1.066.213

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Húsfeldolgozás kisüzemben

Szerző
Budapest
Kiadó: Integra-Projekt Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 157 oldal
Sorozatcím: Termelők Kiskönyvtára
Kötetszám: 3.
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN: 963-7812-09-1
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal és táblázatokkal illusztrál.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bíró Oszkár: A vállalkozás elhatározása9
A kis- és középméretű élelmiszer-ipari üzemek múltjáról9
A vállalkozóvá válás inditékai12
A vállalkozás jogi formái13
Az 1988. évi VI. törvény által szabályozott társasági formák13
Az 1959. évi Polgári Törvénykönyv és az azt korszerűsítő rendeletek adta vállalkozási lehetőségek15
Az 1991. évi korszerűsített szövetkezeti törvény15
A működtetés időbelisége16
A húsfeldolgozó üzemmel kapcsolatos engedélyezések18
Horváth György: Az élelmiszer-előállítás feltételrendszere az elképzelésről a megvalósulásig18
Kiss Lászlóné: Az előállító hely (üzem, telephely) és tevékenység engedélyezése20
Kiss Lászlóné: Az előállításra kerülő élelmiszerrel kapcsolatos kötelezettségek, engedélyezések20
Simon József: Berendezések, gépek, élelmezés-egészségügyi alkalmassága, higéniai minősítése24
Simon József: Egészségügyi alkalmasság, képzettség25
Kiss Lászlóné: Tisztító-, fertőtlenítőszerek26
A húskészítmények nyersanyagai és gyártástechnológiája31
Incze Kálmán: A hús mint élelmiszer-nyersanyag31
A hús előállítása (a vágás, a vágott állat minősége)31
A hús mint technológiai nyersanyag35
Húskészítménygyártás38
Tobiás Zsófia: A félsertés darabolása, csontozása38
A marhaegyedek darabolása, csontozása41
Tőkehús, nyers húsrészek előállítása42
Gyártási húsok előállítása44
Incze Kálmán: Adalék- és segédanyagok46
Tartósítás52
Húskészítmények gyártástechnológiája55
Vörösáru- és felvágottgyártás55
Pácolt termékek60
Nyers, fementált húskészítmények67
Kendősáru, hurkafélék, sajtok és aszpikos készítmények72
A termékminőség78
Incze Kálmán: Mikrobiológiai biztonság78
Romlást, okozó mikrobák80
A csomagolás és szerepe a termékminőség biztosításában81
Üzemi higénia, tisztítás, fertőtlenítés85
A korszerű termékminőség elírásai87
Sohár Pálné: Élelmezéstoxikológiai vonatkozások93
Simon József: Ételfertőzések, ételmérgezések98
Bíró Oszkár: A gazdaságosság, a költség, a jövedelmezőség tényezői106
Telepítés, a telephely megválasztása106
A gyártási (tevékenységi) profil megválasztása108
A piac szerepe és a verseny hatása108
A tőkebefektetés hatékonyságát befolyásoló tényezők109
A tárgyi eszközök gazdaságos működtetésére ható tényezők109
A forgóeszközök gazdaságos működtetésére ható tényezők111
Az egyéb költségek112
A beszedési és az értékesítési piac hatása a jövedelmezőségre115
Az állami szabályozás hatása a vállalkozás jövedelmezőségére116
Kisüzemi húsfeldolgozó vállalkozás elhatározását befolyásoló döntési tényezők117
Függelék122
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem