1.062.442

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Húsipar 1970-1971. (vegyes számok) (12 db)

A MÉTE húsipari szakosztálya, valamint az állatforgalmi és húsipari tröszt lapja - XIX-XX. évfolyam 1-6. szám

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 576 oldal
Sorozatcím: Húsipar
Kötetszám: 19-20
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Teljes évfolyamok. Fekete-fehér képekkel, ábrákkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1970. év 1. szám
2 Möhler K.: A húskészítményekben és húsban levő kötőszövet vizsgálata
7 Berszán G.: Új vonások a húsipari szakgéptani oktatásban
11 Fényes T.: Matematikai módszerek a húsipari kutatásban I.
16 Imre L.: Programvezérlésű szárító klímarendszer a Budapesti Húsipari Vállalat Szalámigyárában
21 Sárközy R.: A Budapesti Húsipari Vállalat Szalámigyára a korszerűsítés útján {Az első év eredményei)
25 Sánta I.: Folyamatos zsírolvasztó-berendezések elterjedésében mutatkozó néhány általános tendencia a KGST tagországok húsiparában
29 Noske 0.: Az üzemi gyártásközi minőségellenőrzés néhány kérdése
31 Kerekes T.: A húsipari termékek csomagolóanyagainak kiválasztása
funkcionális és módosított költségérték-elemzés módszerével
39 Beszámoló a MÉTE Húsipari Szakosztályának 1969. évi tevékenységéről

2. szám
49 Dimény I.: Eredmények, követelmények és perspektívák az élelmiszergazdaságban
60 Regős B.: A műszaki fejlesztés 1969. évi eredményei és az 1970. évi
feladatok
67 Virág J.: Új magyar húsipari gépek
73 Lukáts P.: Húsipari export-tervezések az Élelmezésipari Tervező Vállalatnál
78 Sági I.: A húshűtők és berendezéseiknek korszerűsítése 1969-ben
82 Vágvölgyi O.: Újabb vizsgálati eredmények a sonkasertések húsipari
értékéléséhez

3. szám
97 Kozma L.: A marketing-feladatok időszerű kérdései
101 Kiss I.-Kálmán B.-Farkas J.: Ionizáló sugárzás hatása szeletelt
sertéshús tárolhatóságára
106 Télegdy I.: Nagyméretű húskonzerv érzékszervi, bakteriológiai és
kémiai változásainak vizsgálata
111 Fényes T. : Matematikai módszerek a húsipari kutatásban II.
117 Zombory K.-né-Hámos I.: CFE-4 típusú Titán zsírolvasztóvonal
műszaki továbbfejlesztése
126 Ba8ka F.: Húsipari gépújdonságok az „Eurobeef" kiállításon

4. szám
145 Köves B.: Az állami húsipar húszéves fejlődése
149 Banke A.: A húsipar és a mezőgazdaság kapcsolatának fejlődése
153 Regős B.: A húsipar 20 éves műszaki fejlődése
159 Lőrincz F.: A magyar húsipari kutatás 25 éve
165 Tornán Z.: Az Országos Húsipari Kutatóintézet, mint az ipar szellemi bázisa
169 Tallinn I.: A húsipar gazdaságossága az 1950-1969. évek közötti
időszakban
173 Méhes Gy.: A húsvizsgálat és húshigiéne fejlődése az elmúlt negyedszázadban
177 Virág J.: A húsipari gépgyártás fejlődése
180 Dömös L.: A gépesítés eredményei a húsiparban
183 Gaál S.: A technológiai hűtőházak és a hűtés technológiájának berendezéseinek fejlődése
188 Hollik I.: Korszerű hűtőberendezések

5. szám
193 Piros L.: A szalámigyártás fejlődése az elmúlt 20 évben a Szegedi
Szalámigyárban
198 Sárközy : A szalámigyártás 20 éves fejlődése a Budapesti Húsipari
Vállalat Szalámigyárában
202 Imre L.: A szalámi érlelése kifagyasztásos légszárítással
205 Marton J.: Adszorpciós klímaberendezések szalámi szárítására
212 Boros J.: A pápai dobozolt sonka- és konzervgyártás 20 éves fejlődése
217 Németh K.: A dobozolt sonka- és húskonzervgyártás 20 éves fejlődése Budapesten
220 Csiki J.: A gyulai kolbász gyártásának 20 éves fejlődése
224 Zám A.: A gyulai kolbász gyártástechnológiájának és gépesítésének
fejlődése az elmúlt 20 évben
228 Losonczy S.-né: Gyors csíraszám-meghatározási módszer gyakorlati
alkalmazása a húsiparban III.
232 Szeredy I.-Körmendy L.-Zukál E.: Hús és húskészítmények víztartalmának gyors meghatározása

6. szám
241 Banu C.: A marhaizom szövettani változásai és egyes fizikai tulajdonságai közötti összefüggések
248 Mihályi Gy.-né-Noske O.-Körmendy L.: Fehérjemeghatározás hidrogénperoxidos roncsolással
252 Telegdy I.: A germicid lámpa csírátlanító hatásának vizsgálata
257 Kovács E.-né: A minőségellenőrzés gyakorlati megvalósítása a
Csongrád megyei Állatforgalmi és Húsipari Vállalat laboratóriumában
262 Beck I.-né: Szabadtéri zsírtároló tartályok alkalmazásának lehetősége a húsiparban
268 Sági I.: Marhavágó-üzemi korszerűsítések
273 Majosi G.: A húsipari termelés szakaszosságának néhány kérdése
284 1970. évi XIX. évfolyam tartalomjegyzéke és tárgymutatója

1971. év 1. szám
1 Zukál E.-Incze K.: Beszámoló a Húsipari Kutatók XVI. Európai
Konferenciájáról. Várna (Bulgária) 1970. aug. 31-szept. 5.
17 Sánta I.: Az állóalapkihasználás főbb irányzatai néhány KGST tagállam húsiparában
23 Böröczné Szabó M.: A korróziós károk okainak vizsgálata húsüzemekben
29 Gerely P.-Pusztai Á.: Az állóeszközállomány fizikai és erkölcsi
kopásának vizsgálata a húsiparban
34 Joó T.: Az élőállatok értékesítési rendszerének időszerű kérdései

2. szám
49 Winkler K.: Az állatforgalom és a húsipar feladatai a negyedik ötéves
tervi időszakban
56 Regős B.-Baska F.: A vágóállatok objektív minősítése a Lett SZSZK-ban
63 Csató I.: A konzervdoboz- és a dobozolt húskészítmény-gyártás gépei
70 Kovács E.: A Kaposvári Húskombinát
76 Tóth S.: A Heves megyei Állatforgalmi és Húsipari Vállalat fejlődésének történeti áttekintése
82 Kostyák J.-Nagy E.: Vizsgálatok szalmonellák kimutatására sertések
idült gyulladásos epehólyagjából
86 Wolf Gy.: Magyar tarka hízómarhák húsminőségének vizsgálata

3. szám
97 Regős B.: A műszaki fejlesztés 1970. évi eredményei és az 1971. évi
feladatok
104 Berszán G.: A húsipar gépesítése a IV. ötéves tervben
111 Baska F.: A függesztett marhavágó-vonalak korszerűségéről
115 Keleti K.: A ceglédi új kombinált vágó vonal
123 Lencsepeti J.- Vágvölgyi O.: A vágósertések és vágómarhák objektív
értékmegállapításának szükségessége és lehetőségei I.
132 Beszámoló a HÚSIPAR XVII., XVIII. és XIX. (1968-69-70) évfolyamainak lapbírálati ankétjáról
137 Winkler Károly emlékezete

4. szám
145 Körmendy L.: Biokémiai változások a hús érése folyamán
152 Katona L.: Győr-Sopron megye húsiparának történeti fejlődése
160 Budavári J.: A teljes bőrfejtés és teljes forrázás gazdasági hatékonysága a sertésvágásnál
164 Hendrik A.: Gyors fehérjemeghatározás lehetősége formoltitrálással
168 Benits L.: A gépesítés és a munkavédelem kapcsolata
172 Kiss S.-Rákay K. : Tájékoztató a miskolci húskombinát építéséről
175 Lencsepeti J.-Vágvölgyi O.: A vágósertések és vágómarhák objektív értékmegállapításának szükségessége és lehetőségei II.

5. szám
193 Tornán Z.: Technológiai és gépészeti kutatások az Országos Húsipari
Kutatóintézetben
198 Ahlborn, E.: A húsipari üzemmérnökök képzési rendszere a Német
Demokratikus Köztársaságban
203 Lukáts P.: A IV. ötéves terv új húsipari nagylétesítményeinek technológiai megoldásai
210 Fűzi Gy.: Sopron város húsiparának kialakulása és fejlődése napjainkig
214 Hegedűs J.: A kapuvári húsárugyár kialakulása és fejlődése
217 Bodrossy L.: Adatok a kisalföldi és a győri húsvizsgalat fejlődóséról
221 Dénes M.-Horváth Gy.: Atomkorszakban élünk
224 Kiss P.: A vágómarhák és vágósertések vágott állapotban való
átvétele és minősítése esetére vonatkozó árképzés problémái és
módszere

6. szám
241 Füstös M.: Beszámoló a jugoszláviai húsipar szakembereinek XXI.
tanácskozásáról
249 Jankó F.: Korszerű szőrmosó- és szőrszárító berendezések
256 Huszka T.-Patkós E.: Áramló és nyugvó pácoldatban végzett pácolási kísérletek összehasonlító értékelése
262 Kopasz I.-né: Szocialista munkaverseny a Csongrád megyei Állatforgalmi és Húsipari Vállalatnál
266 Anker Á.: A KA-HYB hibridsertésről
271 Beszámoló az Élelmiszerhigiénikus Állatorvosok Világszervezete
1970. évi konferenciájáról
275 Szemelvények a IV. Húsipari Technológiai Gépészeti Ankét anyagából
284 Az 1971. évi XX. évfolyam tartalomjegyzéke és tárgymutatója
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem