A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hunok és magyarok konyhája

A hun áldozati ételektől a honfoglalás kori magyar fejedelmi konyháig - Áldosok, karakányok, üstönyök, sütények

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN: 963-286-222-8
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
Az ókori vallások és áldozati ételek5
Kelet és Nyugat
Szimbolika, kultúra, vallás, konyha
Isten, a szellemek és az áldozati étel11
A szimbolikai nyelvezet módszertani modellje13
Vallási, kulturális és étkezési értékek közös szimbolikai nyelvezete14
A szimbolikai nyelv modelljének gyakorlati alkalmazása16
Ősi kínai kultúra, ősi kínai konyha16
Ősi japán kultúra, ősi japán konyha20
Az áldozati ételek készítése: sütés és főzés23
Hunok és magyarok
Szimbolika, kultúra, vallás, konyha
A hun-magyar őstörténet-kutatás kérdése27
Nyelvi rokonság27
Genetikai rokonság28
Kulturális rokonság28
A hun sárkány, a "Fehér (Napszínű) Fejedelem" és a sólyom jelentése30
Hun-magyar rokonság: a magyar történelmi azonosságtudat sarkalatos pontja32
A "Vezérlő csodaszarvas" legenda34
A hun-magyar ősvallás35
Isten, az Ég Ura35
Bor Tengeri, a fény születésének isteni megnyilvánulása36
Világfa38
Az ősvallás világfája38
A világfa, az ég és a föld kapcsolata39
Jobb és bal szárny, a világosság és a sötétség körforgása39
A kapcsolatteremtő táltos45
A hun sziklarajzok üzenete46
A táltos tevékenysége47
A táltosüst és jelképrendszere49
A vallásosság megnyilvánulása: ünnepek51
Az ősi hun-magyar konyha fölidézése
A lovagkultúrájú hunok és magyarok étkezési kultúrája55
A hun konyha valószínűsíthető ételei57
A hun konyha örökösei59
A magyar konyha valószínűsíthető ételei60
Az ételek alkotórészei és harmonikus kiválasztásuk60
A hun-magyar áldozati és fejedelmi konyhát fölidéző ételösszeállítások64
Meditációs konyha, meditációs étkezés65
A hun-magyar áldozati és fejedelmi konyha újonnan alkotott elnevezései66
Az ételek összeállítása, ízvilága és az ételleírások értelmezése67
A hun-magyar konyhában használatos fűszerek68
Áldosok69
Üstönyök80
Halak87
Karakányok92
Töltelények és kötönyök93
Sütények95
Nyárádok99
Füstölények100
Körözöttek102
Gyurányok, csücsürök, tarhonyák103
Keverények106
Mártás gyöketből109
Köretek109
Édességek: Mézelények111
Kelény, szamsza, tündény115
Fűszeres bor117
Irodalom118

Cey-Bert Róbert Gyula

Cey-Bert Róbert Gyula műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Cey-Bert Róbert Gyula könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem