1.062.486

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Húsipari szakkatalógus 2001

Szerző

Kiadó: Árulicit Kereskedelmi és Szolgáltató Rt.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 89 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 22 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bemutatkozik az ÁRULICIT Kereskedelmi és Szolgáltató Részvénytársaság3
A Húsipari szakkatalógus kódolási rendszere10
Sertéshúsok
Sertéshús-bontás kódszámai14
Félsertés
1001 Bőrös, szalonnás félsertés, fejjel, lábbal, farokkal, háj nélkül15
1004 Bőrös szalonnás félsertés, fej, első láb nélkül, toka egyenesre vágva, farok nélkül, EU-vágással16
Félbevágott félsertés17
1300 Bőrös szalonnás félsertésből eleje, fej nélkül, toka egyenesre vágva17
Lehúzott félsertés
1034 Lehúzott sertés félhús, csontos, fej, első láb, farok nélkül18
1035 Lehúzott sertés félhús, csontos, fej, első-, hátsó láb, farok nélkül19
1044 Lehúzott sertés félhús, csontos fej, első láb, farok és szűzpecsenye nélkül20
1074 Lehúzott sertés félhús, fej, első láb, oldalas, dagadó és szűzpecsenye nélkül (francia)21
Karaj
1112 Csontos széles karaj (12 csm borda) 3 mm-es szalonnával, szűzpecsenyével22
1113 Csontos széles karaj (12 cm borda) 3 mm-es szalonnával, szűzpecsenye nélkül22
1123 Kicsontozott sertéskaraj 3 mm-es szalonnával, különböző súlykategóriákban23
1153 Sertéskaraj egészben, csontos, gerinccsont (grótcsont) és szűzpecsenye nélkül23
1154 Sertéskaraj egészben, csontos, szűzpecsenyével, gerinccsont (grótcsont) nélkül24
1158 Sertéskaraj egészben, szűzpecsenyével, szeletelve24
1170 Kicsontozott karaj "A" minőségű 1,6 - 1,9 kg/db felett, "B" minőségű 1,3 - 1,6 kg között, "E" minőségű 1,9 - 2,5 kg/db, között "EE" minőségű 2,5 kg/db felett25
Szűzpecsenye
1201 Sertés szűzpecsenye, fejjel, letisztítva "A" minőségű26
1202 Sertés szűzpecsenye, fej nélkül, letisztítva "B" minőségű26
1203 Sertés szűzpecsenye fej26
Comb
1401 Bőrös sertés pisztolycomb27
1403 Bőrös sertéscomb, csontos, csülökkel, láb nélkül27
1420 Pármai típusú csontos sonka28
1422 Sereano sonka, lábbal28
1424 Para curar sonka láb nélkül (lábbal)29
1426 Olasz típusú, főznivaló sonka29
1430 Francia típusú csontos sonka, csülökkel30
1451 Sertéspisztoly hátulja (lehúzott)30
1458 3D comb (kicsontozott, lebőrözött, lezsírozott, csülökhússal)31
1460 4D comb (kicsontozott, lebőrözött, lezsírozott, csülökhús nélkül)31
1484 Kicsontozott 4 db-os combhús, színhús32
1485 Kicsontozott 5 db-os csombhús, színhús33
1486 Kicsontozott 6 db-os combhús, színhús34
Lapocka
1503 Bőrös, csontos lapocka, csülökkel, láb nélkül35
1504 Bőrös, csontos lapocka, csülökkel, láb nélkül, a felület 1/3-ad része bőrrel fedve35
1508 Serrano lapocka36
1509 Sertés lapocka, bőrös, csontos, császárvéggel, toka és láb nélkül36
1530 Francia típusú csontos lapocka37
1580 3D lapocka (kicsontozott, lebőrözött, lezsírozott, csülökhússal)37
1581 4D lapocka (kicsontozott lebőrözött, lezsírozott, csülökhús nélkül)38
1582 5D lapocka (kicsontozott, lezsírozott, lebőrözött lapocka, csülökhús, bordaközi izom, tokaszél nélkü) - konzervlapocka38
1583 Kicsontozott, 3 db-ra bontott lapocka színhús39
1586 Kicsontozott, 6 db-ra bontott lapocka színhús40
1591 Koreai lapocka41
1592 Lekerekített (Tenisz) lapocka41
Tarja
1651 Sertés tarja, csontos42
1652 Sertés tarja, csontos, szeletelve42
