1.061.462

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

HungarHotels Gasztronómia 1978/3.

II. évfolyam 3. szám

Szerkesztő

Kiadó: Vendéglátó és Szálloda Üzemeltetési Osztály
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 42 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A jó ételek iránt sohasem veszik ki az érdeklődés. Napjainkban is, szerte a világon feléledt a változatos, jó ízű ételek szeretete. Ösztönözte az igényt az idegenforgalom fejlődése és az ember vele... Tovább

Előszó

A jó ételek iránt sohasem veszik ki az érdeklődés. Napjainkban is, szerte a világon feléledt a változatos, jó ízű ételek szeretete. Ösztönözte az igényt az idegenforgalom fejlődése és az ember vele született kíváncsisága más népek szokása iránt. Egy ország kultúrájának megismeréséhez hozzásegít konyhájának ismerete. Az ételek elkészítési módjai általában régi hagyományokban gyökereznek, amelyek a nép civilizációjának épp úgy meghatározói, mint a földrajzi és történelmi adottságoké.
Egy-egy nép gasztronómiai kultúrájának kialakulása sokban függ földrajzi és éghajlati adottságaitól. A gazdasági és történelmi viszonyok alakulása mellett a köznép Ízlésvilága és találékonysága nagyban hozzájárultak a nemzeti konyhák kialakulásához. Elmélyítették, gazdagították a különféle konyhák választékát a szakácsmesterek, akik hivatásszerűen is tanulmányozták az ételkészítés művészetének titkait, s a maguk ismereteit összehasonlították másokéval és a jó ötleteket azon nyomban alkalmazták saját munkájukban.
A szakácshivatás az emberiség legősibb korszakaiban már megbecsülést jelentett művelőinek. Magyar szakácsoktól írott emlékeink csak a tatárjárást követő időkben bukkannak fel. Ezek derék és tudós emberek voltak, nemesi rendben éltek, a királyok és nemes urak szolgálatában álltak. Vissza

Tartalom

Fehér (híg) tisztított szárnyas alaplé1
Szárnyas alaplé (nem tisztított)2
Erőleves Alexandra módra3
Szárnyas erőleves Monte Carlo módra4
Szárnyas erőleves Hollandi módra4
Szárnyas erőleves Dubarry Módra6
Szárnyas erőleves Andalúziai módra6
Szárnyas erőleves ököruszállyal6
Lakodalmas leves8
Tavaszi jérceleves9
Matyó lakoma10
Kunsági tyúkleves12
Szárnyas leves Erdésznő módra13
Tyúkleves palócosan13
Szárnyas leves szegediesen14
Irlandi szárnyas leves15
Nyírségi jérceleves16
Mandulás szárnyas leves17
Jércekoktél19
Vitaminos szárnyas saláta20
Jércefilé Marchal módra21
Gombás csirketokány22
Tárkonyos jérce23
Jérce indiai módra24
Jércesült almával24
Jércefilé "Szakácskongresszus '70" módra26
Csirke bakonyi módra27
Velővel töltött jérce28
Jérce Maccaronata módra29
Kacsa Meisseni módra31
Grillcsirke Hentes módra33
Jérce Nizzai módra34
Jérce Portugál módra35
Csirkemell Meridoni módra36
Kijevi jércemell37
Jérce vadász módra38
Fogarasi csirkeragu39
Jércesült háziasan készítve40
Amit a házi szárnyasokról tudni kell42
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem