kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 273 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Tartósító eljárások | 3 |
Az iparban alkalmazott tartósító eljárások csoportosítása | 4 |
Hűtés | 5 |
Előhűtési eljárások | 6 |
Hűtőtárolás | 7 |
Fagyasztási eljárások | 8 |
Lassú fagyasztás | 9 |
Gyorsfagyasztási eljárások | 10 |
Fagyasztott húsok tárolása | 12 |
Húsok visszamelegítése | 14 |
A hűtött és fagyasztott húsok szállítása | 14 |
Hőkezelés | 16 |
A hőpusztulás mechanizmusa | 16 |
Hőfok és idő összefüggései | 17 |
A mikroorganizmusok hőellenállását befolyásoló tényezők | 17 |
A kezdeti csíraszám és a hőkezelési feltételek összefüggése | 18 |
A tárolás alatti hőkezelés hatása a maradék spórák csírázására | 20 |
Hőkezelési módok | 21 |
Az egyes hőkezelési eljárások részletes ismertetése | 22 |
A főzés | 22 |
A főzési hőfok és időtartama | 22 |
Pasztőrözés | 25 |
A pasztőrözést befolyásoló fizikai és kémiai tényezők | 25 |
Pasztőrözési eljárások | 25 |
Sterilezés | 27 |
A sterilezés technológiájának egyes kérdései | 27 |
A hőbehatolás mérése | 30 |
A hőkezelés szükséglet kiszámítása | 31 |
A belső nyomás alakulása dobozokban és üvegekben | 35 |
Sterilező berendezések | 36 |
Szárítás | 41 |
Liofilizálás | 43 |
Húsok kémiai tartósítása | 46 |
Sózás, pácolás | 46 |
A pácolásnál használt tartósító anyagok | 46 |
A pácolás hatása és folyamatai | 49 |
A pácolás színkonzerváló hatása | 51 |
A szín | 51 |
Hús színváltozását befolyásoló tényezők | 53 |
Pácolási módok | 58 |
Páclevek készítése és kezelése | 59 |
A pácolóhelyiségek és berendezésük | 63 |
Füstölés | 68 |
Füstölési módok | 69 |
A füstölőberendezések | 72 |
Technológiai előírások füstoldatok húsipari felhasználására melegen füstölt és főzött töltelékes hentesáruknál | 78 |
A hús ipari feldolgozása | 81 |
A töltelékes hentesáruk gyártásának általános műveletei | 81 |
A hús és zsiradék aprítása | 82 |
Húsdarálógépek és azok alkalmazása | 82 |
Forgótányéros vágógép (kutter) üzemeltetése | 89 |
A kolloidmalom üzemeltetése | 94 |
KS-finomaprítógép | 96 |
Egyéb aprítógépek | 97 |
Az ipari szalonna bőrözésére és aprítására használatos gépek | 97 |
A hús vízkötő- és víztartóképességének elméleti kérdései | 101 |
A hús vízfelvevő- és víztartóképessége | 101 |
A hús vízállapotát befolyásoló tényezők | 102 |
A hús szerkezete és fizikokémiai állapota közötti összefüggések | 104 |
A vízfelvevő és víztartóképességet befolyásoló tényezők | 106 |
A só szerepe a hús vízkötő és víztartóképessége szempontjából | 111 |
Kondenzált foszfátok és adagolt fehérjék szerepe vízkötő- és víztartóképesség kialakításában, ill. biztosításában | 114 |
A húspép készítés technológiája | 116 |
Húspép készítése meleghúsból | 116 |
Húspép készítése hideghúsból | 118 |
Korszerű húsgépgyártó vonalak technológiája | 120 |
Vörösárufélék gyártása | 122 |
A vörösárugyártás technológiai vonalai | 123 |
A vörösáruk füstölési-főzési időszükséglete | 123 |
Műbélbe töltött háj nélkül forgalomba kerülő virsli gyártása | 124 |
A vörösárufélék fontosabb minőségi előírásai | 126 |
Töltelékes húskészítmények felvágott és kolbászfélék gyártásának előkészítése | 126 |
Töltőmassza készítés | 126 |
A keverés és a töltelékmassza összetevőinek beállítása | 130 |
A keverés | 132 |
Töltés | 134 |
A töltőgépek kiszolgálása | 138 |
A fűszerek előkészítése húsipari felhasználáshoz | 140 |
Húsipari burkolóanyagok | 140 |
Állati eredetű burkolóanyagok | 141 |
Sózott és szárított belek minőségi jellemzői | 142 |
Vegyszerekkel tartósított belek | 142 |
Műbelek. Fehérjealapú műbelek | 143 |
Belek előkészítése gyártáshoz | 145 |
Felvágottfélék gyártása | 149 |
A felvágottfélék gyártásának menete a következő | 152 |
Betétes felvágottak készítése | 155 |
Galantinok | 156 |
Roládok | 157 |
Kolbász-félék | 158 |
A kolbászgyártás általános technológiai vonala | 158 |
A fontosabb kolbászfélék jellemzői | 161 |
Szalámifélék és gyulai kolbász (szárazáruk) gyártása | 163 |
A magyar téliszalámi hagyományos gyártástechnológiájának vázlata | 164 |
A hagyományos technológia egyes fázisainak vizsgálata | 165 |
A szalámigyártás nyersanyag és segédanyag igénye | 166 |
A szalámifélék korszerűsített gyártástechnológiája | 168 |
A hús és szalonna előkészítése | 169 |
A hús és szalonna szikkasztása | 172 |
Finomvágás, fűszerezés | 184 |
Töltés és kötözés | 185 |
Füstölés | 186 |
Érlelés | 189 |
Fontosabb szalámifélék jellemzése | 195 |
A gyulai kolbász gyártástechnológiája | 197 |
A gyulai paszta keverése és darálása | 198 |
Töltés | 199 |
Füstölés | 199 |
Érlelés | 201 |
A szalámi és gyulaikolbász csomagolása, szállítása | 204 |
Hurkafélék gyártása | 206 |
Véres- és májashurka gyártása | 208 |
Bácskai hurka gyártása | 209 |
Thüringiai hurka gyártása | 210 |
Fekete hurka gyártása | 210 |
Májas készítmények | 212 |
Kenőmájas gyártása | 214 |
A májsajt és a soproni kenőmájas gyártása | 215 |
Sajtfélék | 217 |
A sajtfélék gyártástechnológiája | 219 |
A pácolt-füstölt hús és szalonnakészítmények előállítása | 221 |
Füstölt-főtt húskészítmények | 221 |
A hús pácolásánál előforduló technológiai hibák és ezek következményei | 223 |
A pácolt húsok füstölése | 225 |
A füstölt, pácolt húsok főzése | 227 |
Szalonnafélék | 234 |
A szalonnafélék gyártása | 234 |
Bacon gyártása | 237 |
A szalonnafélék tárolása | 240 |
A dobozolt húskészítmények gyártása | 241 |
A töltőanyag előkészítése | 242 |
A dobozok előkészítése | 242 |
A dobozok töltése | 243 |
A dobozok zárása | 245 |
A vákuumzárógépek | 245 |
A dobozok légtelenítése | 247 |
A dobozolt készítmények ellenőrzése és kezelése kiszállításig | 249 |
Tartóssági próba | 250 |
Érzékszervi vizsgálatok | 250 |
Konzerv készítmények | 252 |
Máj és húskrémek gyártása | 252 |
Sertésmájkrém | 252 |
Sertéshúskrém | 255 |
Töltelékes hentesáru konzervek | 256 |
Debreceni kolbász | 256 |
Bécsi virsli | 258 |
Dobozolt félkonzervek (preservek) | 260 |
Sonka dobozban | 261 |
Karaj dobozban | 263 |
Chopped Pork | 264 |
Luncheon-Meat | 265 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.