1660 Sertés tartja, csont nélkül "A" min. 1,5 kg/db "B" min. 1,2 -1,5 kg/db között, különböző minőségben43
Császárszalonna
1801 Kiszakított császár44
1802 Formázott, csontos, bőrös császárszalonna44
1803 Formázott, bőrös, bordacsont nélküli császárszalonna (kihúzott csontú)45
1804 Formázott, csont és porc nélküli császárszalonna (kolozsvári)45
1805 Formázott, bőrös, kicsontozott koreai császárszalonna46
1806 Formázott, bőrös, kicsontozott japán császárszalonna46
1807 Formázott, kicsontozott császárszalonna, bőr nélkül47
Oldalas/Dagadó
1851 Sertés oldalas, csontos48
1854 Pléholdalas48
1855 Karajborda (keskeny vágás)49
1856 Sertés császárvég49
1860 Sertés dagadó, csont és porc nélkül49
Másodlagos termékek
1901 Sertésfej, csontos, tokával50
1903 Sertésfej, csontos, toka nélkül50
1910 Sertés fejhús, kiütött51
1912 Sertés fejhús, fül és csont nélkül51
1930 Sertés csülök hátsó, bőrös52
1950 Sertés csülök, első, bőrös52
1971 Sertés első- és hátsóláb52
1972 Koreai hosszúláb "lacone"52
1981 Sertésfarok, csontos53
1701 Sertésnyelv, nyelvgyökér nélkül53
1702 Sertésmáj54
1703 Setésszív54
1704 Sertésfül54
1705 Sertésgyomor, egészben55
1706 Sertésgyomor, lapra vágva55
1707 Sertésvese55
1708 Sertéslép56
1709 Sertésvelő56
Sertés apróhús
1996 Sertés apróhús, 60 %-os színhústartalommal57
1997 Sertés apróhús, 70 %-os színhústartalommal57
1998 Sertés apróhús, 80 %-os színhústartalommal57
Szalonnaféleségek
4001 Étkezési szalonna alapanyag, háta szalonna, bőrös (bőr nélküli)58
4002 Étkezési szalonna alapanyag, hasa, bőr nélkül (bőrös)58
4003 Étkezési szalonna alapanyag, combszalonna borítás, bőr nélkül (bőrös)59
4004 Étkezési szalonna alapanyag, toka bőr nélkül (bőrös)59
4005 Sertés bőrke59
Marhahúsok
Marhahúsbontás kódszámai62
Marha félbevágva
2001 Csontos marhahús félbevágva63
Marha negyedelt
2021 Marha negyedelt eleje-hátulja 4/4-es, vesepecsenye nélkül64
Marha elejéből kitermelés
2070 Marha eleje65
2080 Francia eleje66
2090 Crops kikészítésű marha eleje66
2099 Marha eleje, kóser67
2301 Rostélyos68
2501 Vastag lapocka68
2510 Oldallapocka69
2520 Stefánia69
2601 Tarja, csont nélkül70
2852 Szegy, csont nélkül70
2930 Nyak, csont nélkül71
2960 Első lábszár71
2996 Koronahús71
Marha hátuljából kitermelés
2040 Marha hátulja vesepecsenyével72
2050 Pisztolycomb vesepecsenyével73
2060 Crops kikészítésű marha hátulja73
2102 Hátszín, csont nélkül74
2103 T-bone steak75
2150 Marha nieerstück75
2201 Marha vesepecsenye, tisztított 'A' 1,5 kg/db felett, 'B' 1,0 - 1,5 kg/db között76
2401 Marha rövid comb lábszárral76
2410 Fehérpecsenye77
2420 Gömbölyű felsál77
2430 Hosszú felsál78
2440 Fartő (fartőhegy, kereszt- és csípőfartő)78
2450 Fekete pecsenye79
2451 Fekete pecsenye fehér pecsenyével együtt79
2460 Nudli79
2476 6 db-os marhahúsrész80
2477 7 db-os marhahúsrész81
2701 Puha hátszín82
2940 Marha hátulsó lábszár82
2957 Velőscsont82
2980 Marhafarok, csontos82
Osztályozott marhahús
2991 I. osztályú marhahús, csont nélkül83
2992 II. osztályú marhahús, csont nélkül83
2993 III. osztályú marhahús, csont nélkül83
Belsőségek, egyebek
2950 Marhamáj84
2951 Marhaszív84
2952 Marhanyelv, gyökér nélkül84
2953 Pacal85
2954 Marhafaggyú85
2955 Marhavese85
2956 Marhalép86
2995 Marhafejhús, kicsontozott86
A HUMIL Kft. rövid bemutatása89
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem