtatóban levő hűtőközegnyomás szabályozás | 27 |
Kompresszorszabályozás | 29 |
Kondenzátorszabályozás | 36 |
Töltésszabályozás /szintszabályozás/ | 42 |
Automatika beépítési példák ipari hűtőberendezésekhez | 44 |
Kényszerkeringtetéses /szivattyús/ egy fokozatú hűtőberendezés automatizálása | 44 |
Természetes áramlással működő, közvetítőközeget hűtő berendezés automatizálása | 49 |
Közvetlen elpárolgású hűtőberendezés hűtőautomatikája | 52 |
A hűtőberendezések üzeme | 55 |
A hűtőberendezések szerelése | 55 |
Gépek, készülékek elhelyezése | 56 |
Csővezetékek, szerelvények felszerelése | 58 |
Automatika elemek beépítése | 61 |
Nyomáspróba | 62 |
Komplex próba | 64 |
Próbaüzem | 67 |
A hűtőberendezés üzembeállítása | 69 |
A hűtőberendezés együttes üzeme | 73 |
Hűtőberendezés indítása, megállapítása | 75 |
Hűtőberendezés stacionér üzeme | 80 |
Hűtőberendezés gazdaságos üzemeltetése | 93 |
Fajlagos kompresszorkapacitás és teljesítményfelvétel | 94 |
Néhány, a tervezettől eltérő üzemi állapot és hatásuk a berendezés energiafogyasztására | 97 |
Hűtőberendezések biztonságtechnikája | 101 |
A hűtőberendezések üzemeltetésének baleseti veszélyforrásai és egészségi ártalmai. Hűtőberendezések veszélyességi foka | 101 |
Előírások a felállítási hely szerinti veszélyességi csoportba sorolt létesítményekben felszerelt hűtőberendezések számára | 110 |
Élelmiszerek hűtése és fagyasztása | 113 |
Bevezetés | 113 |
A hűtés hatása az élelmiszerekre és a mezőgazdasági termékekre és azok eltarthatóságára | 115 |
A hideg hatása az élelmiszerekre általában | 116 |
A hideg hatása az enzimtevékenységre | 117 |
A hideg hatása a mikroorganizmusokra | 117 |
A hideg hatása az élő növényi szervezetekre | 118 |
A hideg hatása az állati származású élelmiszerekre | 119 |
A hideg hatása az élő állati szervezetekre | 120 |
Élelmiszerek hűtése és fagyasztása | 120 |
Élelmiszertartósítás hűtéssel | 121 |
Élelmiszertartósítás fagyasztással | 122 |
Élelmiszertartósítás gyorsfagyasztással | 125 |
Optimális fagyasztási és tárolási hőmérséklet | 126 |
Az élelmiszerhűtés és fagyasztás hőtani számításai | 127 |
Az élelmiszerekből elvonandó hőmennyiség meghatározása | 127 |
A hűtőteljesítmény meghatározása | 130 |
A hűtőlánc és egyes elemei | 142 |
A hűtőlánc fogalma és feladatának meghatározása | 142 |
Hűtőházak, hűtőterek | 143 |
Hűtőházak hő- és nedvességszigetelése | 153 |
A hűtőtároló hidegszükséglete | 159 |
Az élelmiszerhűtés és fagyasztás berendezései | 169 |
A hűtőlánc egyéb elemei | 186 |
Klimatizálás | 194 |
Bevezetés, a klimaberendezések osztályozása | 194 |
A klimaberendezések alapvető számításai | 197 |
A klimatizált tér hő- és nedvességterhelésének meghatározása | 197 |
A szellőzőlevegő állapotának meghatározása | 201 |
A klimaberendezés működése | 204 |
Klimaberendezés nedves hőcserével | 204 |
Klimaberendezés felületi hűtéssel | 211 |
Irodalomjegyzék | 215 |
Mellékletek | 217 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.