kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Árulicit Kereskedelmi és Szolgáltató Rt. |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 89 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 28 cm x 22 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Bemutatkozik az ÁRULICIT Kereskedelmi és Szolgáltató Részvénytársaság | 3 |
A Húsipari szakkatalógus kódolási rendszere | 10 |
Sertéshúsok | |
Sertéshús-bontás kódszámai | 14 |
Félsertés | |
1001 Bőrös, szalonnás félsertés, fejjel, lábbal, farokkal, háj nélkül | 15 |
1004 Bőrös szalonnás félsertés, fej, első láb nélkül, toka egyenesre vágva, farok nélkül, EU-vágással | 16 |
Félbevágott félsertés | 17 |
1300 Bőrös szalonnás félsertésből eleje, fej nélkül, toka egyenesre vágva | 17 |
Lehúzott félsertés | |
1034 Lehúzott sertés félhús, csontos, fej, első láb, farok nélkül | 18 |
1035 Lehúzott sertés félhús, csontos, fej, első-, hátsó láb, farok nélkül | 19 |
1044 Lehúzott sertés félhús, csontos fej, első láb, farok és szűzpecsenye nélkül | 20 |
1074 Lehúzott sertés félhús, fej, első láb, oldalas, dagadó és szűzpecsenye nélkül (francia) | 21 |
Karaj | |
1112 Csontos széles karaj (12 csm borda) 3 mm-es szalonnával, szűzpecsenyével | 22 |
1113 Csontos széles karaj (12 cm borda) 3 mm-es szalonnával, szűzpecsenye nélkül | 22 |
1123 Kicsontozott sertéskaraj 3 mm-es szalonnával, különböző súlykategóriákban | 23 |
1153 Sertéskaraj egészben, csontos, gerinccsont (grótcsont) és szűzpecsenye nélkül | 23 |
1154 Sertéskaraj egészben, csontos, szűzpecsenyével, gerinccsont (grótcsont) nélkül | 24 |
1158 Sertéskaraj egészben, szűzpecsenyével, szeletelve | 24 |
1170 Kicsontozott karaj "A" minőségű 1,6 - 1,9 kg/db felett, "B" minőségű 1,3 - 1,6 kg között, "E" minőségű 1,9 - 2,5 kg/db, között "EE" minőségű 2,5 kg/db felett | 25 |
Szűzpecsenye | |
1201 Sertés szűzpecsenye, fejjel, letisztítva "A" minőségű | 26 |
1202 Sertés szűzpecsenye, fej nélkül, letisztítva "B" minőségű | 26 |
1203 Sertés szűzpecsenye fej | 26 |
Comb | |
1401 Bőrös sertés pisztolycomb | 27 |
1403 Bőrös sertéscomb, csontos, csülökkel, láb nélkül | 27 |
1420 Pármai típusú csontos sonka | 28 |
1422 Sereano sonka, lábbal | 28 |
1424 Para curar sonka láb nélkül (lábbal) | 29 |
1426 Olasz típusú, főznivaló sonka | 29 |
1430 Francia típusú csontos sonka, csülökkel | 30 |
1451 Sertéspisztoly hátulja (lehúzott) | 30 |
1458 3D comb (kicsontozott, lebőrözött, lezsírozott, csülökhússal) | 31 |
1460 4D comb (kicsontozott, lebőrözött, lezsírozott, csülökhús nélkül) | 31 |
1484 Kicsontozott 4 db-os combhús, színhús | 32 |
1485 Kicsontozott 5 db-os csombhús, színhús | 33 |
1486 Kicsontozott 6 db-os combhús, színhús | 34 |
Lapocka | |
1503 Bőrös, csontos lapocka, csülökkel, láb nélkül | 35 |
1504 Bőrös, csontos lapocka, csülökkel, láb nélkül, a felület 1/3-ad része bőrrel fedve | 35 |
1508 Serrano lapocka | 36 |
1509 Sertés lapocka, bőrös, csontos, császárvéggel, toka és láb nélkül | 36 |
1530 Francia típusú csontos lapocka | 37 |
1580 3D lapocka (kicsontozott, lebőrözött, lezsírozott, csülökhússal) | 37 |
1581 4D lapocka (kicsontozott lebőrözött, lezsírozott, csülökhús nélkül) | 38 |
1582 5D lapocka (kicsontozott, lezsírozott, lebőrözött lapocka, csülökhús, bordaközi izom, tokaszél nélkü) - konzervlapocka | 38 |
1583 Kicsontozott, 3 db-ra bontott lapocka színhús | 39 |
1586 Kicsontozott, 6 db-ra bontott lapocka színhús | 40 |
1591 Koreai lapocka | 41 |
1592 Lekerekített (Tenisz) lapocka | 41 |
Tarja | |
1651 Sertés tarja, csontos | 42 |
1652 Sertés tarja, csontos, szeletelve | 42 |
1660 Sertés tartja, csont nélkül "A" min. 1,5 kg/db "B" min. 1,2 -1,5 kg/db között, különböző minőségben | 43 |
