1.063.119

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Húsz ország konyhája

Dél-amerikai, afrikai, ázsiai ételek-italok

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 401 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-07-4121-0
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Húsz évig élt távol Európától a szerző, és húsz év alatt három világrész húsz országának több ezer étel-ital receptjét gyűjtöte össze - tanzániai háziasszonyoktól, brazíliai szakácsoktól, thaiföldi halászoktól, dél-amerikai, afrikai, ázsiai barátaitól. S gyűjtött nemcsak a szájnak, hanem a szemnek is: színességükben vagy csak különösségükben vonzó tálalási szokásokat, ősi és távoli terítési módokat, meglepő vendéglátódivatokat.
Kivált a trópusi konyhaművészet érdekelte, húsz év hétköznapjai rá is kényszerítették, hogy megismerkedjen az afrikai piacokkal, nyersanyagokkal; ebben a könyvben tehát forró égövi ételek-italok szerepelnek. De ezeknek nagy része természetesen alapjában véve egyszersmind mérsékelt égövi eledel is, s a szerző gondosan ügyelt rá, hogy néhány egzotikus érdekességtől eltekintve olyan anyagokra építse fel receptjeit, amelyekhez mi is hozzájuthatunk. A mintegy ezer receptben a konzervatív ízlésűek számtalan ismerős ízt találnak, a vállakozó kedvűek pedig sok... Tovább

Fülszöveg

Húsz évig élt távol Európától a szerző, és húsz év alatt három világrész húsz országának több ezer étel-ital receptjét gyűjtöte össze - tanzániai háziasszonyoktól, brazíliai szakácsoktól, thaiföldi halászoktól, dél-amerikai, afrikai, ázsiai barátaitól. S gyűjtött nemcsak a szájnak, hanem a szemnek is: színességükben vagy csak különösségükben vonzó tálalási szokásokat, ősi és távoli terítési módokat, meglepő vendéglátódivatokat.
Kivált a trópusi konyhaművészet érdekelte, húsz év hétköznapjai rá is kényszerítették, hogy megismerkedjen az afrikai piacokkal, nyersanyagokkal; ebben a könyvben tehát forró égövi ételek-italok szerepelnek. De ezeknek nagy része természetesen alapjában véve egyszersmind mérsékelt égövi eledel is, s a szerző gondosan ügyelt rá, hogy néhány egzotikus érdekességtől eltekintve olyan anyagokra építse fel receptjeit, amelyekhez mi is hozzájuthatunk. A mintegy ezer receptben a konzervatív ízlésűek számtalan ismerős ízt találnak, a vállakozó kedvűek pedig sok kellemes eredménnyel kecsegtető kísérletezési lehetőséget.
A kötet húsz színes fénykép díszíti. Vissza

Tartalom

Latin-Amerika
Mexikó
Bevezető17
Előételek19
Levesek22
Főételek23
Saláták28
Mártások, köretek29
Desszertek és egyéb30
Kuba
Bevezető35
Előételek37
Levesek39
Főételek40
Köretek47
Saláták49
Édességek és egyéb50
Brazília
Bevezető55
Előételek58
Leves61
Főételek61
Mártások és köretek65
Saláták68
Desszertek és egyéb69
Argentína
Bevezető73
Előétel75
Levesek75
Főételek77
Saláták84
Mártások és köretek85
Desszertek és egyéb87
Afrika
Etiópia
Bevezető93
Előételek96
Levesek98
Főételek99
Saláta104
Mártások és köretek104
Desszertek és egyéb105
Tanzánia
Bevezető111
Előételek114
Levesek115
Főételek116
Saláták122
Mártások és köretek123
Desszertek és egyéb124
Nigéria
Bevezető131
Előételek133
Levesek134
Főételek135
Saláták140
Mártások és köretek141
Desszertek és egyéb143
Ghána
Bevezető147
Előételek149
Levesek150
Főételek151
Saláták156
Mártások és köretek156
Desszertek és egyéb157
Elefántcsontpart
Bevezető165
Előételek167
Levesek169
Főételek171
Saláták176
Mártások, köretek176
Desszertek és egyéb178
Marokkó
Bevezető181
Előételek183
Levesek185
Főételek186
Saláták191
Köretek192
Desszertek és egyéb193
Tunézia
Bevezető197
Előételek199
Levesek201
Főételek202
Saláták207
Desszertek és egyéb208
Egyiptom
Bevezető211
Előételek213
Levesek215
Főételek216
Mártások, köretek222
Saláták223
Desszertek és egyéb224
Ázsia
Libanon
Bevezető231
Előételek233
Levesek236
Főételek237
Saláták241
Mártások és köretek242
Desszertek és egyéb244
Irak
Bevezető249
Előételek251
Levesek252
Főételek253
Saláták259
Mártások, köretek259
Desszertek és egyéb261
Kuwait
Bevezető263
Előételek264
Levesek267
Főételek268
Mártások, köretek273
Saláták274
Desszertek és egyéb275
Irán
Bevezető279
Előételek281
Levesek283
Főételek284
Saláták290
Mártások, köretek292
Desszertek és egyéb293
Srí Lanka
Bevezető297
Előételek299
Leves301
Főételek301
Mártások, köretek305
Saláták307
Desszertek és egyéb310
India
Bevezető315
Currykhez való köretek318
Előételek319
Levesek320
Főételek321
Saláták327
Köretek329
Desszertek és egyéb331
Indonézia
Bevezető339
Előételek341
Főételek343
Saláták350
Köretek és mártások352
Desszertek és egyéb355
Thaiföld
Bevezető359
Előételek362
Levesek362
Főételek364
Köretek, mártások370
Saláták373
Desszertek és egyéb374

Horváth Boldizsárné

Horváth Boldizsárné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Horváth Boldizsárné könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Húsz ország konyhája Húsz ország konyhája Húsz ország konyhája Húsz ország konyhája

A gerinc elszíneződött. A kötés megtört.

Állapot:
1.740 Ft
870 ,-Ft 50
13 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Húsz ország konyhája Húsz ország konyhája
Állapot:
1.740 ,-Ft
26 pont kapható
Kosárba