Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. Eredeti védődobozban.
Értesítőt kérek a kiadóról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Fülszöveg
A húsételek történelmi kortól és kultúrától függetlenül az étkezések koronájának számítanak. A vadhúsból készült fogások minden asztalt ünnepivé varázsolnak.
Ám a kulináris örömök csak akkor tökéletesek, ha tudjuk, milyen a jó minőségű hús, és tisztában vagyunk az elkészítési módokkal is. Vajon miről ismerszik fel a minőségi termék? Hogyan tároljuk megfelelően a húst? És milyen hatással van az elejtett vad származása és bontásmódja a hús ízére?
A könyv áruismereti része minden alapvető tudnivalót tartalmaz a közismert és egzotikus vágóállatok, házi- és vadszárnyasok, apró- és nagyvadak jellemzőiről és felhasználásáról. A konyhai praktikákról szóló fejezetek a húsok előkészítésének gyakorlati fogásait mutatják be a kicsontozástól, a darabolástól és a szeleteléstől kezdve egészen a pácolásig, és a különféle elkészítési módokat is megismerhetjük. A bonyolultabb technikákat lépésről lépésre mutatja be a könyv.
Gazdag illusztrációk, szakmailag megalapozott magyarázatok és...
Tovább
Fülszöveg
A húsételek történelmi kortól és kultúrától függetlenül az étkezések koronájának számítanak. A vadhúsból készült fogások minden asztalt ünnepivé varázsolnak.
Ám a kulináris örömök csak akkor tökéletesek, ha tudjuk, milyen a jó minőségű hús, és tisztában vagyunk az elkészítési módokkal is. Vajon miről ismerszik fel a minőségi termék? Hogyan tároljuk megfelelően a húst? És milyen hatással van az elejtett vad származása és bontásmódja a hús ízére?
A könyv áruismereti része minden alapvető tudnivalót tartalmaz a közismert és egzotikus vágóállatok, házi- és vadszárnyasok, apró- és nagyvadak jellemzőiről és felhasználásáról. A konyhai praktikákról szóló fejezetek a húsok előkészítésének gyakorlati fogásait mutatják be a kicsontozástól, a darabolástól és a szeleteléstől kezdve egészen a pácolásig, és a különféle elkészítési módokat is megismerhetjük. A bonyolultabb technikákat lépésről lépésre mutatja be a könyv.
Gazdag illusztrációk, szakmailag megalapozott magyarázatok és érdekfeszítő háttérriportok látják el naprakész gasztronómiai információkkal az olvasót - igazi kedvcsináló könyv a húsok rajongói számára.
Vissza
Tartalom
ÁRUISMERET 10
BEVEZETÉS 8
Értékes élelmiszerünk; a hús
A HÚS A TÁPLÁLKOZÁSBAN 12
Összetétel és a minőségi követelmények változása
MARHA- ÉS BORJÚHÚS 20
A különböző húsrészek jellemzői és felhasználása
SERTÉSHÚS 50
A sertés húsrészeinek leírása és felhasználási módja
BÁRÁNY- ÉS KECSKEHÚS 70
A legfontosabb húsrészek és konyhai felhasználásuk
EGZOTIKUS VÁGÓÁLLATOK 88
Bölény bivaly és társaik
KONYHAI ISMERETEK 94
A LEGFONTOSABB ELKÉSZÍTÉSI MÓDOK 98
A különböző húsfélék optimális elkészítésének titka
HÚSOK TÁROLÁSA 106
Tippek a hús beszerzéséhez, fagyasztásához és kiolvasztásához
HÚSOK BONTÁSA 108
Hogyan tisztítsuk meg és szeleteljük a húsokat?
A lapocka, a tarja, a karaj és a gerinc kicsontozása
BELSŐSÉGEK ÉS HÚSOK ELŐKÉSZÍTÉSE 120
Belsőségek lehártyázása és darált hús készítése.
Tűzdelés, bardírozás és kötözés
HÚSOK TARTÓSÍTÁSA 130
Pácolási, füstölési és szárítási technikák
Konyhatitkok - mindenkinek
HÚSOK
A fajnak megfelelő állattartás 18
A minőség ismérve, a márványosság 29
A hús beszerzése: a jó minőség igazi élvezetet ígér 46
A vaddisznótól a német nemes sertésig:
a fajták száma véges 5/.
Sonkakülönlegességek a világ minden tájáról 62
Legfajtagazdagabb háziállatunk, a juh 74
Az ürühús más kultúrákban 81
A bölényhús - egy titkos tipp 90
Inkább az istállóban, mint a tányéron? 93
Speciális konyhai eszközök és profi
alkalmazásuk 118
A hús fűszerezése és más konyhatitkok 128
SZÁRNYASOK
Volaille de Bresse - az A.O. C. minősítésű bresse-i csirke 13.
VADAK
Tengerentúlról származó vadhús 212
Egzotikus vadak a konyhában 223
Tenyésztett tollas vadak: fácán, fogoly és fürj 244
Kihalóban lévő fajok - főleg az apróvadak
veszélyeztetettek 254
Véresen, médium vagy jól átsütve 273
A vadhús pácolása már divatjamúlt? 284
Speciális konyhai eszközök és profi alkalmazásuk 294
Fűszerek, fűszernövények és a vadhús
ízesítésének egyéb titkai 304
SZÁRNYASOK
ÁRUISMERET 138
BEVEZETÉS 136
Egyre kelendőbb szárnyashús
A SZÁRNYASHÚS A TÁPLÁLKOZÁSBAN 140
Tápanyag-összetétel; tenyészcélok és baromfitartás
TYÚK 146
Hasznos tudnivalók a legkedveltebb szárnyasról
PULYKA 152
A legfontosabb húsrészek jellemzői és konyhai
felhasználása
KACSA, LIBA ÉS TÁRSAIK 156
Különféle kacsa- és lúdfajták, valamint a strucc,
a fürj, a galamb és a gyöngytyúk
HÁZI NYÚL 166
Tenyésztés, hizlalás, vágás és felhasználás
KONYHAI ISMERETEK 168
A LEGFONTOSABB ELKÉSZÍTÉSI MÓDOK 172
A különböző szárnyasok optimális elkészítésének titka
A SZÁRNYASHÚS TÁROLÁSA 174
Tippek a baromfi beszerzéséhez, fagyasztásához és kiolvasztásához
A SZÁRNYASOK DARABOLÁSA 176
Nagy- és kistestű baromfik szakszerű darabolása, csontozása,
töltése és formázása
HÁZI NYÚL DARABOLÁSA 184
A combok, a gerinc és a belsőségek tökéletes előkészítése
VADAK
ÁRUISMERET 90
BEVEZETÉS 188
Vadhús - örömünnep minden szakács számára
VADHÚS A TÁPLÁLKOZÁSBAN 192
Tápanyag-összetétel, minőségi ismérvek és származás.
A higiénia jelentősége a vadak elejtésénél
SZŐRMÉS VADAK 198
Gímszarvas és őz, vaddisznó és nyúl.
Tudnivalók a legfontosabb húsrészekről és azok
konyhai felhasználásáról
SZÁRNYAS VADAK 238
Minden, amit tudni érdemes a fácánról, a fogolyról
és a fürjről. A galambok, szalonkafélék és vízimadarak
jellemzői és felhasználása
TÁRGYMUTATÓ 306
KONYHAI ISMERETEK 264
A LEGFONTOSABB ELKÉSZÍTÉSI MÓDOK 268
Melyek a különböző vadhúsok ideális elkészítési módjai?
VADHÚS TÁROLÁSA 276
Tippek a hús beszerzéséhez, tárolásához és fagyasztásához.
A mélyhűtött vadhúsok eltarthatósági ideje
A VADAK FELDARABOLÁSA 278
A lapocka, a nyak, a gerinc, és a comb kicsontozása
VADHÚS ELŐKÉSZÍTÉSE 296
A hús tisztítása, klopfolása, bardírozása és tűzdelése,
valamint ízletes farce-ok készítése
VADHÚS TÁROLÁSA 302
Tudnivalók a sózásról és a pácolásról, valamint a forró
és a hideg füstölésről
IMPRESSZUM 320
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.