kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 103 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-356-064-0 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. Kihajtható melléklettel. |
Az iparszerű vágás kialakulása | 3 |
Vágóüzemi (elsődleges) feldolgozás | 5 |
Előkészítő műveletek | 5 |
Vágóállatok pihentetése, koplaltatása | 5 |
Vágóállatok mosása | 7 |
Vágóüzemi anyagmozgatás | 8 |
Az elsődleges feldolgozás alapműveletei | 11 |
Kábítás | 11 |
A roncsolást okozó kábítás | 11 |
Elvéreztetés | 19 |
Az elvéreztetés higiéniája | 22 |
A bőr és járulékos részeinek eltávolítása | 22 |
Szőrtelenítés, forrázás | 23 |
Sertéstestek kopasztása | 26 |
Sertések perzselése, utótisztítása | 27 |
A bőr eltávolítása az állati testről | 28 |
A bőr szöveti szerkezete | 28 |
A bőrfejtés módjai | 29 |
Belső szervek eltávolítása | 35 |
Állati testek hasítása, tisztítása | 37 |
A zsírszövet eltávolítása a sertésféltestekről | 40 |
Vágóhídi húsvizsgálat | 41 |
Mérlegelés, kitermelés | 45 |
Hűtés | 45 |
Hűtési módok | 46 |
Kitermelési és teljesítményszámítások | 47 |
Példák | 49 |
A vágóüzemi feldolgozás technológiái | 51 |
A szarvasmarha elsődleges feldolgozása | 51 |
A vágóborjak elsődleges feldolgozása | 53 |
A sertés elsődleges feldolgozása | 55 |
Egyéb vágóállatok feldolgozása | 59 |
A juh elsődleges feldolgozása | 59 |
A ló elsődleges feldolgozása | 59 |
A vágóhídi higiénia előírásai | 60 |
A vágóhídi munkavédelem előírásai | 61 |
Az elsődleges feldolgozás termékei | 62 |
A vágóhídi termékek | 62 |
A vágási melléktermékek | 64 |
A feldolgozási (vágási) veszteség | 64 |
A termékek aránya | 65 |
A termékek számbavétele | 65 |
A hús | 67 |
A hús szöveti összetétele | 67 |
A színhús kémiai összetétele | 68 |
A húsok elnevezése | 70 |
A marhahúsfélék elnevezése | 70 |
A sertéshúsfélék elnevezése | 72 |
Húsok érzékszervi tulajdonságai | 73 |
A hús vágás utáni elváltozásai | 75 |
Hullamerevség | 75 |
A hús érése és folyamatai | 75 |
A hús fülledése | 77 |
A húsok rothadása | 78 |
Zsírszövet | 79 |
A zsírszövet tulajdonságai, összetétele | 79 |
Érzékszervi tulajdonságok | 79 |
Zsírszövetfajták | 80 |
A vér | 81 |
A vér tulajdonságai, összetétele | 81 |
A vér felhasználása, kezelése | 82 |
Ehető belső termékek | 84 |
Az emésztőcsatorna | 85 |
A bélgarnitúra feldolgozása | 85 |
Egyéb vágóüzemi termékek | 89 |
A nyersbőr kezelése | 89 |
A szőr kezelése | 90 |
Az orgonaterápiás szervek kezelése | 90 |
Hulladékok kezelése | 90 |
Zsírgyártás | 92 |
A zsírok általános jellemzése | 92 |
A zsírokat kísérő anyagok | 93 |
A zsírok romlása | 94 |
A zsírgyártás műveletei | 95 |
Kivágás, osztályozás | 95 |
Aprítás | 95 |
Olvasztás | 96 |
Szétválasztás | 96 |
Tisztítás | 96 |
Hűtés, egyneműsítés | 97 |
Zsírgyártási technológiák | 97 |
Proteingyártás (rostgyártás) | 99 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.