1.062.428

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Budapest
Kiadó: Magyar Nők Országos Tanácsa-Kossuth Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 457 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-09-2797-7
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Horváth Ilona népszerű szakácskönyvének XIII., - F. Nagy Angéla által - átdolgozott kiadása, megőrizve azokat az erényeit, amelyek eddig is kedveltté tették a kezdő és gyakorlott háziasszonyok körében, a korszerű egészségesebb táplálkozás kívánalmainak megfelelő tájékoztatással is segíti az olvasót. Ismerteti a legújabb konyhatechnikai eljárásokat, az újfajta főzőedények használatát, a konzerv- és mirelitkészítmények, a félkész ételek, porok, ízesítők felhasználását és előnyeit. Az előkészítő eljárások ismertetése mellett sok jó tanácsot ad a korszerű otthoni és a szabadban való vendéglátás változatosság tételére is.

Tartalom

Bevezető5
Ki vagyok - mire van szükségem?7
A vitaminokról16
Ízekről - fűszerekről18
A korszerű konyha berendezése23
Városi konyha23
Vidéki konyha25
A háztartás megszervezése27
A főzés munkamenete, konyhatechnikai eljárások29
Előkészítő eljárások29
Elkészítő eljárások32
Néhány gyakorlati tanács az ételek elkészítéséhez35
Az anyagok lazítása35
Ízesítés36
Sűrítés36
Rántáskészítés36
Habarás37
Bundázás (panírozás)38
Bundázás más módjai38
Lerakás, rétegzés39
Töltés39
Derítés, tisztítás39
Áttörés (passzírozás)39
Sűrűre főzés vagy verés40
Habverés40
Kocsonyásítás zselatinnal40
Befejező eljárások41
Tálalás, terítés41
Segítőtársaink a konyhában43
Kuktafazék44
Teflonedények46
Alumíniumfólia (alufólia)46
Római tál47
Rostsütők48
Ételleírások49
Levesek51
Zöldséglevesek52
Húslevesek58
Habart gyümölcslevesek62
Rántott levesek64
Tésztalevesek65
Száraz hüvelyesekből készült levesek67
Vegyes levesek68
Levesbe való betétek68
Előételek73
Sós felfújtak (pudingok)73
Tészta előételek78
Főzelékfélék85
Burgonya85
Zöldfőzelékek91
Zöldséges egytálételek106
Gombás egytálételek121
Húsok125
A húsokról általában125
A húsok előkészítése, párolása és sütése126
Marhahúsok127
Borjúhúsok138
Sertéshúsok142
A sertés házi feldolgozása147
Bárány- és birkahúsok (juhfélék)153
Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér, aprólék155
Szárnyasok158
Csirkéből készült ételek159
A gyöngycsirke és a gyöngytyúk elkészítése164
A kacsa sütése164
A hízott liba feldolgozása165
A pulyka feldolgozása170
Pecsenyék házinyúlból171
Vadak172
Vadszárnyasok176
Halak178
Felvágottból készülő és hústalan feltétek főzelékekhez, mártásokhoz183
Tojásételek189
Meleg szendvicsek197
Köretek200
Mártások204
Meleg mártások205
Hideg mártások208
Saláták213
Hidegkonyha222
Szendvicsek237
Meleg tészták241
Főtt tészták241
Puliszkafőzés248
Burgonyás tészták250
Palacsinták251
Vegyes tészták255
Kelt tészták258
Rétestészták264
Rétestöltelékek265
Édes felfújtak267
Felfújtakhoz való mártások, sodók, öntetek271
Leveles tészták275
Hajtogatott leveles vajastészták275
Gyorsan készíthető leveles vajastészta279
Élesztővel készült hajtogatott leveles vajastészták280
Hájas tészták281
Különböző leveles tészták284
Sütemények285
Égetett vagy forrázott tészták285
Kevert tészták286
Omlós tészták vagy linzerek291
Élesztős omlós tészták292
Élesztő nélküli omlós tészták295
Vegyes édes aprósütemények301
Mézes tészták309
Sós aprósütemények312
Leveles vajastészták felhasználása sós süteményekhez316
Torták318
Sütemények - torták sütés nélkül326
Babapiskótából készült torták: édességek329
Tortakrémek - tortabevonatok330
Vegyes édességek337
Habok, krémek337
Gyümölcsből készített édességek347
Gyümölcssaláták351
Fagylaltok - parfék355
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák360
Italok363
Turmixitalok371
Befőzések374
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez382
Gyümölcsízek (lekvárok)383
Darabos gyümölcsízek (dzsemek)387
Gyümölcskocsonyák - zselék390
Gyümölcsszörpök391
Főzelékek tartósítása393
Befőzéssel tartósított zöldségfélék393
Sózással tartósított zöldségfélék395
Szárított zöldségfélék396
Savanyúságok398
A korszerű konyha új anyagai401
Gyorsfagyasztott ételek401
Gyorsfagyasztás - házilag403
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott gyümölcsökről?404
Mit kell tudnunk a mélyhűtött zöldségekről, főzelékekről?406
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott húsokról, halakról?408
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott köreteket, tésztákat?410
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott készételeket?412
Mit kell tudnunk a fagylaltokról, parfékról?414
Félkész ételek - por és pehely alakban414
Tudnivalók a konzervekről418
Főzés-sütés a szabadban420
Hogyan alakítsuk ki a kertben a főzés-sütés helyét?420
Mit főzhetünk a szabadban?421
Mit süssünk a szabadban?423
Rostonsültek423
Nyársonsültek427
Rostonsültek, nyársonsültek tálalása427
Alufóliában sültek428
Krémek - tubusban, üvegbe, dobozban431
Alapanyagok431
Ízesítők432
Különféle tanácsok436
Mit készíthetünk el 30 perc alatt?436
Egyéb tanácsok437
Elrontott ételek helyrehozása439
Maradék ételek felhasználása441
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről?442
Tárgymutató445

Horváth Ilona

Horváth Ilona műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Horváth Ilona könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem