Bevezetés | 5 |
Az ókori vallások és áldozati ételek | 5 |
Kelet és Nyugat | |
Szimbolika, kultúra, vallás, konyha | |
Isten, a szellemek és az áldozati étel | 11 |
A szimbolikai nyelvezet módszertani modellje | 13 |
Vallási, kulturális és étkezési értékek közös szimbolikai nyelvezete | 14 |
A szimbolikai nyelv modelljének gyakorlati alkalmazása | 16 |
Ősi kínai kultúra, ősi kínai konyha | 16 |
Ősi japán kultúra, ősi japán konyha | 20 |
Az áldozati ételek készítése: sütés és főzés | 23 |
Hunok és magyarok | |
Szimbolika, kultúra, vallás, konyha | |
A hun-magyar őstörténet-kutatás kérdése | 27 |
Nyelvi rokonság | 27 |
Genetikai rokonság | 28 |
Kulturális rokonság | 28 |
A hun sárkány, a "Fehér (Napszínű) Fejedelem" és a sólyom jelentése | 30 |
Hun-magyar rokonság: a magyar történelmi azonosságtudat sarkalatos pontja | 32 |
A "Vezérlő csodaszarvas" legenda | 34 |
A hun-magyar ősvallás | 35 |
Isten, az Ég Ura | 35 |
Bor Tengeri, a fény születésének isteni megnyilvánulása | 36 |
Világfa | 38 |
Az ősvallás világfája | 38 |
A világfa, az ég és a föld kapcsolata | 39 |
Jobb és bal szárny, a világosság és a sötétség körforgása | 39 |
A kapcsolatteremtő táltos | 45 |
A hun sziklarajzok üzenete | 46 |
A táltos tevékenysége | 47 |
A táltosüst és jelképrendszere | 49 |
A vallásosság megnyilvánulása: ünnepek | 51 |
Az ősi hun-magyar konyha fölidézése | |
A lovagkultúrájú hunok és magyarok étkezési kultúrája | 55 |
A hun konyha valószínűsíthető ételei | 57 |
A hun konyha örökösei | 59 |
A magyar konyha valószínűsíthető ételei | 60 |
Az ételek alkotórészei és harmonikus kiválasztásuk | 60 |
A hun-magyar áldozati és fejedelmi konyhát fölidéző ételösszeállítások | 64 |
Meditációs konyha, meditációs étkezés | 65 |
A hun-magyar áldozati és fejedelmi konyha újonnan alkotott elnevezései | 66 |
Az ételek összeállítása, ízvilága és az ételleírások értelmezése | 67 |
A hun-magyar konyhában használatos fűszerek | 68 |
Áldosok | 69 |
Üstönyök | 80 |
Halak | 87 |
Karakányok | 92 |
Töltelények és kötönyök | 93 |
Sütények | 95 |
Nyárádok | 99 |
Füstölények | 100 |
Körözöttek | 102 |
Gyurányok, csücsürök, tarhonyák | 103 |
Keverények | 106 |
Mártás gyöketből | 109 |
Köretek | 109 |
Édességek: Mézelények | 111 |
Kelény, szamsza, tündény | 115 |
Fűszeres bor | 117 |
Irodalom | 118 |