Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 140 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
A NAGY VÁGÓÁLLATOK ELSŐDLEGES FELDOLGOZÁSA | 3 |
A vágóhidak története és a húsvizsgálat jelentősége | 3 |
A nagy vágóállatok vásárlása, minősítése | 4 |
A nagy vágóállatok szállítása | 7 |
A nagy vágóállatok vágóhídi feldolgozása | 8 |
Előkészítés a vágásra | 8 |
Vágás, elvéreztetés | 11 |
Fejtés, forrázás, szőrtelenítés | 12 |
Bontás | 13 |
Hasítás, darabolás | 14 |
Állatorvosi vizsgálat | 14 |
A húsok vágóhídi tárolása | 17 |
Előhűtés, hűtőtárolás | 17 |
Fagyasztás | 18 |
Fagyasztó tárolás | 18 |
A húsok vágóhídi minősítése | 19 |
A szarvasmarha húsának minősítése | 19 |
A borjúhús minősítése | 20 |
A sertéshús minősítése | 21 |
A juhhús minősítése | 22 |
A NAGY VÁGÓÁLLATOK HÚSÁNAK JELLEMZŐI | 23 |
A hús kémiai összetétele | 24 |
A hús érése | 25 |
A hús romlásos jelenségei | 26 |
A HÚSOK KERESKEDELMI FORGALMA | 28 |
A hús szállítása | 28 |
A hús átvétele | 29 |
A húsok bolti kezelése és tárolása | 30 |
A szarvasmarha hússzéki darabolása | 32 |
A félsertés hússzéki darabolása | 38 |
A csontos juhhús hússzéki darabolása | 40 |
A HÚSFELDOLGOZÓ IPAR NYERSANYAGAI | 41 |
Alapanyagok | 42 |
Hús | 42 |
Fehéráru | 42 |
Zsigerek | 42 |
Vér | 42 |
Bőrke | 43 |
Segédanyagok | 43 |
Konyhasó | 43 |
Pác-só keverék | 43 |
Állományjavító adalék | 44 |
Fűszerek és hagymafélék | 45 |
Burkolóanyagok | 57 |
Természetes belek | 58 |
A nyers bélen előforduló gyakoribb elváltozások és hibák | 62 |
A természetes belek tartósítása | 62 |
Műbelek | 63 |
ALAPVETŐ HÚSFELDOLGOZÓ IPARI MŰVELETEK | 64 |
Tartósítási eljárások | 65 |
Sózás, pácolás | 65 |
Füstölés | 70 |
Főzés | 73 |
Szárítás | 75 |
Húspép készítése | 76 |
Húspép készítése meleg húsból | 76 |
Húspép készítése hideg húsból | 79 |
A HENTESÁRUK CSOPORTOSÍTÁSA | 80 |
Gyorsfagyasztásra szánt töltelékes áruk | 80 |
Vörösáruk | 81 |
Felvágottak | 84 |
Finomfelvágottak csoportosítása és gyártása | 92 |
Főtt és füstölt kolbászkészítmények csoportosítása és gyártása | 98 |
Belsőségből készült termékek csoportosítása és gyártása | 102 |
A gyorsfogyasztásra szánt töltelékes áruk bolti tárolása | 110 |
Időlegesen tartósított termékek | 112 |
Pácolt és füstölt termékek | 113 |
Pácolt, füstölt és főtt termékek | 113 |
Pácolt és formában főtt termékek | 114 |
Az időlegesen tartósított termékek bolti tárolása | 116 |
Hosszabb ideig eltartható termékek | 117 |
Szalonnafélék nyersanyagai és a gyártás folyamata | 117 |
Szalámifélék | 132 |
Szárazkolbászok | 126 |
Irodalomjegyzék | 127 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.