Császárszalonna | |
1801 Kiszakított császár | 44 |
1802 Formázott, csontos, bőrös császárszalonna | 44 |
1803 Formázott, bőrös, bordacsont nélküli császárszalonna (kihúzott csontú) | 45 |
1804 Formázott, csont és porc nélküli császárszalonna (kolozsvári) | 45 |
1805 Formázott, bőrös, kicsontozott koreai császárszalonna | 46 |
1806 Formázott, bőrös, kicsontozott japán császárszalonna | 46 |
1807 Formázott, kicsontozott császárszalonna, bőr nélkül | 47 |
Oldalas/Dagadó | |
1851 Sertés oldalas, csontos | 48 |
1854 Pléholdalas | 48 |
1855 Karajborda (keskeny vágás) | 49 |
1856 Sertés császárvég | 49 |
1860 Sertés dagadó, csont és porc nélkül | 49 |
Másodlagos termékek | |
1901 Sertésfej, csontos, tokával | 50 |
1903 Sertésfej, csontos, toka nélkül | 50 |
1910 Sertés fejhús, kiütött | 51 |
1912 Sertés fejhús, fül és csont nélkül | 51 |
1930 Sertés csülök hátsó, bőrös | 52 |
1950 Sertés csülök, első, bőrös | 52 |
1971 Sertés első- és hátsóláb | 52 |
1972 Koreai hosszúláb "lacone" | 52 |
1981 Sertésfarok, csontos | 53 |
1701 Sertésnyelv, nyelvgyökér nélkül | 53 |
1702 Sertésmáj | 54 |
1703 Setésszív | 54 |
1704 Sertésfül | 54 |
1705 Sertésgyomor, egészben | 55 |
1706 Sertésgyomor, lapra vágva | 55 |
1707 Sertésvese | 55 |
1708 Sertéslép | 56 |
1709 Sertésvelő | 56 |
Sertés apróhús | |
1996 Sertés apróhús, 60 %-os színhústartalommal | 57 |
1997 Sertés apróhús, 70 %-os színhústartalommal | 57 |
1998 Sertés apróhús, 80 %-os színhústartalommal | 57 |
Szalonnaféleségek | |
4001 Étkezési szalonna alapanyag, háta szalonna, bőrös (bőr nélküli) | 58 |
4002 Étkezési szalonna alapanyag, hasa, bőr nélkül (bőrös) | 58 |
4003 Étkezési szalonna alapanyag, combszalonna borítás, bőr nélkül (bőrös) | 59 |
4004 Étkezési szalonna alapanyag, toka bőr nélkül (bőrös) | 59 |
4005 Sertés bőrke | 59 |
Marhahúsok | |
Marhahúsbontás kódszámai | 62 |
Marha félbevágva | |
2001 Csontos marhahús félbevágva | 63 |
Marha negyedelt | |
2021 Marha negyedelt eleje-hátulja 4/4-es, vesepecsenye nélkül | 64 |
Marha elejéből kitermelés | |
2070 Marha eleje | 65 |
2080 Francia eleje | 66 |
2090 Crops kikészítésű marha eleje | 66 |
2099 Marha eleje, kóser | 67 |
2301 Rostélyos | 68 |
2501 Vastag lapocka | 68 |
2510 Oldallapocka | 69 |
2520 Stefánia | 69 |
2601 Tarja, csont nélkül | 70 |
2852 Szegy, csont nélkül | 70 |
2930 Nyak, csont nélkül | 71 |
2960 Első lábszár | 71 |
2996 Koronahús | 71 |
Marha hátuljából kitermelés | |
2040 Marha hátulja vesepecsenyével | 72 |
2050 Pisztolycomb vesepecsenyével | 73 |
2060 Crops kikészítésű marha hátulja | 73 |
2102 Hátszín, csont nélkül | 74 |
2103 T-bone steak | 75 |
2150 Marha nieerstück | 75 |
2201 Marha vesepecsenye, tisztított 'A' 1,5 kg/db felett, 'B' 1,0 - 1,5 kg/db között | 76 |
2401 Marha rövid comb lábszárral | 76 |
2410 Fehérpecsenye | 77 |
2420 Gömbölyű felsál | 77 |
2430 Hosszú felsál | 78 |
2440 Fartő (fartőhegy, kereszt- és csípőfartő) | 78 |
2450 Fekete pecsenye | 79 |
2451 Fekete pecsenye fehér pecsenyével együtt | 79 |
2460 Nudli | 79 |
2476 6 db-os marhahúsrész | 80 |
2477 7 db-os marhahúsrész | 81 |
2701 Puha hátszín | 82 |
2940 Marha hátulsó lábszár | 82 |
2957 Velőscsont | 82 |
2980 Marhafarok, csontos | 82 |
Osztályozott marhahús | |
2991 I. osztályú marhahús, csont nélkül | 83 |
2992 II. osztályú marhahús, csont nélkül | 83 |
2993 III. osztályú marhahús, csont nélkül | 83 |
Belsőségek, egyebek | |
2950 Marhamáj | 84 |
2951 Marhaszív | 84 |
2952 Marhanyelv, gyökér nélkül | 84 |
2953 Pacal | 85 |
2954 Marhafaggyú | 85 |
2955 Marhavese | 85 |
2956 Marhalép | 86 |
2995 Marhafejhús, kicsontozott | 86 |
A HUMIL Kft. rövid bemutatása | 89 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.