kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Lucullus 2000 Bt. |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 175 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 19 cm |
ISBN: | 963-8379-02-2 |
Bevezetés | 7 |
A disznóölés | 8 |
Előkészületek | 8 |
A munka megszervezése és beosztása | 10 |
A sertés leszúrása és pörzsölése | 10 |
A sertés felbontása | 11 |
A béltisztítás | 11 |
A sertés házi feldolgozása | 12 |
A fűszerezés | 13 |
A füstölés | 14 |
Jó tanácsok | 16 |
Mérési arányok | 16 |
Én úgy csinálom, hogy... | 16 |
"Disznóságok" egész évben | 20 |
Hurkakészítés | 20 |
Májas hurkák | 20 |
Tüdős hurkák | 22 |
Véres hurkák | 23 |
Vegyes hurkák | 24 |
Hurkasütés | 25 |
Hentesáruk | 25 |
Disznósajtok | 25 |
Felvágottak | 26 |
Májas készítmények | 28 |
Kolbászkészítés | 31 |
Friss kolbászok | 31 |
Füstölt kolbászok | 32 |
Kolbászsütés | 35 |
Szalámikészítés | 35 |
Sonkakészítés | 35 |
Szalonnakészítés | 39 |
Abált szalonnák | 39 |
Füstölt szalonnák | 40 |
Zsírolvasztás | 42 |
Tartósítás otthon | 44 |
Disznótoros ételek | 46 |
Villásreggelik | 46 |
Levesek | 47 |
Töltött káposzták | 50 |
Káposztás húsételek | 54 |
Egyéb toros húsételek | 56 |
Kocsonyák | 57 |
Belsőségek | 59 |
Máj | 59 |
Tüdő | 66 |
Vese | 69 |
A vese előkészítése | 69 |
Velő | 72 |
A velő előkészítése | 72 |
Nyelv és szív | 75 |
Csülök, láb, köröm | 79 |
Csülök | 79 |
Sertésláb és köröm | 84 |
Friss húsok | 86 |
A hússütés | 86 |
Dagadó | 87 |
Apróhúsok | 87 |
Töltött húsok | 89 |
Vagdalt húsok | 92 |
Oldalas | 96 |
Comb és lapocka | 99 |
Aprópecsenyék, raguk, tokányok | 99 |
Szelethúsok | 107 |
Egybesült húsok | 117 |
Töltött húsok | 119 |
Vagdalt húsok | 122 |
Tarja | 124 |
Karaj (borda) | 127 |
Egybesültek és töltött húsok | 127 |
Szelethúsok | 130 |
Szűzpecsenye | 134 |
Füstölt húsok | 137 |
Hogyan bánjunk a füstölt hússal? | 137 |
Füstölt sonka, füstölt tarja | 138 |
Füstölt csülök | 153 |
Füstölt kolbász | 155 |
Füstölt csontok felhasználása | 157 |
Háj és tepertő | 159 |
Hájas tészták | 159 |
Tepertő | 160 |
Ételkonzerv-receptek | 163 |
Tárgymutató | 169 |