1.059.673

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Húsipari munkabiztonsági kézikönyv

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Országos Húsipari Kutatóintézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 100 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A húsiparban a közelmúltban végbement változások a tulajdonviszony és a termelés szerkezetének jelentős átalakulását eredményezték, ugrásszerűen nőtt a kis- és középüzemek száma.
Az iparág az... Tovább

Előszó

A húsiparban a közelmúltban végbement változások a tulajdonviszony és a termelés szerkezetének jelentős átalakulását eredményezték, ugrásszerűen nőtt a kis- és középüzemek száma.
Az iparág az elmúlt években jelentős műszaki fejlesztéseket hajtott végre és ez a folyamat napjainkban is tart. A fejlesztések eredményeként a húsipar az új technikai eszközök és technológiák bevezetésével folyamatosan korszerűsödik. Emellett azonban egyes területeken a hagyományos kézi műveletek napjainkban is megmaradtak és ezekre az úgynevezett késes munkákra (vágás, bontás, csontozás stb.) a jövőben is szükség lesz... Vissza

Tartalom

Sertés és szarvasmarha biztonságos vágása9
Az állatokkal való bánásmód9
Az állatok szállítása9
Az állatok behajtása a vágócsarnokba10
Vágóállatok kábítása10
Szúrás, véreztetés15
A bőr fejtése16
Sertésforrázás19
Sertésszőrtelenítés20
Sertésperzselés21
Késsel végzett műveletek22
Darabolás25
Bőrkézés28
Feldolgozóüzemi berendezések biztonságos működtetése30
Darálás30
Kutterezés35
Finomaprítás38
Kockázás39
Pácolás41
Keverés43
Töltés45
Klipszelés49
Hőkezelés50
Főzés53
Csomagolás55
Üzemen belüli anyagmozgatás59
Magaspályák, konvejorok59
Laposacél magaspálya59
Konvejorizált laposacél magaspályák (kétpályás konvejor)63
Konvejorizált könnyűszerkezetű "T" pályaszelvényű magaspályák (egypályás konvejor)65
Kocsiemelő-billentő68
Szállítókocsi71
Kerekes füstölőkocsi72
Egyéni védőeszközök használata a húsiparban74
Szúrásűálló kötények74
Szúrás- és vágásálló kesztyűk, alkarvédők75
Henteskötény, csizma és védőkesztyű76
Védőszemüveg, védőálarc és védősisak77
Biztonságos tisztítás79
Készüléktisztítás80
Tisztítószerek kezelése80
Tisztítószerek tárolása81
Húsipari kisüzemek épületeinek, helyiségeinek kialakítására vonatkozó munkabiztonsági követelmények83
Telepítés83
Környezeti tényezők figyelembevétele83
Üzemek kialakítása84
Közlekedés, szállítás feltételei85
Épületek, helyiségek85
Üzemeltetési helyszükséglet86
Nyílászárók86
Közlekedési utak88
Vészkijárat88
Hűtők, hűtőtárló helyiségek speciális követelményei89
Munkakörnyezet89
Húsipari gépek és berendezések biztonságtechnikai megfelelősége94
1. sz. melléklet96
Irodalomjegyzék96
Fontosabb jogszabályok98
Fontosabb nemzeti szabványok99

Zelenák Frigyes

Zelenák Frigyes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Zelenák Frigyes könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
Kuponos kedvezmény ezen könyv esetében nem vehető igénybe.