1.062.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hústalan és húst helyettesítő ételrecept gyűjtemény

Szerkesztő

Kiadó: Vendéglátó Vállalat
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 39 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 300 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tisztelt Kollégák!
Alapvető feladatunk a szervezett étkeztetésben résztvevő dolgozók helyes tápanyagellátásának folyamatos biztosítása, a táplálkozási szokások megváltoztatása, a hagyományostól... Tovább

Előszó

Tisztelt Kollégák!
Alapvető feladatunk a szervezett étkeztetésben résztvevő dolgozók helyes tápanyagellátásának folyamatos biztosítása, a táplálkozási szokások megváltoztatása, a hagyományostól eltérő - biológiailag értékesebb - étrendek kialakítása, az egészségesebb táplálkozás érvényre juttatása, meghonosítása. A táplálkozás színvonalát, élettani értékét az határozza meg, hogy étrendünkben milyen súllyal és arányban szerepelnek a fehérjék, ásványi sók, vitaminok. A magyar konyha korábbi jellemzője volt, hogy a fehérjeszükségletet egyoldalúan hús felhasználásával biztosította. E táplálkozási szokás megváltoztatása érdekében állította össze vállalatunk a tej-, tejtermék, burgonya, tojás, zöldség, gomba alapanyagok felhasználásával készült ételek receptgyűjteményét. A receptúrákban felsorolt alapanyagok helyettesítik és pótolják - az emberi szervezet számára nem nélkülözhető - fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat. Szükséges tehát olyan változatos, ízletes tápanyagokban gazdag hazai étrend kialakítása, amely a fent felsorolt célokat szolgálja, egyben választék bővítést és kínálat korszerűsítést is lehetővé tesz. Szakmai gyűjtőmunkánk eredményeként az alábbi ételrecepteket állítottuk össze: tej alapanyagú ételekből készült burgonyából készült tojás felhasználásával készült zöldség alapanyag felhasználásával készült gomba alapanyag felhasználásával készült szárnyas alapanyag felhasználásával készült hal alapanyag felhasználásával készült. Megjegyezni kívánjuk, hogy gyűjtőmunkánk során felhasználtuk Túrós Emil, Venesz József mesterszakácsok és szakírók már korábban megjelent szakmunkáit. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem