kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Hogyf Editio |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 159 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-8484-07-1 |
Megjegyzés: | A könyv fekete-fehér és színes fotókkal illusztrált. |
Előszó | 4 |
A töltelékáru készítéséhez szükséges felszerelés | 9 |
Hús, a töltelékáru nyersanyaga | 20 |
A kolbászfélék felosztása | 21 |
A hús beszerzése | 21 |
A hús tárolása a kolbászkészítés előtt | 25 |
Adalékanyagok és fűszerek | 27 |
A só több, mint fűszer | 28 |
Fontos adalékanyagok | 29 |
Fűszerek | 30 |
A kolbásztöltelék feldolgozása konzervként | 34 |
A konzervdobozok és üvegek kiválasztása | 35 |
A konzervek betöltése és befőzése | 37 |
A konzervek tárolása | 38 |
A kolbásztöltelék feldolgozása belekben | 39 |
Természetes belek és műbelek | 40 |
A belek előkészítése a töltés előtt | 42 |
A belek töltése | 44 |
A töltelékáru főzése | 48 |
Füstölés | 53 |
A füstölés eszközei | 54 |
Füstölési módok | 57 |
A töltelékáru tárolása | 60 |
Tárolás a füstölőszekrényben vagy sötét helyiségben | 60 |
Hűtvetárolás | 60 |
Tárolás mélyhűtéssel | 62 |
Előkészületek a kolbászkészítéshez | 64 |
A főzőkolbász készítése | 65 |
Fontos útmutatások a főzőkolbász készítéséhez | 66 |
A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása | 67 |
Főzőkolbász-, hurka-, hússajtreceptek | 73 |
Kenhető nyerskolbász | 80 |
A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása | 81 |
Receptek kenhető nyerskolbászhoz | 82 |
Szárított, érlelt kolbász- és szalámifélék | 84 |
A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása | 85 |
Előkészületek a szárazkolbász és szalámi készítéséhez | 86 |
A töltelék elkészítése | 87 |
A nyerskolbász érlelése | 89 |
A szárazáru füstölése | 97 |
Receptek a nyerskolbász és szalámi készítéséhez | 98 |
Vörösárufélék | 101 |
A nyersanyag ismertetése és felhasználása | 102 |
Előkészületek a vörösárufélék készítéséhez | 103 |
A töltelék előállítása | 104 |
A töltelék betöltése | 108 |
Egyedi receptek | 108 |
Sütőkolbászok | 117 |
Durva aprítású sütőkolbászok | 118 |
Finom aprítású sütőkolbászok | 122 |
Pástétomok | 124 |
Pástétomreceptek | 126 |
Kocsonya | 129 |
Alapanyag és elkészítés | 130 |
Az aszpik elkészítése | 130 |
Kocsonyák díszítése (garnírozása) | 131 |
Kocsonyareceptek | 132 |
Sózás vagy pácolás | 136 |
Nyers pácolt áru | 137 |
Abált áruk | 140 |
Tárgymutató | 147 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.