kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 103 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Bevezetés | 2 |
A humán tényező szerepének változása a szervezetelméletekben | 3 |
A dologi technikai irányzatokról röviden | 4 |
Weber bürokrácia-elmélete | 4 |
A bürokrácia-elmélet értékelése | 5 |
A menedzsment "tudományosítása" | 6 |
A "tudományos menedzsment" kritikája | 7 |
A Human Relations-mozgalom és a szervezetpszichológia | 9 |
Az emberi erőforrások tana | 12 |
A Human Relations irányzat értékelése | 14 |
A szervezetfejlesztési megközelítések | 15 |
A szervezetfejlesztési megközelítések értékelése | 17 |
A magatartástudományi döntéselmélet | 18 |
A japán megközelítés | 21 |
Az emberi erőforrás értékének meghatározási kísérletei napjainkban | 27 |
Az ember és a szervezet | 46 |
A szervezetfogalom főbb elemei | 47 |
A rendszerszemléletű megközelítés | 48 |
A Tavistock szociotechnikai modell | 51 |
A Homans modell | 52 |
Néhány fontosabb szervezetpszichológiai fogalom | 53 |
A pszichológiai szerződés | 53 |
Az Etzioni-modell | 54 |
A vezetés előfeltevései a beosztottakról | 57 |
A munkával való elégedettség | 60 |
A méltányosság, mint szervezeti probléma | 62 |
Toborzás, kiválasztás, leépítés | 70 |
A toborzás | 71 |
A toborzás forrásai és módszerei | 72 |
A kiválasztás | 73 |
Történeti áttekintés | 73 |
Az alkalmasság vizsgálatok sémája | 75 |
A leépítés | 84 |
A stratégia | 88 |
A stratégiai vezetés fogalma, jelentősége | 89 |
Az ember erőforrás stratégia sajátosságai | 90 |
A célok meghatározása | 90 |
A jelenlegi helyzet feltérképezése | 90 |
A célok kitűzése | 91 |
A stratégiai akció kialakítása | 91 |
Megvalósítás | 91 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.