1.059.326

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hurka, kolbász, szalámi és más finomságok házi készítése

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 155 oldal
Sorozatcím: Házunk táján
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-286-602-4
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A szerző csupa kipróbált receptet közöl könyvében, mégpedig olyan finomságokét, amik egy átlagos konyhában fellelhető eszközökkel elkészíthetők. Az elkészítési módot lépésről lépésre ismerteti. A kezdőknek az egyszerűbbeket ajánljuk, aztán később érdemes kipróbálni a bonyolultabbakat is. Bár a legfontosabb az eljárás ismertetése, ahogyan az étel elkészíthető, sok receptben az ajánlott húsféleségek és adalékanyagok legfontosabb tulajdonságait is megadja. A mennyiségeket érdemes olyan ajánlatnak tekinteni, amitől egyéni ízlésünk szerint bátran eltérhetünk, mert a szerző mindig figyelmeztet azokra az alapelvekre, amiktől nem szabad eltérni.

Tartalom

Előszó 4
A töltelékáru készítéséhez szükséges felszerelés 9
Hús, a töltelékáru nyersanyaga 20
A kolbászfélék felosztása 21
A hús beszerzése 21
A hús tárolása a kolbászkészítés előtt 25
Adalékanyagok és fűszerek 27
A só több, mint fűszer 28
Fontos adalékanyagok 29
Fűszerek 30
A kolbásztöltelék feldolgozása konzervként 34
A konzervdobozok és üvegek kiválasztása 35
A konzervek betöltése és befőzése 37
A konzervek tárolása 38
A kolbásztöltelék feldolgozása belekben 39
Természetes belek és műbelek 40
A belek előkészítése a töltés előtt 42
A belek töltése 44
A töltelékáru főzése 48
Füstölés 53
A füstölés eszközei 54
Füstölési módok 57
A töltelékáru tárolása 60
Tárolás a füstölőszekrényben vagy sötét helyiségben 60
Hűtvetárolás 60
Tárolás mélyhűtéssel 62
Előkészületek a kolbászkészítéshez 64
A főzőkolbász készítése 65
Fontos útmutatások a főzőkolbász készítéséhez 66
A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása 67
Főzőkolbász-, hurka-, hússajtreceptek 73
Kenhető nyerskolbász 80
A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása 81
Receptek kenhető nyerskolbászhoz 82
Szárított, érlelt kolbász- és szalámifélék 84
A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása 85
Előkészületek a szárazkolbász és szalámi készítéséhez 86
A töltelék elkészítése 87
A nyerskolbász érlelése 89
A szárazáru füstölése 97
Receptek a nyerskolbász és szalámi készítéséhez 98
Vörösárufélék 101
A nyersanyag ismertetése és felhasználása 102
Előkészületek a vörösárufélék készítéséhez 103
A töltelék előállítása 104
A töltelék betöltése 108
Egyedi receptek 108
Sütőkolbászok 117
Durva aprítású sütőkolbászok 118
Finom aprítású sütőkolbászok 122
Pástétomok 124
Pástétomreceptek 126
Kocsonya 129
Alapanyag és elkészítés 130
Az aszpik elkészítése 130
Kocsonyák díszítése (garnírozása) 131
Kocsonyareceptek 132
Sózás vagy pácolás 136
Nyers pácolt áru 137
Abált áruk 140
Tárgymutató 147

Bernhard Gahm

Bernhard Gahm műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bernhard Gahm könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem