Főzőiskola | |
Marhahús | 8 |
Borjúhús | 10 |
Sertéshús | 12 |
Birkahús | 14 |
Belsőségek | 16 |
A hús megfelelő előkészítése | 18 |
A hátszín sütésének három fokozata | 19 |
Melyik húsfajtát hogyan készítsük el? | 20 |
A borjúmirigy elkészítése | 21 |
A borjúmáj tisztítása és sütése | 21 |
Párolt marhasült készítése | 22 |
A marhaszegy főzése | 23 |
Leveles tésztában sütött bélszín készítése | 23 |
A sertésvese előkészítése | 24 |
Bőrös sertéscomb sütése | 24 |
A báránygerinc sütése és darabolása | 26 |
A birkaszegy töltése | 26 |
A nyelv főzése és darabolása | 28 |
Fasírozott készítése | 28 |
Új polgári konyha | |
Párolt marhasült | 32 |
Rajnai savanyú sült | 32 |
Marharolád | 34 |
Citromos egybesült vagdalt | 34 |
Hagymás bélszín | 36 |
Borsos szték | 36 |
Párolt borjúszív | 39 |
Berlini borjúmáj | 39 |
Borjúvese mustármártásban | 39 |
Bőrös sertéssült | 40 |
Aszalt szilvával töltött oldalas | 40 |
Pikáns sertéssült | 40 |
Kenyértésztában sült sonka | 42 |
Zöldséges főtt csülök | 42 |
Sertésérmék meggymártásban | 42 |
Pikáns frikadella | 44 |
Parajrolád | 44 |
Sertéskaraj paprikás mártásban | 44 |
Nemzetközi konyha | |
Wellington-bélszín | 48 |
Burgundi marhasült | 48 |
Francia marhasült | 50 |
Rosztbif Yorkshire-pudinggal | 50 |
Bélszín Sztroganov módon | 52 |
Bécsi tányérhús | 52 |
Francia húskenyér | 52 |
Indiai marhacurry | 52 |
Borjúszülök milánói módon | 54 |
Borjúszelet római módon | 54 |
Borjúborda bolognai módon | 54 |
Arab birkacomb | 56 |
Firenzei sertéssült | 56 |
Tárkányos báránycomb | 56 |
Kínai húsgombócok | 59 |
Ázsiai fondü | 59 |
Vegyes grilltányér | 59 |
Ínyenckonyha | |
Pácolt marhasült | 62 |
Rostélyos turbolymártással | 62 |
Vargányos bélszínérmék bormártásban | 64 |
Bélszín kiwivel | 64 |
Bélszínérmék szardellakrémmel | 64 |
Töltött borjútekercs | 66 |
Borjúszelet édes-savanyú mártással | 66 |
Fóliában sült borjúlapocka | 68 |
Borjúlábszár narancsmártásban | 68 |
Borjúszelet vargányával | 71 |
Borjúfilé borjúmiriggyel | 71 |
Zsázsás borjúszelet | 71 |
Borjúvese paprikapürével | 72 |
Borjúlábszár fűszervajjal | 72 |
Fehérboros sertéstarja | 74 |
Sertésszelet avokádómártással | 74 |
Sertéskaraj pikáns mártással | 74 |
Fűszeres báránygerinc | 76 |
Rozmaringgal tűzdelt birkacomb | 76 |
Natúrkonyha | |
Bélszín gorgonzolmártásban | 80 |
Bélszín tejszínes zöldségagyon, vörösboros mártással | 80 |
Mángoldba göngyölt bélszín | 82 |
Bélszínfilé meggymártással | 82 |
Bélszíncsíkok hagymás kukoricával | 84 |
Főtt marhahús tormás mártással | 84 |
Gombakéregben sült marhafartő | 84 |
Egzotikus borjútekercs | 86 |
Corden bleu mozzarellával és szarvasgombával | 86 |
Kókuszos borjúcsíkok babbal | 86 |
Pirog gombás-borjúhúsos töltelékkel | 88 |
Húsos-rozsos káposztarolád | 88 |
Padlizsános birkacurry | 90 |
Báránygerinc pistoukéregben | 90 |
Gyorskonyha | |
Bélszín petrezselymes kabátban | 94 |
Bélszín tejszínes kaprimártásban | 94 |
Mustáros ramsztek | 94 |
Zöldborsós szívragu | 96 |
Gombás borjúcsíkok | 96 |
Borjúérmék fűszeres mustármártásban | 96 |
Bazsalikomos borjútekercs | 98 |
Borjúmáj portói mártásban | 98 |
Borjúszelet grépfrúttal | 98 |
Szűzpecsenye fűszermártásban | 100 |
Paradicsomos sertésragu | 100 |
Sertésszelet mozzarellával | 102 |
Kukoricás csípős sertésragu | 102 |
Sertéskaraj bormártásban | 102 |
Parmezános szelet | 104 |
Juhsajttal töltött karaj | 104 |
Receptek mikrohullámú sütőhöz | |
Fekete-erdői marhasült | 108 |
Egybesült vagdalt gombával | 108 |
Főtt marhahús zöldségágyon | 110 |
Húsgombócok paprikamártásban | 110 |
Borjúsült olajbogyóval | 112 |
Töltött borjúszegy | 112 |
Zöldséges borjúmirigy | 115 |
Borjúcsíkok currymártásban | 115 |
Szardellás borjúragu | 115 |
Aszalt szilvával töltött sertéssült | 116 |
Szűzpecsenye gorgonmártással | 116 |
Fűszeres sertéssült | 116 |
Sajtos vagdalt leveles tésztában | 118 |
Sertéskaraj mangomártással | 118 |
Marinált oldalas | 118 |
Olívás báránygerinc | 120 |
Báránylapocka cseréptálban | 120 |
Karcsúsító konyha | |
Bélszíncsíkok radicsióval és paradicsommal | 124 |
Bélszínérmék vörösboros hagymával | 124 |
Ramsztek oroszosan | 124 |
Marhafasírt paradicsommal | 124 |
Tejfölös borjúragu | 127 |
Rozmaringos karamellizált hagymával | 127 |
Borjúfilé karamellizált hagymával | 127 |
Túrós töltött borjútekercs | 128 |
Borjúrolád római módon | 128 |
Borjúborda újhagymával | 128 |
Borjúmáj currys banánnal | 130 |
Gombás borjúszelet | 130 |
Borjúszelet firenzei módon | 130 |
Borjúérmék datolyával | 130 |
Édes-savanyú sertésérmék | 132 |
Szűzpecsenye kínai kellel | 132 |
Grillezett zöldséges nyárs | 132 |
Articsókás birkaragu | 134 |
Főtt báránylapocka zöldségágyon | 134 |