Hungarian Cookery Book
Magyar szakácskönyv
Szerző
Grafikus
Budapest
Kiadó: | Dr. George Vajna & Co. Publishers |
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: |
Varrott papírkötés
|
Oldalszám: | 82
oldal
|
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Angol
|
Méret: |
20 cm x 17 cm
|
ISBN: | |
Megjegyzés:
|
Fekete-fehér illusztrációkkal.
|
Értesítőt kérek a kiadóról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
Fülszöveg
E könyvecske 1934-ben először németül, majd angolul, később franciául jelent meg, sőt néhány receptje - a paprika propagandájának szolgálatában - japánul is. Csak ezek után adták ki magyarul, majd a szerző halála után oroszul, csehül és olaszul. Német és angol nyelven minikönyvként is többször megjelent.
A mű sikerét bizonyítja, hogy első megjelenése óta 50 kiadást ért meg, és szakmabeliek, valamint szakmán kívüliek százezrei forgatják szerte a világon.
A mostani átdolgozás szükségességéről hadd idézzük Escoffier-t, aki 1907-ben megjelent "Le guide culinaire" című előszavában ezt írja:
"Tudomásul kell vennünk, hogy a szokások, az életmód 1850 óta sokat változott, s így a konyhaművészetnek is módosulnia kellett. Careme vagy Dubois és Bernard csodálatos művei megfeleltek a kor szokásainak: mint dokumentumok és mint munkánk alapja örök életűek is. Az egész összkép azonban, melyet tisztességgel felépítettek, nem felel már meg napjaink követelményeinek. Tisztelnünk, szeretnünk és...
Tovább
Fülszöveg
E könyvecske 1934-ben először németül, majd angolul, később franciául jelent meg, sőt néhány receptje - a paprika propagandájának szolgálatában - japánul is. Csak ezek után adták ki magyarul, majd a szerző halála után oroszul, csehül és olaszul. Német és angol nyelven minikönyvként is többször megjelent.
A mű sikerét bizonyítja, hogy első megjelenése óta 50 kiadást ért meg, és szakmabeliek, valamint szakmán kívüliek százezrei forgatják szerte a világon.
A mostani átdolgozás szükségességéről hadd idézzük Escoffier-t, aki 1907-ben megjelent "Le guide culinaire" című előszavában ezt írja:
"Tudomásul kell vennünk, hogy a szokások, az életmód 1850 óta sokat változott, s így a konyhaművészetnek is módosulnia kellett. Careme vagy Dubois és Bernard csodálatos művei megfeleltek a kor szokásainak: mint dokumentumok és mint munkánk alapja örök életűek is. Az egész összkép azonban, melyet tisztességgel felépítettek, nem felel már meg napjaink követelményeinek. Tisztelnünk, szeretnünk és tanulmányoznunk kell ezeket a kiváló műveket, de a szolgai lemásolás helyett keresnünk kell az új utat, amely a mai kor gyakorlatának, szokásainak megfelel..."
Vissza
Tartalom
levesek, halételek, hideg és meleg előételek, gulyás, pörkölt, tokány, paprikás, káposztás ételek, húsételek, zöldséges ételek, tészták, saláták, desszertek, sajtok