Fülszöveg
Hungarikum borgasztronómia
Hungarikum Wine Gastronomy Hungarikum Weingastronomie
Ez a könyv a borvidékeinken termő hungarikum szőlőfajtákat és az azokból J készült borokat mutatja be, kiemelve a legjelentősebbeket és jellemzőiket A szerző útmutatást ad ahhoz, miképpen fogyasszuk a hungarikum borfajtákat a magyar konyha különböző ízvilágú ételeivel. A közölt receptek utóbbiakból jelentenek válogatást, és otthoni elkészítésükliöz adnak segítséget.
Kritikus „érted haragszom, nem ellened" - megállapítások is jellemzik e könyvet olyan kérdésekben, amelyekben a megoldáshoz talán az odafigyelés is elegendőnek bizonyulhat.
Gazdag, színes fotóanyag mutatja be egyes borvidékeinket, borainkat és ételeinket.
A mű nemcsak kitűnő boraink, és a konyhánk hagyományaira épített ízletes ételek kedvelőinek készült, hanem az idegenforgalom számára is.
Angol és német nyelvű részeivel a könyv segítséget nyújt abban, hogy felkeltse a hazánkba látogató külföldiek érdeklődését a magyar szőlőfajtákból...
Tovább
Fülszöveg
Hungarikum borgasztronómia
Hungarikum Wine Gastronomy Hungarikum Weingastronomie
Ez a könyv a borvidékeinken termő hungarikum szőlőfajtákat és az azokból J készült borokat mutatja be, kiemelve a legjelentősebbeket és jellemzőiket A szerző útmutatást ad ahhoz, miképpen fogyasszuk a hungarikum borfajtákat a magyar konyha különböző ízvilágú ételeivel. A közölt receptek utóbbiakból jelentenek válogatást, és otthoni elkészítésükliöz adnak segítséget.
Kritikus „érted haragszom, nem ellened" - megállapítások is jellemzik e könyvet olyan kérdésekben, amelyekben a megoldáshoz talán az odafigyelés is elegendőnek bizonyulhat.
Gazdag, színes fotóanyag mutatja be egyes borvidékeinket, borainkat és ételeinket.
A mű nemcsak kitűnő boraink, és a konyhánk hagyományaira épített ízletes ételek kedvelőinek készült, hanem az idegenforgalom számára is.
Angol és német nyelvű részeivel a könyv segítséget nyújt abban, hogy felkeltse a hazánkba látogató külföldiek érdeklődését a magyar szőlőfajtákból készült borok és azokkal harmonizáló ételek kóstolására, borútjaink bejárására, melyek során megismerhetik hazánk szép vidékeit, és hírét viszik szerte a
világban
,hungarikumainknak'
A szerzőről
Dr. Cey-Bert Róbert Gyula a Nemzetközi Borakadémia tagjaként jelentős kutatásokat vezetett a borok és a különböző nemzeti konyhák harmonizációjának kérdéseiről 1980. és 1991. között a távol-keleti Gastronomy Research International vezetőjeként. Sokoldalú érdeklődése kiterjed a vallástörténet és a magyar őstörténet kutatására is. Jelenleg a Kodolányi János Főiskola siófoki intézetének tanára, a Gasztronómia és Szálloda tanszéki csoport vezetője.
Vissza