1.062.886

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hústpótló ételek hústalan napokra

Hústalan étrendek az egész esztendőre

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv 347 receptet tartalmaz. Készült a könyvnyomtatás 500. esztendejében a Pesti Lloyd-Társulat könyvnyomdájában.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hogy ez a könyv mennyire időszerű, azt tudja mindenki. Segítségül szántuk azoknak, akik a mindennapok harcában az otthonok lelkes őrei, akiknek semmi fejtörés, munka sem sok, hogy családjukat a... Tovább

Előszó

Hogy ez a könyv mennyire időszerű, azt tudja mindenki. Segítségül szántuk azoknak, akik a mindennapok harcában az otthonok lelkes őrei, akiknek semmi fejtörés, munka sem sok, hogy családjukat a legnehezebb körülmények között is megfelelő táplálékhoz, ízes ételekhez juttassák.
A könyv több fejezetre oszlik: Első fejezetében étrendeket adunk a hústalan napokra, mégpedig hónapok szerint beosztva, aszerint, hogy melyik hónapban mit könnyű és olcsó beszerezni, mi van otthon eltéve, tárolva. Minden hónapra négy hústalan étrendet állítottunk össze, ebédet és vacsorát. Azt hiszem, ezzel tettük a legnagyobb szolgálatot a fejtörésbe néha belefáradó háziasszonynak!
Második fejezetében néhány sűrű, tápláló, jóllaktató leves elkészítését írjuk le. Olyan levesekét, amelyeket különösen akkor főzzünk, ha ebédünk két fogásból áll; a leves után csak tésztát tálalunk. Harmadik fejezetében elsősorban a hústalan napokon is beszerezhető állati belső részek elkészítésének sokféle változatáról tájékoztatjuk a magyar háziasszonyokat. Majd kitérünk az önállóan tálaiható, húst pótló ételek elkészítésére, amelyek mellé sem körítés, sem főzelék nem kell. Igen sok úgynevezett „feltét" elkészítésének leírását is adjuk, amelyek hús helyett főzelékkel, körítéssel tálalhatók, ízletesek, táplálók. Végül közöljük azokat a tésztafélékből készített, húst pótló feltéteket, amelyek vacsoraételeknek önállóan is jóllaktatók, ízesek, táplálók. Függeléknek néhány, az ételekhez szükséges ízes mártás leírását és hasznos tanácsokat adunk. Végül olyan édességek leírását közöljük, amelyekhez nem kell cukor, csak méz vagy gyümölcslé. Ezek a leírások nem ínyencségek, nem is azoknak szántuk! Olcsó, hétköznapi, de nagyon ízletes, változatos, jóformán megunhatatlan ételek. Vissza

Tartalom

Előszó3
Hústalan étrendek (hónapok szerint)5
Levesek13
Hústpótló ételek17
Belsőrészek és birkahús19
Máj19
Nyelv23
Velő24
Vese26
Mirigy. Szív. Pacal27
Birkahús28
Feltétek és körítés nélkül is jóllaktató, tápláló ételek29
Gomba29
Tojásételek32
Burgonyaételek39
Rizsételek47
Sajtételek49
Főzelékek, amelyek húst pótolnak51
Tésztafélék, amelyek húst pótolnak61
Ízes mártások a hústpótló ételekhez72
Általános tanácsok74
Cukor nélkül készíthető édestészták75
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem