1.059.326

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hurka, kolbász, szalámi és más finomságok házi készítése

Szerző
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Hogyf Editio
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 159 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-8484-07-1
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó4
A töltelékáru készítéséhez szükséges felszerelés9
Hús, a töltelékáru nyersanyaga20
A kolbászfélék felosztása21
A hús beszerzése21
A hús tárolása a kolbászkészítés előtt25
Adalékanyagok és fűszerek27
A só több, mint fűszer28
Fontos adalékanyagok29
Fűszerek30
A kolbásztöltelék feldolgozása konzervként34
A konzervdobozok és üvegek kiválasztása35
A konzervek betöltése és befőzése37
A konzervek tárolása38
A kolbásztöltelék feldolgozása belekben39
Természetes belek és műbelek40
A belek előkészítése a töltés előtt42
A belek töltése44
A töltelékáru főzése48
Füstölés53
A füstölés eszközei54
Füstölési módok57
A töltelékáru tárolása60
Tárolás a füstölőszekrényben vagy sötét helyiségben60
Hűtvetárolás60
Tárolás mélyhűtéssel62
Előkészületek a kolbászkészítéshez64
A főzőkolbász készítése65
Fontos útmutatások a főzőkolbász készítéséhez66
A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása67
Főzőkolbász-, hurka-, hússajtreceptek73
Kenhető nyerskolbász80
A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása81
Receptek kenhető nyerskolbászhoz82
Szárított, érlelt kolbász- és szalámifélék84
A nyersanyag ismertetése, kezelése és felhasználása85
Előkészületek a szárazkolbász és szalámi készítéséhez86
A töltelék elkészítése87
A nyerskolbász érlelése89
A szárazáru füstölése97
Receptek a nyerskolbász és szalámi készítéséhez98
Vörösárufélék101
A nyersanyag ismertetése és felhasználása102
Előkészületek a vörösárufélék készítéséhez103
A töltelék előállítása104
A töltelék betöltése108
Egyedi receptek108
Sütőkolbászok117
Durva aprítású sütőkolbászok118
Finom aprítású sütőkolbászok122
Pástétomok124
Pástétomreceptek126
Kocsonya129
Alapanyag és elkészítés130
Az aszpik elkészítése130
Kocsonyák díszítése (garnírozása)131
Kocsonyareceptek132
Sózás vagy pácolás136
Nyers pácolt áru137
Abált áruk140
Tárgymutató147

Bernhard Gahm

Bernhard Gahm műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bernhard Gahm könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem