kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 399 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. Töredék kötet. |
Előszó | 5 |
Bevezetés | 13 |
Húsipari nyers- és segédanyagok | |
A hús | 17 |
A hús szövettani összetétele | 17 |
A hús érzékszervi tulajdonságai | 19 |
A hús kémiai összetétele | 20 |
A nyers hús minősítése | 25 |
A vágóállatok vére | 27 |
A zsigerek | 31 |
A bél | 31 |
Fűszerek, cukor, konyhasó, salétrom- és salétromossó | 35 |
Húsipari készítmények minősítése | 40 |
A hús ipari feldolgozása | |
Töltelékes húskészítmények | 45 |
A töltelékes húsáruk gyártásához szükséges üzemi helyiségek és azok berendezése | 45 |
A töltelékes áruk főbb gyártási műveletei és az ezekhez szükséges gépek | 63 |
A sózó-pácoló helyiségek és berendezési tárgyaik | 92 |
Az üzemek hűtése | 98 |
A füstölőberendezések és s füstölés | 102 |
A fűtőberendezések és a főzés | 108 |
A készítmények hűtése | 112 |
A húskészítmények tárolására szolgáló helyiségek | 113 |
A töltelékes áruk raktározás alatti súlyalakulása | 117 |
Az üzemekben használatos mérőműszerek | 120 |
A vörösárufélékről általában | 122 |
A húspépkészítésről általában | 124 |
Belek előkészítése gyártáshoz | 134 |
Vörösárufélék gyártása | 137 |
Minőségi követelmények a vörösárukkal szemben | 144 |
A felvágottfélék gyártásáról általában | 145 |
A krakkói felvágott gyártása | 150 |
A turista-felvágott gyártása | 152 |
A tiroli felvágott gyártása | 154 |
Az olasz felvágott gyártása | 156 |
A kedvenc felvágott gyártása | 157 |
A göttingi felvágott gyártása | 159 |
A mortadella felvágott gyártása | 160 |
A csabai felvágott gyártása | 161 |
A vadász-felvágott gyártása | 162 |
A veronai felvágott gyártása | 162 |
Az úttörő felvágott gyártása | 163 |
A sörbomba gyártása | 164 |
A lengyel felvágott gyártása | 165 |
A soproni felvágott gyártása | 166 |
A sonkás felvágott gyártása | 167 |
A nyári felvágott gyártása | 168 |
Minőségi követelmények a felvágottfélékkel szemben | 169 |
A kolbászfélékről általában | 173 |
A szárazkolbász gyártása | 286 |
A gyulai kolbács gyártása | 288 |
A gyulai páros (főző-) kolbász gyártása | 180 |
A csemegekolbász és a csemege-debreceni gyártása | 181 |
A füstöltkolbász és a füstölt páros kolbász gyártása | 182 |
A főzőkolbász gyártása | 183 |
A lecsókolbász gyártása | 184 |
A honvédkolbász gyártása | 184 |
A szepesi virsli gyártása | 186 |
Konzerv-debreceni | 186 |
A cserkészkolbász gyártása | 188 |
A sütni való kolbász gyártása | 188 |
A hannoveri kenőkolbász gyártása | 189 |
Minőségi követelmények a kolbászfélékkel szemben | 190 |
A kolbászkészítmények tárolása és szállítása | 192 |
A szalámifélékről általában | 194 |
A szalámigyárak gépi berendezése | 196 |
A szalámi gyártásához szükséges segédanyagok, nyersanyagszükséglet | 197 |
A téliszalámi gyártása | 200 |
Csemegeszalámi | 211 |
Csabai paprikás szalámi | 211 |
A szalámi csomagolása, szállítása | 212 |
A hurkafélékről általában | 214 |
A hurkafélékre vonatkozó minőségi követelmények; tárolás, szállítás | 215 |
Véreshurka | 217 |
Májashurka | 219 |
Bácskai hurka | 219 |
Türingiai hurka | 220 |
Fekete hurka | 220 |
Belsőségből készült töltelékáru | 221 |
A sajtfélékről általában | 223 |
Disznósajt | 224 |
Bőrsajt | 227 |
Nyári disznósajt | 228 |
Mágnássajt | 228 |
A különleges nyelvsajt és a nyelvsajt | 229 |
Véres- és ökörszájsajt | 230 |
A sajtfélékkel szemben támasztott minőségi követelmények; tárolás, szállítás | 230 |
Kenős áruk | 232 |
A kenőmájas gyártása | 233 |
A májsajt és a soproni kenőmájas gyártása | 235 |
A májas-készítményekkel szemben támasztott minőségi követelmények; tárolás, szállítás | 235 |
Betétes felvágottak, roládok, galantinok, pástétomok | 237 |
Betétes felvágottak | 237 |
Roládok | 239 |
Galantinok | 240 |
Pástétomok | 241 |
A töltelékes készítmények gyártásánál előforduló gyakoribb technológiai hibák és ezek következményei | 244 |
A pácolt készítményekről általában | 246 |
Sókeverékek előállítása | 247 |
Páclevek készítése és kezelése | 248 |
Húsok előkészítése sózásra, pácolásra | 250 |
A hús pácolásánál előforduló technológiai hibák és ezek következményei | 259 |
A pácolt húsok füstölése | 260 |
A füstölt, pácolt húsok főzése | 263 |
Formában főtt húskészítmények | 266 |
Prágai sonka és gépsonka | 266 |
Csemege-gépkaraj | 270 |
Rakott sertéshús | 271 |
Rakott sertésfejhús | 271 |
Rakott marhanyelv | 272 |
Marhaszegyfő gépben | 274 |
Füstölt és főtt-füstölt sertéshúsok | 274 |
Füstölt és főtt-füstölt húsok csomagolása, szállítása | 281 |
A szalonnafélékről általában | 282 |
Sózott teaszalonna | 290 |
Paprikás teaszalonna | 290 |
Füstölt kenyérszalonna | 290 |
Füstölt tokaszalonna | 291 |
Füstölt csemegeszalonna | 291 |
Füstölt paprikás csemegeszalonna | 292 |
Kolozsvári szalonna | 292 |
Főtt toka- (csécsi) szalonna | 293 |
Erdélyi szalonna | 294 |
Angol szalonna | 295 |
Kassai fekete vagy cigányszalonna | 295 |
Szamosújvári szalonna | 296 |
Sült szalonna | 296 |
Bácskai pörc | 296 |
A szalonnafélék tárolása és szállítása | 297 |
A baconról általában | 300 |
A bacon-sertés vágása és feldolgozása | 304 |
A bacon-készítmény osztályozása, minősítése | 312 |
A zsírolvasztás | 317 |
Az állati zsír nyersanyagai | 319 |
Zsírolvasztó üzemek és berendezésük | 320 |
A sertészsiradék olvasztása | 322 |
A marhafaggyú olvasztása | 338 |
Étkezési csontzsír | 342 |
A lóhúskészítményekről általában | 345 |
Ló-vörösáruk | 350 |
Lókolbász-félék | 352 |
Lóhurkafélék | 353 |
Ló-kenőmájas | 354 |
Ló-szárazkolbász, ló-téliszalámi | 354 |
A dobozolt húskészítményekről (konzervekről) általában | 355 |
A konzervdobozok | 358 |
Konzervek csomagolására használatos üvegek | 359 |
A konzervek zárása és a zárógépek | 359 |
Csírátlanító (sterilező) berendezések | 361 |
Néhány fontosabb húskonzerv | 364 |
Hús és húskészítmények csomagolása | 378 |
Zárszó | 380 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.