Bevezetés | 7 |
Meleg-hideg; melegítés (hőközlés) - hűtés (hőelvonás) | 8 |
Hőmérséklet és mérése, hőmérő | 10 |
Hőmennyiség és egysége | 13 |
Halmazállapot-változások, rejtett hő, forráspont, fagypont | 16 |
Hőáramlás | 20 |
A hűtés szárító hatása | 22 |
Az élelmiszerek hűtéssel való tárolásának alapjai | 24 |
Gyorsan romló élelmiszereink | 25 |
Az élelmiszerek romlásának okai és okozói | 27 |
Az élelmiszerek fizikai sérülései | 27 |
Az élelmiszerek vegyi átalakulása | 28 |
A mikroorganizmusok elszaporodása az élelmiszerekben | 29 |
A hőmérséklet-változás hatása a mikroorganizmusok életműködésére | 31 |
A hűtés hatása az élelmiszerek vitamintartalmára | 36 |
A hűtőlánc | 38 |
Hűtendő élelmiszer - gyorsfagyasztott élelmiszer | 42 |
A háztartási élelmiszer | 46 |
A háztartási hűtőszekrény elterjedtsége és gazdasági jelentősége | 50 |
A háztartási hűtőszekrény Magyarországon | 54 |
A háztartási hűtőszekrény szerkezeti felépítése | 57 |
A hűtőkészülékek | 70 |
Hűtőközegek | 72 |
A kompresszoros hűtőkészülékek | 77 |
Az abszorpciós hűtőkészülékek | 86 |
Automatikus (szakaszos) működés és a hőmérséklet-kapcsoló (termosztát) | 94 |
A háztartási hűtőszekrény üzem közbeni viselkedése | 101 |
A hűtőszekrény lehűlése, az első jégfagyasztás | 103 |
Energiafogyasztás | 104 |
Hőmérsékleteloszlás a normál hűtőtérben | 106 |
Ajtónyitások hatása | 109 |
Az üzemi körülmények megváltoztatásának hatása | 113 |
A háztartási hűtőszekrény mint villamos készülék | 120 |
Életbiztonság, érintésvédelem | 120 |
Háztartási hűtőszekrények villamos kapcsolási vázlata | 125 |
A hűtőszekrény kiválasztása, elhelyezése és használatbavétele | 130 |
Milyen űrtartalmú hűtőszekrényt vegyünk? | 131 |
Hány csillagos típust válasszunk? | 133 |
Abszorpciós? Kompresszoros? | 134 |
Küllem, belső berendezés, tartozékok | 137 |
A felállítás helyének kiválasztása | 140 |
Mire ügyeljünk vásárláskor? | 142 |
Üzembehelyezés | 144 |
Üzemeltetés, karbantartás | 147 |
Leolvasztás | 150 |
Jégkészítés | 153 |
Üzemzavar, hibafelismerés, hibabejelentés | 155 |
Hirtelen jelentkező üzemzavarok | 159 |
Fokozatosan észlelhető üzemzavarok | 164 |
Hogyan jelentsük az észlelt üzemzavart a szervíznek? | 165 |
Hogyan és mennyi ideig tárolhatjuk a különféle élelmiszereket a háztartási hűtőszekrényekben? | 167 |
A berakodás alapszabályai | 168 |
Mennyi ideig tárolhatjuk a különféle élelmiszereket a hűtőszekrényben? | 174 |
Irodalom | 177 |