kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | SZTE Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 107 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-482-655-5 |
Bevezetés | 1 |
Az anyagi rendszerek felosztása | 2 |
Kolloid részecskék és rendszerek (alapfogalmak) | 3 |
Kolloidika tárgya | 3 |
A kolloid rendszer fő alkotói | 3 |
Kolloid részecskék típusai | 3 |
Kolloid rendszerek típusai | 3 |
Részecske szerkezet | 4 |
Részecskeméret | 4 |
Kolloid rendszerek folytonossága | 4 |
Inkoherens rendszerek csoportosítása | 5 |
Koherens (kohezív) rendszerek csoportosítása | 5 |
A kolloid rendszerek képződését és stabilitását meghatározó kölcsönhatások | 6 |
A kolloid rendszerek képződésének lépési | 6 |
Kolloid és durva diszperz rendszerek | 6 |
Makromolekulás kolloid oldatok | 6 |
Asszociációs kolloid oldatok | 7 |
Makromolekulás kolloidok (hidrokolloidok) | 8 |
Makromolekulák és kicsapása | 9 |
Az oldott makromolekulák jellemzői | 11 |
Polielektrolitok oldhatósága | 13 |
Fehérjeoldatok jellemzői | 14 |
Fehérjeoldat és gél intermolekuláris kölcsönhatásai | 15 |
Szilárd polimerek | 16 |
Szerkezet | 16 |
Duzzadás | 17 |
Polimerek ömlesztése | 17 |
Asszociációs kolloidok | 18 |
Amfipatikus molekulaszerkezet | 18 |
Amfipatikus molekulák asszociációja | 21 |
Amfipatikus molekulák felületi adszorpciója | 21 |
A micellák felépítése | 22 |
Vizes közegű asszociációs kolloid oldatok tulajdonságai | 24 |
Szolubilizáció | 25 |
Határfelületek tulajdonságai | 27 |
Alapfogalmak | 27 |
Folyadék-levegő határfelület | 28 |
Folyadék-folyadék határfelület | 30 |
Szilárd határfelületek | 31 |
Szilárd/gáz határfelületek | 31 |
Adszorpciós izotermák | 32 |
Szilárd/folyadék határfelület | 33 |
Határfelületek elektromos tulajdonságai | 37 |
Kolloid és durva diszperziók | 40 |
A diszperz rendszerek főbb jellemzői | 40 |
Részecskeméret, részecsketípusok | 40 |
Diszperziótípusok | 41 |
Diszperz rendszerek öregedése | 42 |
Kolloid és durva diszperziók stabilitása | 42 |
Kinetikai stabilizáció: energiagát kialakítása a határrétegben | 43 |
Stabilitás befolyásoló tényezők | 44 |
Diszperziók koaguláltatása | 45 |
A diszperz rendszerek keletkezése | 47 |
Diszperz rendszerek létrehozása diszpergálással | 48 |
Diszperz rendszerek keletkezése kondenzálással | 48 |
inkoherens rendszerek | 50 |
Aeroszolok | 50 |
Gázlioszolok, habok | 52 |
Gázlioszolok | 52 |
A habok jellemzése | 53 |
Habzásgátlás, habzásgátló anyagok | 57 |
Habok előfordulása | 58 |
Kolloid emulziók, emulziók | 58 |
Az emulzió jellege | 58 |
Az emulgeátor és megválasztása | 60 |
Emulziók előállítása | 63 |
Emulziók stabilizása | 63 |
Emulziók előfordulása | 66 |
Szolok és szuszpenziók | 67 |
Előállítás | 67 |
Szolok és szuszpernziók kinetikai stabilitása | 69 |
Szolok szuszpenziók megszüntetése | 70 |
Élelmiszerszuszpenziók | 71 |
Koherens rendszerek | 72 |
Hidrogélek | 73 |
Hidrogélek keletkezése, osztályozásuk | 73 |
A gélek állapotváltozásai | 74 |
Gélek megszüntetése, öregedése | 76 |
Gélek előfordulása, alkalmazása | 77 |
Kötéstípusok a makromolekulás hidrogélekben | 78 |
Koherens halmazok és pórusos rendszerek | 85 |
Élelmiszer kolloid rendszerek | 87 |
Élelmiszerhabok | 87 |
Élelmiszeremulziók | 89 |
Élelmiszerszuszpenziók | 102 |
A búzatészta kolloidikája | 104 |
Irodalom | 107 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.