kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magánkiadás |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 88 oldal |
Sorozatcím: | Szíveslátás=Vendéglátás |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 11 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Tárgymutató az ételreceptekhez | 4 |
Előszó | 7 |
Bevezető | 10 |
Alapvető tudnivalók a cukorbetegségről | 15 |
Mit szabad és mit nem szabad a cukorbetegnek fogyasztania? | 17 |
A cukorbetegek ételeinek elkészítésénél alkalmazható technológiai eljárások | 22 |
A nyersanyagok kiválasztása | 23 |
Előkészítés | 23 |
Az ételkészítés alapműveletei | 23 |
Főzés | 24 |
Párolás | 25 |
Sütés | 26 |
Az ételek sűrítése | 27 |
Az ételek ízesítése | 27 |
Tálalás | 29 |
Ebédajánlat cukorbetegek részére | 30 |
Receptek és technológiai leírások a cukorbetegek diétájához | 32 |
Útmutató | 32 |
Levesek | 33 |
Húsételek | 45 |
Marhahúsok | 45 |
Sertéshúsok | 49 |
Szárnyasok | 59 |
Halak | 61 |
Főzelékek - köretek - húspótlók | 63 |
Saláták | 72 |
Tészták, gyümölcsös készítmények | 75 |
A tápanyagtáblázat használatának ismertetése | 82 |
Hazai élelmianyagok tápanyagtartalma | 84 |
Cukorbetegek részére engedélyezett diétás készítmények | 91 |
A gyakrabban használt nyersanyagok eszközökkel történő mérése | 94 |
Irodalomjegyzék | 96 |